Bettan-kväll

Det blev ännu en Kusin-dag, delikat, haha. Sprang hemifrån vid halv fyra med lunch till bettan, åt lunch och sen hängde jag på hennes jobb hela eftermiddagen. Det slutade med att jag själv har fått jobb! Jag ska vara barnaktivitetsledare! I och för sig bara två dagar än så länge, men ändå, jag har något att se fram emot! Sen blev det middag och Ace Ventura innan jag ramlade in på en kvällsdrink hos Sesse på väg hem. En lyckad dag även om en unge kläckte ur sig "jag tycker att du borde gå hem och göra vid ditt hår". För det första, hur många åttaåringar säger "göra vid ditt hår"?! För det andra, säger man verkligen så till någon man just träffat? För det tredje, bettans hår var way much värre än mitt och jag hade ändå hoppat studsmatta..  Men men, jag ska inte vara bitter för det, för ibland är åttaåringa smartare än oss oss gamlingar, för som sagt, självberöm smakar illa i mun...

dags att gå upp?

jag och kusin ligger kvar i sängen, orkar inte gå upp.

Bror: ska inte du jobba idag?
Kusin: jodå
B: men när börjar du egentligen?
K: halv ett eller ett, ungefär, va e klockan?
B: tjugo över tolv...

man kan inte få allt jämt, men vi hade en väldigt mysig morgon. snart ska jag laga lunch och bege mig till campingen för lite lunchning med kusin och calle. inte helt fel..

Betsie is birthday

Kusins födelsedag idag. Har varit väldigt trevligt med middag och besök på Swenssons. Totte åkte hem ikväll för att hämta kläder och tv och kommer tillbaka på fredag och sen stannar vi tills vi blir utslängda.


lugnet efter stormen

Nu är det äntligen söndag. Alla har åkt hem. Jag har blivit bjuden på alla mål mat idag. Jag har kunnat slappna av. Imorn blir det massage på warmbadhuset. Allt är äntligen över och det är ett helt år kvar till nästa midsommar = väldigt skönt.

Nu ägnar jag mig åt fotboll istället och det är dags för straffar. Ruskigt.

Amina kommer hem imorn och Kusin fyller år. Det blir en bra dag.

midsommar är över


Nu sitter jag, Totte, Andre och Viktor och kollar på Hot Rod. Har varit hos Sesse och ätit middag ikväll, riktigt smarrigt.

förvirrad start på helgen

Sitter i bilen upp till Torekov för lite svenskt midsommarfirande. Men det känns inte bra. Jag somnade sent, som dåligt och vaknade tidigt. Idag har jag kännt mig som en förvirrad iller ikvädd gjutjärnsstövlar irrandes omkring på en induktionsspis. Om jag hade varit vanliga effektiva tove hade jag varit färdig elva. Men istället blev vi en timme försenade och jag är allmänt irriterad på många. Men folks omdömme (inte alla såklart) här i Skåne verka skilja sig lite från oss på västkusten, men det är väl bara att försöka vänja sig. Jag jobbar på det, jag gör verkligen det, men det är inte alltid så lätt..

mid summer

Today is the day. Får se hur dom närmsta veckorna blir nu. Det kan bli spännande, eller bara jättejobbigt. Imorn bär det av till Torekov, det kan bara bli pannkaka känns de som. Men killarna är sjukt duktiga och planerar och har sig. Men jag är ändå orolig, och kommer nog vara det till på söndag. Tänkte ringa mormor och förvarna snart..

Vantage Point




Den var bra. Riktigt riktigt bra. Jag kan bara skicka vidare, se den!

filmtajm



Okej, klockan är halv två, vi har precis gått upp och plötsligt sitter vi i soffan med popcorn och cider och ska kolla film. De känns inte så stabilt. Men har man sommarlov så har man. Och de regnar faktiskt ute. De blir vantage point, ja tror den e bra.

sunes jul

Har precis avverkat fyra sunes-julkalender-avsnitt som gonattsaga. De va tider det. Kanske kan bli en tradition närmsta veckan..?

städdag

Vi har städdag. Otroligt tråkigt, så av någon underlig anledning sitter jag här. Totte dammsuger och ser irriterad ut, men vill du veta en sak, de skulle du också gjort. Men jag har faktiskt tokstädat hela badrummet så jag känner mig lite färdig med städandet men jag antar att jag får göra ett litet ingrepp snart.

fotboll

fotboll fotboll fotboll. idag blir de åka av på tivoli. hollandsmatchen igår var en härlig uppladdning igår och jag hoppas att sverige är vindrutan och inte insekten ikväll. själv ska jag vara mig själv och befinna mig på mölle-platsen. det bli fest.

varmt, svettigt och i behov av en dusch

jag förstår inte varför jag sitter inne. det är sol ute, efter två dagars regnande, jag bort springa omkring i gräset och vara lycklig, jag som hatar regn. men nu sitter jag alltså inne istället, av anledningen att det var väldigt svettigt ute. jag skulle kanske vilja åka och bada. totte har varit iväg för golf i över fem timmar så jag börjar bli lite uttråkad, för att inte säga mycket. men men, jag får låt honom hållas denna veckan. för efter onsdag nästa vecka lär det ju inte bli någon golf på ett par veckor, eller två.
vi ska inte till peace &love, jag är väldigt nöjd med det. för det betyder att jag kanske har en chans att träffa amina mer än fem minuter (vilket jag absolut tänker kräva att få göra förstårs), jag är hemma på kusins födelsedag och kan partaja, jag behöver inte packa på midsommar och bege mig iväg dagen efter. och jag kanske kanske kan slänga mig upp till gbg på förmiddagen av kusins födelsedag för att hinna lite nk-rea, jag vet att det låter väldigt knäppt, men dom som känner mig förstår.

idag tror jag att man kan förvänta sig en bra andramatch till kvällen. holland-frankrike. ska bli ett nöje. om jag nu får se den, man vet aldrig vad som händer i skåne. jag funderar faktiskt på att duscha. jag har nämligen inte tvättat håret på... får se.. fyra eller fem dagar. jag kan dock lugna med att jag har duschat övriga kroppen. har bara varit lite lat.

nu lät de som om någon kom hem. adjö

in Lundatown

Sitter på Espresso House Lund. Vet inte riktigt var men de ger väl sig när kusin ska försöka hitta mig. Det går förbi en massa gravida. Sen igår har jag bara sett gravida överallt, jag har till o me sett en på cykel, men så är jag ju i Lund, kullerstenens paradis.
Idag har jag även snöat in på bröllop, jag är väldigt sugen. Men det är klart, hur skulle man inte kunna bli det av att höra Patty Griffin sjunga Heavenly Day. För den låten är ungefär bröllopet objektiviserat. Men men. Nog med svåra ord, ingen behöver vara orolig, jag kommer inte gifta mig än på ett tag, men de hade varit mysigt..

train-trip again

Nu sitter jag här på tåget igen. Kan ju bara konstatera att jag snart är lika van vid öresundstågen som göteborgs-spårvagnarna. Kanske lite tragiskt men jag gillar det trots allt. Idag hände dock något annorlunda. Jag var så nöjd när jag kom på vagnen och nästan alla platser var lediga, det är inte ofta sånt händer, så jag slog mig lugnt ner (jag har alltså ingen platsbiljett dagen till ära) men sen stormaden en hel lågstadieklass in i tåget så ungefär alla som inte haft reserverade platser fick flytta på sig, jag flyttade runt fyra gånger innan jag insåg att jag inte orkade längre och satte mig i hallen. Men dom ska bara med till Varberg, sen kan jag bre ut mig och koppla in datorn med lite ström. Det blir bra det, snart kollar dom nog biljetterna. Adjö

en trevlig måndag

Idag hae jag haft det bra. Hade jordens sovmorgon med tillhörande långlunch, det tog ett tag innan jag insåg att jag läst ettan två gånger i brist på annat. Sedan begav jag mig in till den stora staden och träffade Lotten och Maria. Vi tintin-fikade och åt kycklingbaguetter med curry-majo såklart. Gick lite på stan innan jag fick skynda hem, hann med en sväng till kyrkogården för att vattna också.
Middag blev det med alla utom Anton på Portofino i Nya Varvet, riktigt bra grejer och jag kan knappt vänta tills jag får äta där nästa gång. Sen åkte alla på sitt håll utom jag och pappa som hamnade på Hard Rock och tittade på fotbollen och drack öl, en riktigt far och dotterkväll, hur mysigt som helst. Så borde jag göra oftare när jag är hemma, eller så borde jag bara vara hemma oftare, kan tolkas lite som man vill.

Så ringde Inna också, smarrigt värre. Hon har flyttat och är inte långt bort nu så jag ska åka dit och hälsa på. Och jag har en bild på huset så jag kommer garanterat hitta=). Imorn åker jag tillbaka till Skåne och hamnar i Lund, inte helt klart var jag sover bara, finns en risk att jag ska ut mitt i alltihop också, men får se. Antar att jag inte riktigt vet förrän jag är vaknar på torsdag, men så är mitt liv just nu och det är bara att gilla läget.

Adjö från ett nöjt och barnsligt troll (man kan få va de ibland)

ett år av känslomässig berg-o-dalbana

Nu har det alltså gått ett år. Ett år av vad? Inte sorg, inte heller förtvivlan, chock eller ensamhet. De årsdagarna är förbi för längesen, min mamma försvann från mig redan i februari. Nej, snarare tomhet, frihet kanske, lättnad absolut. För hur oförståeligt det än kan låta så är ett dödsbesked alltid skönt efter en längre tids sjukdom. Skönt på sitt egna lite egendomliga sätt. För att markera detta känslomässigt berg-o-dalbaniga år var jag och bror vid graven idag. Vi planterade en röd rosenbuske. Kanske för att på ett sätt fira. För vi har mycket att vara förudrade och nästan stolta över. Vi har faktiskt klarat ett helt år. Födelsedagar. Skolavslutningar. Skidsemestrar. Jul. Påsk. Sommar. Vinter. Jobb. Skola. Nu har vi fått prova på allt det som vi ska leva med resten av våra liv, nämligen att leva utan mamma. Och vi har klarat det, men det gör inte smärtan mindre. Jag saknar dig mamma. Du finns alltid med mig för kärleken är evig, den övervinner allt.



sommarmat

idag har jag ätit kronärtskocka, första gången för i år. första gången på riktigt länge när jag tänker efter, brukade käka de när jag var liten men nu har de inte riktigt blivit av. förrän idag. snart är det midsommar. härliga tider.

årets citat

detta utspelade sig alltså igår, dagen innan premiäravspark för fotbolls-em. vi hade nationaldagsgrillning hemma hos jompa.

totte: grabbar jag kommer inte se fotbollsmatchen på tisdag med er..
jompa: vilken match?
oscar: sverigematchen såklart.
jompa: jahaa..! är det ishockey nu igen?!

inte för att låta elak, men så dålig koll får man helt enkelt inte ha. skärpning rydje.

..?

totte kommer ut från toan:

- jag har sovit
- på golvet?!
- jajemen

nu har han dock förflyttat sig till sin säng där han å ludde snusar. lite gulligt faktiskt.

jag ska snart iväg å få kolla min tå lite. känns bra.

morgon

monday morning, feels like i'm going down.

så har man vaknat. personligen vaknade jag av fullständig tå smärta och jag funderar fortfarnade på när min stortå ska få för sig att explodera.

idag är det jockes o max o malins o sophies o jennys student. förstår inte varför alla måste gå på samma skola. det blir nog en nykter representationsresa innan vi hamnar hos jocke.

paketen är öppnade och jag är hungrig. så nu ska jag ta mig ner å se om de möjligtvis finns lite thaimat kvar till mig. adjö

hemma mitt i natten

kom precis hem. det har börjat ljusna. så illa mysigt, snart går solen upp, men hoppas jag sover då. totte är också hemma, på något mirakulöst sätt. så nu ska vi gå och lägga oss allesammans. go natt

Student a la Totte

Idag är det tottes student! skål! jag och anton har varit duktiga och hjälpt till och nu är det fest. vi har ätit thaimat så vi skulle kunna spricka men vi har haft tur. jag har hicka. nu ska vi ladda på antons mobil. sen borde vi gå ut och vara sociala. får se om det blir så. skål. igår blev vi stoppade av polisen. men de e en annan historia. skål.

...

nu bär det iväg. wish us good luck!

student today

idag är det dags för veckans första student att springa ut. och på tur står julle, lite oväntat men sant. så vi ska snart springa över till honom och hämta en bil. jag är hungrig by the way. det här är ingen bra matdag för mig. men förhoppnigsvis har julle bra studentmat. så jag överlever. ska duscha nu. det behövs. efter diverse poolbad igår. skabb. student alltså. inte glömma.

"kortet är nog avmagnetiserat.."

Vi kommer in på statoil, jocke måste absolut köpa snus fastän julle inte har någon bensin. När han ska betala säger han:
- Jag tror kortet är avmagnetiserat men vi kan väl testa ändå?
-Jadå, vänta lite. "ej giltigt" säger datorn.
-Ehh jaha och vad betyder det?
-Jadu, att det gick ut i april.

Skål för Jocke. Ikväll är det student!

städa

jag ska städa. jag gillar inte att städa. totte ligger och vilar. men jag sov till tolv så vilning för min del känns inte direkt okej. jag borde städa istället. jag ska göra de. nu.

studentpresent

nu har vi (jag) packat in bobs studentpresent. paketet blev lite elvis goes princess. jag är helt klart nöjd. har även fått lite uppslag för kusins present. ooh jag gillar studenttider.

ohungrig

nu har jag ätit min toast. är inte hungrig men inte heller mätt. ohungrig helt enkelt. jag tror jag har uppfunnit ett ord. ohungrig

toasttime

jag är hungrig. väldigt hungrig. faktiskt sådär hungrig så att jag mår illa i hela magen. men räddningen är nära. jag har en toast liggandes i toastmaskinen.

back in skåneland

nu är jag tillbaka här nere efter några dagars slappande i göteborg. pappa fyllde år i fredags vilken var den egentliga anledningen till att jag åkte hem. hann även med att träffa lite kompisar så dom inte glömmer av mig, haha.
igår var vi på utflykt i falsterbo. trots tokhög brandrisk gjorde vi en brasa på stranden, myste in oss i en massa filtar och spelade gitarr, det var en sån där kväll som man vill ska hålla på precis hur länge som helst.
idag ska jag och jompa (studentklubben eftersom bara vi har tagit studenten, men de e frågan om julle verkligen får joina imorn...) på uppdrag i den stora staden. men eftersom det är hemligt så kan jag inte avslöja några detaljer, mer än att de blir roligt.
har femtio minuter för att dusha och käka frulle.. å jag som skulle få bruna ben idag, de verkar inte bli något med de.. jaja, jag är iaf redan anständigt brun, inte fyraårsblek som min käre vän i NY, ;). så jag ska nog klara studenterna som kommer ändå. idag vet jag dock inte vad jag ska ha på mig, de e tokvarmt och jag vill inte svettas.. tricky...
mot oändligheten.. och vidare! adjö

RSS 2.0