vinterdäck, ny mössa och julkalendern

har varit i gbg och hämtat vinterdäck och skidgrejer. totte envisades emd att packa upp min skidväska och i den hittades mina virkade mössor från förra året! den-som-matchar-min-randiga-jacka bland annat. riktigt härligt. var även och hälsade på farmor. på vägen hem stickade jag en orange-lila mössa. spännande.
imorn börjar julkalendern, wiie!

Och vantar också!

Nu har jag stickat min första vante, och den andra är väl på väg. Så nu behöver jag snart inte frysa om fingrarna längre. Tummen blev lite för kort men den första var alldeles för stor så jag är väldigt nöjd ändå!

Fredag

Har jobbat tio timmar och tjänat en massa pengar, är inte heller särskilt trött vilket gör att jag är väldigt nöjd med dagen. var otroligt nära att missa bussen vid södervärn för jag stod med ögonen åt fel håll men jag ordnade upp även det. Imorn bär det av till Göteborg för vinterdäck och skidor, Åre är nära!

Kusin x2

Kusin och kusin var precis inne på S&S och fixade pjäxor inför valdi. Är lite måttligt avundsjuk på att hon åker till snön på lördag. Själv sitter jag här med tandvärk (visdomstand), funderar på att gå till gymmet och har tre veckor kvar till snön. Livet är inte rättvist. Men vi blev bjudna på spex ikväll vilket ju inte är helt fel, är dock inte säker på hur det blir med den saken, imorn jobbar jag nämligen tio timmar och då kan det ju behövas lite sömn först.
I övrigt ringde min mössgörarkompis A och frågade om jag inte kunde sticka en mössa till honom, ibland blir man förvånad. Haha.

7.00

imorn börjar jag sju. buhuu..

Tillbaka på skånsk mark!

Nu är vi äntligen tillbaka i skåne, så otroligt härligt. kom med ett flyg vid halv fem (dom lyckades på något mirakulöst sätt trolla fram två biljetter..?). har käkat underbar röd gryta och ska snart gå på liten kvällspromenad i snön. imorn är jag back i skolan!

Vi kommer inte härifrån

Köade fyra timmar. Fick biljetter till ängelholm isf köpenhamn, men de e ju ändå skåne. Sen tog de tio minuter, så va den flighten också inställd. Efter en halvtimme lyckades dom på något mirakulöst sätt trolla fram två platser till malmö halv tre så vi fick springa oss igenom säkerhetskontrollen när vi kom fram till gaten kom beskedet att vi får vänta på ny info tills fyra. Så vi lär väl inte komma härifrån idag.. Så nu dricker vi öl.

Fortfarande kvar

Har inte kommit så långt. Köar fortfarande för att kanske få boka om till köpenhamn, har köat två timmar nu, börjar likna chiphol. Har kommit så att köpenhamn inte ligger i sverige, så man kanske behöver pass, kan bli lite jobbigt, men vi får se. Har iaf bytt från vinterkängor till converse så kokar inte ihjäl längre..

Fast på arlanda

Det är något med mig och att flyga hem. Den kombinationen funkar bara inte. Så nu sitter vi fast på arlanda. Iof en trevligare flygplats än chiphol men när man ska hem då vill man bara hem. Som det ser ut nu kommer vi få ta flyget som går 22.45 ikväll, bara tretton timmar kvar, jippie! Fortsättning följer..

Skidfilm i vintriga stockholm

Nog för att det snöade i skåne, men här i stockholm är det verkligen vinter! Vi var på waxholm förut och det var underbart, vintrigt och vackert. Sen tog vi en promenad förbi alpingaraget och köpte Claim, så nu har vi tittat skidfilm och är otroligt sugna på åres offpist. Colby west med sin version av It's not unusual var sjukt roligt! Kan rekommenderas!

Huvudstaden

I eftermiddag är vi off to Stockholm, min Tott och jag. Lagom till snön så bjuds det på Peak Performance King of Style (skidtävling såklart) och härligt och kallt festande. Hoppas på att Sesse är lite ledig imorn så kan vi ta en sväng förbi söder. Stannar till måndag så bloggen kommer nog vara död tills dess..

Snö ligger kvar

Det är verkligen alldeles underbart att vakna, titta ut genom fönstret och bara se snö snö snö så långt ögat når. Det gör ju inte att man blir mindre längtandes till Åre precis..
Ska bege mig ut på logen för att byta däck på bilen, vi lär inte vara de enda i Skåne som har kommit på att man kanske behöver vinterdäck idag..

Och nu kom solen också, behöver jag säga mer..?

Snöigt i Skåne

Idag har det bara snöat snöat snöat. Efter morgonens snöstorm var det lugnt fram till nio. Då plötsligt tittade jag ut genom fönstret och såg stora mjuka flingor påväg ner mot skolgården. Det blev panik, jag skulle verkligen ut, sprang mot dörren (som tur var hade jag skor på mig) slängde mig ut genom dörren och bara hoppade och tjoade, ungarna stod i dörröppningen och undrade nog stilla om man verkligen fick göra så. Så jag och jane tryckte på dom en massa kläder och skickade ut dom. Sen har det bara snöat hela dagen och jag var alldeles salig när jag gick hem vid fem och det var lugnt, tyst och knarrade under fötterna på mig..!

DET SNÖAR!

DET SNÖAR, SNÖAR SNÖAR! Som jag har längtat. Och det är inte lite snö heller, utan snöstorm. Börjar om nio minuter, är inte i närheten, jag kommer definitivt bli försenad. Men de SNÖAR ju, så jag är inte ledsen.

tjockis

jag måste få vara irriterad. skulle sätta mig på bussen förut, brevid en kille men han knödde inte ihop sig sådär som man gör när någon sätter sig brevid utan istället fick jag sitta halvvägs ut i gången, inte nöjd..

i övrigt har dagen gått ritkgit bra och jag har haft jättekul. imorn blir det sista dagen i f-grön..

Ingrids lasagne!

jag är så fruktansvärt mätt att jag knappt orkar gå. Ingrids lasagne är så sjukt god så jag åt såklart för mycket. Men men, inga jobbigare aktiviteter inplanerade för kvällen så det ska nog lösa sig. Blir häng och stickning i soffan till lite Oskyldigt dömd. Persbrandt förgyller onsdagarna (som för övrigt är veckans segaste dag).

Träningsvärk

Jag hör till dom som tycker det är väldigt jobbigt med träningsvärk. Vilket gör att jag alltid klagar, trots att jag egentligen tycker det är ganska löjligt. Så imorse bestämde jag mig för att detta skulle bli en klagfri dag och jag har nästan lyckats vilket måste ses som ett framsteg. Tror det får firas med ett vaniljhjärta..

Regn regn regn

usch det regnar. Känns som om onaturligt många av mina inlägg är hyllningar till mitt hat-vädertillstånd: regn. Idag vart det så illa att jag fick ha påsar i skorna för att det är hål i hela sulorna. Och nu ska jag promenera till gymmet, dålig tajming. Men allt har iaf löst sig på jobbet och jag kommer få jobba på fritids resten av terminen och är hur nöjd som helst, det väger upp alla negativa regn-tankar.

Sprickfärdig

Jag håller på att spricka! Jag är nästan helt saker på att en lärare på skolan ska få sparken och det är bara jag som vet så jag kan inte säga det till någon..!

Kallt och trött morgon

Idag var det jobbig morgon, kom inte upp förrän tio i sju. Men nu sitter jag iaf i bilen och kommer nog bli aningen sen. Har iof inte kommit i tid en enda gång på detta vicket, haha. Det är nollgradigt ute! Hemma var det minus och vi fick skrapa rutorna för första gången denna säsong. Fler lär det bli! Tur att jag var i gbg och hämtade mina bally-vänner i fredags..

Week ended

Bullarna blev kanongoda, jag har redan tryckt i mig fyra så imorn blir det till att gymma ordentligt.

Helt stört att jag känner mig trött, sov tretton timmar i natt och vaknade inte förrän elva (jag vet, inte okej att somna tio en lördagkväll) men trots det är ögonen påväg ner, sömnsjukan kanske?

Har varit helt rusikgt mysigt väder idag med tokstorm och en massa regn i skåne. Hoppas definetivt att det försvinner till imorn för då väntar rastvaktande för förskoletove!

kamelbullar

dags för höstens tredje bullbak, och fler lär det bli! just kanelbullar hör ju faktiskt till min favoritsak att baka.



Värdelöst ris

Igår lagade jag och Totte middag tillsammans och riset blev katastof, översa lagren var stenhårda och sen var det överkokat blandat med överkokat på utsidan och hårt innuti. Helt kasst, men vi åt iaf men inte mer än att man blev mätt. Grytan lyckades vi med till slut vilket jag är lite stolt över.

Idag skulle Ingrid göra samma maträtt med likadant ris. Katastrof igen. så vi håller på att koka nytt, av annan sort.

Jag tror inte vi kommer använda thai-riset något mer..

Bowling och Stockholmsdrömmar

Nu har Malin och Kajsa varit här och köpt bil. Men K var sjuk så dom åkte direkt, lite synd men dom får stanna längre nästa gång. Jag hoppas ivinnerligt att Totte får ledigt nästa helg så vi kan åka till stockholm, och då ses vi ju igen. Winter Jam står på schemat och det hade varit så sjukt roligt att vara där. Massa bra åkare och fet fest=).
Ikväll lutar det åt bowling med Johan & co, synd att jag inte är så bra längre. Men det är kul ett tag iaf!

Fredagsplaner?

Fredag kväll och jag vet verkligen inte vad som händer. Grabbarna grus skulle ha kommit hit för middag och åreplanering men det verkade gå åt skogen och nu vet jag inget alls. Just idag när jag inte är trött. Dålig tajming tove. Men i natt kommer Malin och Kajsa så det blir trevligt. Och imorn blir det stenläggning för hela slanten. Lär ju regna bara för att jag hatar de så.


Och det blir värre

Jag trodde inte att det kunde bli värre än ösregn. Så fel jag hade. Det är stopp vid valand så Tintin fick glömmas snabbt istället siktar jag på Linné. Men åttan var sönder så har precis bytt till tretton. När jag stod ute i regnet och väntade sa dom i högtalarna att det inte var stopp på valand längre men jag orkade verkligen inte. Som om det inte vore värre har jag hål i hela sulan på vänster sko så där är de blött. Tur att jag inte har bråttom.

Fel val

Om någon hade sagt till mig att det regnade ute idag (inte lite skitregn utan ösregn och halv storm) då kanske jag hade valt att packa i en plastpåse, men eftersom plast är fult och jag inte räknade med regn blev det papper. Dåligt val. Påsen är nämligen på god väg att regna bort. I övrigt blev jag faktiskt ledsen när jag såg regnet, absolut avskyväder. För att pigga upp mig ska jag till Tintin och äta kycklingbaguett innan udéns öppnar.

göteborg, malin och åre

Så är man i göteborg igen. inte ett dugg särskilt länge denna gången men det blir så ibland. har nog inte varit hemma en vecka i sträck sen jul eller något i den stilen. lite tragiskt faktiskt. men nu har jag iaf kollat upp vad jag har för längbindningar så jag kan pallra mig och köpa nya pjäxor imorn. sen samåker (!) jag med ia ner igen och en tur förbi ullared för inköp av hästtäcken, jippie!
Imorn kväll blir de grabbkväll och gäster tills malin och systern kommer ner från stockholm, ska bli tokroligt!
satt och tittade på bilder från åre precis, gåshud överallt. så galet vad jag längtar nu! bara snö snö överallt. nu är jag otroligt trött och ska ändå upp tidigt imorn så det blir bums i sängen för mig!

Göteborg

Imorn bär det av till lilla götet igen. Denna gången stannar jag bara över natten för lite möte och nya längdpjäxor. Men göteborg är alltid göteborg så jag ser fram emot de ändå! Ikväll väntar såklart Persbrandt, onsdagarnas höjdpunkt!

Mörker

Är på väg tillbaka till s&s från gymmet. Det är kolsvart ute och klockan är bara fem. Jag blir lika förvånad varje år över att de blir mörkt så fort. Man kan ju tycka att jag borde lärt mig efter 20 år. Men icke. I år betyder iaf mörkret att det snart bär av till åre!

Fuskfusk

Jag slutade precis jobba, på pappret. Fuskade lite idag, avslutade dagen med en maratonplanering på två timmar, vad ska jag göra i två timmar? Så jag gick hem efter en halvtimme. Tyckte att jag behövde det idag. Så nu ska jag belöna min kreativitet med att promenera till gymmet.

Stöldförsök

Idag vart ett par inne i affären och försökte sno två dunjackor men misslyckades brutalt. Spännande.

Sprut

Måste erkänna att sprutningen av pjäxorna gjorde helt fruktansvärt ont. Kändes som om fötterna krossades. Vidrigt. Men jag överlevde och nu är jag otroligt nöjd!

Pjäxor! och Malin!

Nu har jag bestämt mig. Det blir sprutpjäxor. Så idag börjar mitt lilla äventyr som helt klart kommer bli veckans happening. Eller så är Malins skånebesök höjpunkten. Hon och Kajsa kommer på besök!


...

Trött och irriterad. Inte vår dag idag. Tur med ny vecka imorn..

NYC



Utsikten från Empire State Buildning, det överlägset bästa på hela resan!

Oväntad fredag

Jag måste säga att fredagskvällen tog en minst sagt underlig vändning när S&Sduon frågade om vi inte skulle följa med till Babas för middag och öl. Varför änte? Så det blev fisk middag med flygande sniglar och tomteblossdrinkar som fortsatte på lets go, som hade mäktig äventyrsgolf som jag måste spela någon gång. Fick iof just reda på att lets go hade "bowling för singlar" igår, så vi var kanske inte helt på rätt plats vid rätt tillfälle. Men det var väldigt trevligt!

Äntligen fredag!

Nu är det äntligen helg! Hänger på S&S (oväntat?) och väntar på stägning. Igår kom min väska så idag kunde jag äntligen ha på mig lite ordentliga kläder. På måndag börjar mitt tvåveckors-vick och det kommer bli tokroligt!
Ikväll får vi väl se vad som händer lite, är pisseväder ute (hänger liksom regn i luften hela tiden) så jag hoppas på att baka chokladmuffins, elda i brasan och filmmys i soffan. Men det är inte bara jag som bestämmer. We'll see.

Jag är nog ändå lite häftig



Hur ballt är inte det här! Mina mössor, hängandes i en skidbutik! Och inte nog med det, det saknas en mössa! Jag har sålt min första mössa och det är inte en snäll släkting eller så som har köpt den, utan en totalt okänd människa, som gillade min mössa! Jag känner faktiskt att det är okej att vara lite ojante; jag är så stolt över mig själv! Heja Tove!

Bra dag

Idag har jag haft en så bra dag på jobbet, otroligt härligt. Var bra mycket mer skärpt och lugn än igår och ungarna var goa  på göteborgsvis. Hoppas det håller i sig imorn, då ska jag ha femmorna på förmiddagen, vet dock inte vad vi ska göra mer än NO (vilket ju kan vara väldigt mycket) men det blir nog spännande, och sen lite fritids och då ska vi baka, mums!

The suitcase arrives

Idag får jag äntligen äntligen min väska! Det har varit två tunga dygn utan mitt bohag, men ikväll ska vi alltså återförenas. Det kommer bli ett kärt återseende!

Blue wednesday

Ikväll är det Persbrandt. Jag är fortfarande trött och jetlag men jag håller på att bättra mig. Hade skitdag på jobbet, men dom behövs dom också, så man känner extra mycket när det går bra. Men jag vill ha min packning.

Min väska!

Min väska är borta. Fortfarande. Jag orkar verkligen inte.  Allt är där i, så illa segt när man sett fram emot att få spatsera omkring i sina nya kläder och istället får leta fram de gamla som ligget längst in i garderoben som man inte vill använda egetnligen. Sicka I-landsproblem!

Höjdarprogrammet "Klartext"

Sitter i det skånska köket och lyssnar på radio, för tillfället är det Klartext som står på. Så underbart: "Barak Obama är den första svarta (mycket betoning) president." "Han vann därför att flest röstade på honom." No shit Sheerlock

Klorvatten

Det ar sjukt mycket klor i vattnet har, jag skulle nog allt tippa pa att jag fatt i mig mer klor denna veckan an jag far pa ett helt ar annars. Och da har ajg anda bara druckit filtrerat vatten. I ovrigt har vi haft det sjukt bra. Shoppat for mycket. Gatt for mycket. Haft alldeles for bra vader. Fram till idag nar det ar mulet men det kan man ju leva med eftersom vi ska ta bussen till flygplatsen om en timme. Kan aven tillagga att jag har varit vaken sen tre (nio svensk tid) i morse (av vissa orsaker som ar en annan historia) sa jag kanner att jag ligger bra till for att komma ikapp sverige, borjar ju atta pa onsdag och maste upp sex, suck.

Apple Store

Ar pa Apple Store. Sjukt varmt och stort. Men nu ska vi ga for jens har bestamt sig for att kopa horlurar. vi har det jattebra!

RSS 2.0