Karnevalia here we come!

Jag har ett litet problem. Kan inte bli klok på om det finns en blogg.se-app, och eftersom jag inte lyckas blogga via safari i mobilen blir det inte så mycket bloggande längre. Datorn åker inte fram så ofta.

I helgen blir de ännu mindre skrivande. Då bär det nämligen av till Skåneland för mig och Andy. Karneval med Revy, Cirkus, Rätt och fejl-frulle och andra hyss i härliga staden Lund. See you there!

Saturday night

Det var slagsmål på vagnen hem i natt. Det började som fyllebråk, oväntat. Ingen i vagnen brydde sig. När de höjde rösterna började folk skruva på sig lite oroligt och när sen första knytnäveslaget hördes syntes paniken. Men ingen gjorde något. När alla efter några stela sekunder insåg att så här ska det ju inte vara. En full spårvagn och två tjugoåringar som ligger på golvet och slåss. Först då började folk agera. Men det var inte så många som vågade bryta sig emellan. Vi var mest tjejer på vagnen. Ingen som vågade. Varken fysiskt eller psykiskt. Sen stannade vagnen och vi gick av. Avenyn var full med folk. Och poliser. Så jag sprang fram till en polisbil och berättade om bråket. Kände mig lite stolt efteråt. Och skärrad. Underligt det där, jag hade ju varit flera meter ifrån killarna så kunde inte riktigt förstå varför pulsen var så hög. Men har ju aldrig pratat med poliser på riktigt. Måste ju vara därför.

I övrigt hade jag och Nea en mycket trevlig kväll. Så The Joneses på bio, ingen höjdare men tänkvärd, det kanske trots allt inte finns några perfekta familjer. Sen hamnade vi på Charlies Angels. Ones in a life time-upplevelse. För vi kommer då aldrig gå tillbaka dit. Där var vi mycket överrens om efter en klunk vin. Skål.

Nöjesguiden

Jag har äntligen fått tag i ett pappersexemplar av Nöjesguiden. Majnumret har legat uppe på hemsidan två veckor nu. Väldigt tillgänglit med tanke på att jag läser Calle Schulmans blogg dagligen. Men det är något extraspeciellt med papperstidningarna, att få vända blad, jag gillar det starkt. Så idag fick jag äntligen tag på den, utanför hissarna i Focus-huset. Kände mig kulturig och lusläste, allt utom den långa artikeln om den döda kritiken. Den tröttnade jag på efter ett tag. Hurra.

Det är kväll i göteborg

Jag undkom precis en fallande fågelbajs med endast en meter. Imponerande. Det kunde absolut förstört min kväll. Och vilken kväll dessutom, det är varmt i Göteborg! Ja, om man nu kan kalla tretton grader för varmt, men man behöver inte ha vantar i alla fall. Det kanske ska firas. Kanske ett glas vitt efter filmen. Jag kavlar upp byxorna, hoppar på vagnen som glider förbi och beger mig ner på stan för att stilla hungern. See you!

Tekniskt inkompetent

Jag måste helt enkelt hålla på att bli äldre. Det tog en halvtimme att bli medlem på youtube. Minst. Sjukt klyddigt. Men nu äntligen kan jag göra mina egna spellistor. Bra bara bra.

Jag tycker inte om iStore. Dom påstår helt fräckt att det betalsätt jag valt inte är giltigt. Som om mitt visakort inte skulle vara giltigt. Det skulle dom ju mycket väl kunna få tycka, om det inte vore så att dom har makten över mitt konto hos app store. Det gillar vi inte.

Ikväll ska jag på bio med Neao. Som tur var bokade hon biljetter på internet. Det hade väl förmodligen varit obegripbart för mig.

Musik i sommar

Jag köper min musiksommar. Först på tur står Greenday på Ullevi. Mäktigt. Sen senare i sommar ska jag och moster se Winnerbäck i Trädgårdsföreningen. Biljetterna är klirrade och klara. Restaurangkontot blev mycket fattigt.
På måndag släpps biljetterna till Håkan Hellströms höstturné. Försöker bara komma på om jag orkar ta mig ner till Göteborg då, hade ju varit bäst, eller om jag ska se honom på Hovet istället. Well, we'll see.

Det är i Boarp det händer

Jag har varit nere i söder två dagar. Städat och fejat och klippt gräset. Det har hänt ungefär ingenting. Bara regn. Sen händer kanske det största på ett halvår eller så. Eller bara sen alla ledningar frös hos Hult i vinter. Men har man vatten kvar i ledningarna får man skylla sig själv. Och han har nog råd. I vilket fall vid halv två idag kom tre på tok för berusade ynglingar (jag gillar det ordet, dom använde det i tidningen när jag var liten, nu för tiden verkar det vara helt utrotat) körandes på tok för fort i en mercedes, av vägen for de och upp på en sju åtta bilar som stod parkerade i Boarp. Sen försökte de smita, intelligent. Läs om det HÄR..

Jag har fått in 1111 kronor på mitt tomma konto. Från ett bankgiro. Bockar och bugar av tacksamhet. Eller möjligtvis av misstänksamhet.

Tisdag

Idag känner jag mig ordentlig. Jag har ringt alla samtal som behövs och även bokat tid hos Hendéns i eftermiddag för en ny synundersökning. Vem vet kanske kommer jag därifrån med linser och nya solglasögon. Heavenly.
Har även beställt studentmat och sagt upp mitt mobilabonemang så nu ska jag ner på staden och fixa ny telefon, kanske även en klänning som jag spanat in.
Men först en tur till Skatås. Jag och Emelie ställde in VårRuset igår på grund av sjukdom och oform och bestämde oss istället för revanch om en månad. Så den 10 juni smäller det. Då ska vi springa Slottskogen runt och jag tror att om jag ligger i ordentlig hårdträning kommer jag klara att springa hela vägen. Wish me good luck:)

Love shine a light

Ljuset. Det är något alldeles förundrande med ljuset här i norr. Speciellt skymningen, det där ljuset som dröjer sig kvar länge länge.
Det är ljuset som gör Norden så speciellt, som gör det omöjligt att fly härifrån någon längre tid. Ljusets tid är nu, våren och sommaren, och jag ser fram emot att upptäcka vad sommarens ljusa nätter bjuder på för underverk.
Filmkväll med pappa och vackra kläder

Jag och pappa hyrde film ikväll. The Young Victoria. 1800-tals-kostymdrama.
Fick en flash av att det hade varit riktigt gött och leva på den tiden. Kungligt skulle de ju vara förstårs också. För vilka kläder! Inte minns de manliga. Riktigt sugen. Tidsmaskin någon?
Fast mest av allt blev jag sugen på Rupert Friend (fast vilket namn, hua). Ögongodis, ja tack!


game night in the suburb!

Ikväll blir det spelkväll. Mycket efterlängtat och planera sen länge, närmare bestämt sen oktober. Men det betyder ju inte att spelschemat eller lagutstyrseln är färdig för det. Snarare tvärsom såklart.
This is going to be a rememberble night! Go yellow!lovley by TOMS

underbara mads missar inget. även om det är två månader sen jag var på besök har hon inte glömt min förkärlek till TOMS-skor och även om hon har tokfullt i packningen erbjuder hon sig att ta hem ett par till mig eftersom det är mer än halva priset där på andra sidan pölen. jag har ju ett par rosa så näst på tur har jag förälskat mig i ett par vita, eller kanske blå. eller kanske båda. hon kanske har plats för det..:)Det bär av mot biografen

Ikväll ska även jag och tvillingarna bege oss till biografen och se Avatar. Sist i landet kan man tro?
Det ska helt klart bli ett spännande äventyr.

I lördags var jag på bio med Andy. Vi såg Remember Me. Den började fruktansvärt brutalt. Jag återhämtade mig aldrig riktigt från chocken.

Nästa besök på listan är med cervera-tjejerna. Då blir det Snabba Cash och underbara ögongodiset Joel. Looking forward..

Helvetesdeklarationen

Jag är nära ett sammanbrott. Har suttit i över en timme och försökt logga in på skatteverket för att finally deklarera. Det går inte. Felkod om och om igen. Plötsligt ser jag en ljusning, istället för ett evigt vitt fönster blir det rutigt. Sen händer det, jag är inne! Underbart!
Men underbart är kort. Jag hinner ungefär bara bekanta mig med sidan, max 20 sekunder innan internet bestämmer sig för att slänga ut mig. Och plötsligt är allt borta igen och det enda jag ser är det korta men irriterande felmeddelandet. Om det inte varit för straffavgiften på tusen pix skulle jag elda upp deklarationen. Men tusen spänn.. big party.!

Felkod 1004

Fullt för ögonblicket!

Just nu är det många som använder denna tjänst. Försök igen om 15 minuter.


Ska skatteverket.se bli det nya studera.se? Kan dom inte bara se till att det funkar så här i sluttampen? Why!?

RSS 2.0