Åre!

Om tre timmar går tåget! Ojojoj. Och jag känner mig faktiskt nästan färdigpackad. Det är lite fix med datorn som jag hoppas hinna med först, men får se hur det går med det. Jag kommer sakna dig Amina, men vi får höras och så, vi klarade ju gbg-lund, så varför inte åre-gbg.

Jag skriver så fort jag har fått till det med dator där uppe!

exploderande läskmaskin

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70672147_852__,00.html

Tänk vad mycket spännande som händer hela dagarna. Haha.

äntligen färdig

Nu är jag äntligen äntligen färdig med webutbildningen. Jag fick 77% rätt (godkänt var 70% så det hängde på håret). Nu tänkte jag dra mig min kos ner för trappan och sova ett par timmar. Sen inleds morgondagen med en morgonpromenad ner till Focus. Hoppas hoppas hoppas att det inte regnar imon. Sov gott!

datorfix

Sitter här med mina två datorer uppe och försöker blåsa den som ska bli min räddning i Åre. Om allt går vägen kommer jag kunna fortsätta blogga och kontakta omvärlden även på lördag. Håll tummarna!


Krishantering

Pappa pratade just med Trygg Hansa. Jag kommer att få ut ersättning för alla mina psykologbesök. Gött mos. Skit, nu är tvätten klar, jag hatar det ljudet. Upp och hoppa lilla loppa.

Linskampen

Efter 15 minuters hård fajt vann jag äntligen slaget mot linserna. Så nu kan jag se igen:)


Måndag

Idag har varit en nyttig dag. Jag har varit hos tandläkaren, inga hål, jippie! (okej, ett yttepytte som jag inte behöver göra någonting åt så de räknas inte).

Sen vidare till optikern för att fixa linser, usch och fy. Det är helt vidervärdigt att försöka få i och ur dom. Jag kommer få gå upp en halvtimme före alla andra i åre för att hinna med linserna. Illa illa, jag som verkligen behöver min skönhetssömn.

Nu på kvällen har jag bakat bröd. Det tog fyra timmar allt som allt, men det såg till slut ut som ett bageribröd så jag är riktigt nöjd med mig själv. Tror dock inte att jag kommer ha tid med fyra-timmars-bröd i åre. Jag hade egentligen ett fint och trevlig recept som bara skulle jäsa en halvtimme. Men jag lyckades slänga paketet som det stod på. Inte min dag.

Nu ska jag hoppa i säng och drömma mardrömmar om morgondagens lins-procedur..

Sov gott!

Den flörtiga jultomten

375379-24

Om ni är i Nordstan nu i jul, missa inte den flörtande jultomten som hänger i taket!

Lena som lucia!


Idag sjöng Lena och alla dom andra Lucia-kandidaterna på Nordstan. Jag vet i alla fall vem jag vill ska krönas till Göteborgs Lucia på Liseberg 12 dec. Illa bara att jag inte är hemma óch kan se det..

375379-23


375379-22

375379-21

Ring och rösta!!375379-20    

Lena som stor bild i Nordstan.


hur svensk?

Hittade ett test hos Emelieu som jag helt enkelt var tvungen att sno.

[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[x] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[x] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig
[x] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland

Mulitplicera antalet kryss med 3 och få din procent!

54% haha

Råttatouille


I lördags var jag och soldaten på bio!Lillebror

Lillebror har varit i Lindesberg i helgen och gjort julglögg med den externa familjen. Otroligt mysigt. Jag är lite avundsjuk men inte inbjuden, så att säga. Hoppas bara att han har med lite glögg hem, inte för att jag gillar det men de luktar så ju(v)ligt!


image19

hjärtchipsen

image18

För ett litet ögonblick trodde jag att det var ett tecken när jag hittade hjärtchipset och att det skulle leda till försoning med Soldaten. Men han sa bara: "Vad är det?" Haha, överskatta aldrig din fiende;)

Parlamentet

Äntligen var Björn Gustafsson tillbaka på den blå sidan! Tyvärr fick han inte köra tips från coachen men han var bra ändå. Dock körde han mot Robert Gustafsson som bara behöver sätta sin fot i studion för att vinna. (Jag bitter? Nej sånt är för Johan)

webutbildning

Sitter med Åres värdskapsutbildning. Usch och tvi. Det går inte alltid som jag vill. En av delarna gick ut på att jag skulle leta mig omkring och hitta saker som kabinliften, en halfpipe, liften mellan björnen och åre (jag tog så klart åre-björnen istället, lyckat) osv och markera det med röda ringar. Hur ska jag veta vad allt ligger? Dom hade ju tagit bort all text på kartan. illa illa. Sen kom något sorts faktasluttest som först fick jag 4600 p, sen 3700 (hur jag kunde bli sämre andra gången är ett mysterium), sen 5800p (av 9000 och ändå inte godkänd!) tillslut (när jag hade lärt mig allt av att svara fel) fick jag 7100 p och lyckades ta mig vidare i programmet. Inte min dag. Men soldaten ringde i alla fall nyss. De va mysigt.


F Olsson

Igår fick jag äntligen ge presenten till Amina: ). Jag träffade henne och Mira på F Olsson. Så här glad blev hon: (hoppas jag)

375379-15

fredag

Äntligen fredag och ledig, underbart! Jag har bestämt mig för att fredagar är förbjudna att stressa på, därför var det extra irriterande när soldaten ringdde och spräckte min tidsplan. Men jag får helt enkelt dra in på lite shopping, och vara lite mer effektiv.

Dagen började med körlektion och det gick riktigt bra. Det är då det känns så otroligt lyckat att åka iväg till åre i tre veckor. Men nu är det bara en vecka kvar tills jag åker. Uu.. Shit, jag har så mycket som jag måste fixa innan jag åker.

Nu ska jag snart bege mig in till stan i alla fall, när jag har städat klart mitt rum och torkat håret mitt. Sen är det urnsättning på kyrkogården för mamma. Får inte glömma att köpa handblomma bara. Texten jag skrev igår (väldigt fritt snodd av Winnerbäck, men jag tror inte han har något emot det) ska jag läsa då. Det blir fint. Älskade mamma.

Ha en bra dag allihop!


För dig


Den vackraste stunden i livet var den när du kom.


Vi hade allt, och friheten var ännu inte stulen. Och vi visste ingenting om verkligheten.

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej.


Det är en elegi för alla sorger den här våren handlat om, för en mor som sjuknade in och en sommar som aldrig kom.

För ett barn som gick till skolan som om inget hade hänt, för en annan som sa "Allting är förstört, allt är bränt".

För en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din.


Det är en elegi för alla vägar som vi inte har vandrat än.

För en tid som bara går och aldrig kommer igen.


Nu har jag gått den vägen igen. Men det var inte samma sak, saknar en vän. Jag anar vem. Jag vet bara en. Hennes gröna ögon ser på mig inatt. Hon sa: Ta aldrig något för givet.


Nu kan vi andas igen, och ägna timmar åt att bejaka glädjen och begrunda sorgen.


Den jävligaste stunden i livet var den när du gick, och allt var förlorat.

Mamma jag saknar dig.


: )

Soldaten ringde just. Han är allt bra smarrig: ).

karin har köpt hund

Karin har köpt hund! Hon kom förbi idag på jobbet, så otroligt söt. Det är en korsning mellan en japansk spets och en dvärgpudel. De låter lite mysko, de måste jag erkänna, men oj vad sugen jag blev=),image14

fem i fem

Sitter på jobbet. Slutar verkligen typ närsom helst. Men tiden går sååå långsamt. Jag orkar inte jobba mer så jag sitter här till fem. Usch, sämsta arbetsmoralen någonsin. Men men. Man kan inte vara guds bästa barn jämnt..;)


jobb, amina och övningskörning

Efter en lång och tråkig dag på jobbet träffade jag amina på stan. Vi satt på F Olsson otroligt längre, pratade om kondomhäften, åt (mackor godis choklad), tittade på människor och skrattade mest hela tiden. Rätt som de va kom de in två tjejer, satte sig, pratade, gick tjugo minuter senare utan att köpa något. Snålfika helt enkelt.. Lite illa.

Väl hemma hämtade jag pappa och så ut i bilen, sen övnignskörde jag en timme. Jag är kung, ibland (lyckades i en sväng vi ett rödljus komma lite för fort, skulle bromsa, men tryckte istället på gasen, wroom så körde vi iväg. Lite i klass med rallymormor faktiskt.

Fick just meddelande av Anders (som bor i Åre) att jag får lov att eventuellt råka glömma en väska eller två under hans säng under januari när jag är hemma. Jippie! Heja Anders!


sov sov

nu ska jag sova lite skönhetssömn. gonatt!

stockholmskyss

Någon som sett videon till Stockholmskyss? Inte? Ni har missat något. Otroligt enkel, glad och mysig. Det mest spännande är alla kändisar har lyckats smyga in här och där. Kristian Luuk, Vanna Rosenberg, Michael Nyqvist, Reine Brynolfson, Josefin Sundström, Doggelito och självklart Hovet med Anna och Idde i spetsen. Jag har en stark känsla av att jag har missat hälften av alla nunor bara för att jag är lite dåligt bevandrad ibland. Sov gott folks!

http://www.text.nu/video-lyrics-bilder/musikvideon-vi-alskar-lars-winnerback-stockholmskyss.html#comment1125594

Björn Gustafsson

Den blonda ängeln (ganska lik damen på russinpaketen fast med annan hårfärg) som kom till det till synes döda blå parlamentlaget är här för att stanna. Jag kan inte säga annat än att han är underbar (fast inte på samma sätt som soldaten så klart). Världsklass. Top notch. Jag kan inte sluta skratta. Har väntat alldeles för länge på nya klipp på YouTube men istället hittade jag följande på Henrik Schyfferts blogg http://henrikschyffert.blogspot.com/2007/11/bjrn-p-kurs.html.

no one ever said it would be easy

2 februari 2007. Det är fredag. Det är kallt. Jag har på mig min tjocka dunjacka när jag går i hem genom nattens kyla. Från min pojkvän till min mamma, trodde jag. Men hemma är det tyst och släckt. Jag känner mig lite övergiven eftersom det inte finns något meddelande till mig när jag kommer hem, men jag somnar ändå. Mitt i natten ringer det, mamma. Älskade mamma. Hon är på akuten, ska läggas in på neurologen. Det säger mig ingenting. Jag minns att jag tänkte att jag borde inte kunna somna. Men jag gjorde det ändå.

Jag minns inget av lördagen. Jag gjorde nog inget då.

Söndag morgon. Jag, lillebror och pojkvännen sitter och äter frukost, vi ska snart åka till sjukhuset för första gången. Mamma är kvar där. Hon ringer, lillebror svara. Det är tyst. Sen vänder han sig om. Det han sen sa fick livet att ta slut. Hjärntumör. Nej! Inte min mamma. Älskade finaste mamma. Inte du.


ring ring bara du slog en signal

vår sekreterare är sjuk idag = ingen som svara i hennes telefon = det behöver ringa cirkus tio signaler innan samtalet kopplas vidare till någon annan som svara. kan ju tillägga att det ringer alldeles för mycket på det här företaget. suck.

Det man inte dör av stärker en tänker jag

"Ju fler dagar man lever,
ju fler människor och deras livsöden man möter,
ju fler sorger och lyckor man går igenom,
desto mer förstår man hur mycket man klarar.

Att vakna morgonen efter och orka komma igen,
orka möta livet och bli äldre.
Styrka är att orka, våga se livet i alla dess färger och skepnader,
från dur till moll,
från himmel till helvete,
och fortfarande se sig själv på samma sätt.

Att acceptera att livet inte rymmer allt, att man är ung och man är gammal,
älskad och oälskad
liten och stark
ledsen och glad
i behov och behövd
att man har en plats.

Det man inte dör av stärker en tänker jag."

- Tuva Novotny                                                                                 Världstoalettdagen

Japp, ni hörde rätt. Idag är det världstoalettdagen. Arrangerad av WTO World Toilet Organization. Jag vill bara skratta.

Predikaren 3:1-8

Persbrandt läste just upp mitt favoritbibelord. Det finns en tid för allt på jorden, så sant som det är sagt.

Soldaten

I helgen var soldaten hemma. Härligt underbart. Filmkväll och söndagspromenad med min nya kamera, är riktigt nöjd med den.
På fredag kommer han hem redan vid lunch. Jag längtar, längtar.

Persbrandt

Som tur är har jag Mikael Persbrandt och hans senaste sommarprogram i lurarna. Det håller mig flytande. Det spelar ingen roll vad han säger (även om en del är ganska roligt) det är rösten som får mig att känna mig otroligt lugn. Låter lite klychigt, men det fungerar.

Sjuk

Sitter på jobbet, förstår inte vad jag gör här. Är duktigt förkyld. Usch.


kamera, filmkväll, soldaten

idag har jag köpt kamera! det blev till slut en nikon 40dx. när jag har fattat hur man får bilderna att hamna i datorn kommer även en hit.
snart kommer soldaten hit och hämtar mig så ska vi och hyra film : ). hoppas jag får välja, då blir det något animerat, helst hade jag velat se happy feet, de blir en hård kamp, haha.

badmintonpojkar på promenad


årets första lussebulle


på promenad genom linné

  

     


julgranen är på plats i nordstan!


skiers vs. snowboarders

jag har hittat min favoritsysselsättning. skidspelet på facebook. trodde iof att det skulle vara lite mer spännande än slumpmässigt tärningsspel, men ändå. ja hade sex raka vinster innan jag tog mig lite vatten över huvet å förlorade. intressant haha?

beo

OCH hämtat min (lillebrors) fina stereo, snart är rummet klart :)

hemma

har precis kommit hem, bytt till mjukisbyxor. pappa lagar middag, de blir gulaschsoppa och pannkakor. riktig torsdagsmat från österrike:)
börjar allvarligt fundera på om min soldat (eventuellt hans mobil) har blivit kidnappad. har varken hört ett nyst eller fått en endaste leveransrapport sen i söndags natt. livet är hårt ibland. men imon kommer han hem! då får jag nöjet å berätta om min tidigare hemfärd från åre. mumma : )

15498

har suttit hela dagen och matat in svar från frågeformulär, fram till nu har jag skrivit in 15498 svar, bara idag. lagom intelligensbefriande uppgift. ungefär som när man står en hel dag och öppnar och sorterar 1200 brev, mitt jobb i ett nötskal. men snart blir det andra bullar. köttbullar, och spagetti. med småbarnen i backen. eller bollar å sparris som i bert.
har även kommit fram till att jag får ont i magen av vårat maskinkaffe här på jobbet.illa.

190 ggr?

fick just ett telefonsamtal från en kvinna som varit hos läkaren 190 gånger senaste året. sjuk..? ehm?

jag hade bara sex på väggen...?

ibland går det inte som man tänkt sig, på fiakrasten satt vi och diskuterade väggfärg och jag kände att jag ville briljera lite med mina kunskaper om sånna där matthetstal på färger. och kläcker ur mig:
"jag har bara sex på väggen."
sen försökte jag rädda upp situationen genom å förklara varför jag sa det, de gick inte heller så bra:
"det var inte så bra, för det blev så repigt"

jag hade nog lite otur när jag tänkte, kris på nåt vis, helt enkelt.

tidigare jullov:)

fick brev från åre igår, och introduktionen slutar en dag tidigare än jag trodde! och med lite lite tur (om jag slipper den sista förmiddagen då det endast står skidåkning på schemat) så kommer jag hem redan på torsdag morgon! istället för löradag morgon, oj vad soldaten kommer bli glad!

äcklig gröt

jag lyckades lägga i för mycket salt i gröten (tyckte verkligen att jag följde receptet, men icke) så den blev jätte äcklig och dagens frukost fick istället bestå av fil å flingor. nu är jag jättesen till katrine som vanligt! haha.
(men paketet blev fint:))


        

gissa vad de e i! haha

god morgon!

den här dagen börjar ungefär lika bra som igår. inte nog med att jag gick och la mig alldeles för sent igår vilket betyder att jag är dödstrött nu och väldigt glad att katrine kör, annars hade jag varit påväg ut genom dörren nu, dessutom lyckades jag just tappa ner ett örhänge mellan två byråer och eftersom jag inte har tid att fixa upp de nu fick jag ta ett nytt par som var påväg att gå samma öde till mötes. men nu sitter dom i alla fall i öronen. nu ska jag slå in paket och äta gröt (usch) innan jag går! ha en bra dag!

äntligen hemma

tog en liten sväng på stan på väg hem från jobbet, hämtade en lagad tröja på nk och lämnade in en söndrig tröja på victoria arena, jag förstår inte vadd felet är, jag har mer eller mindre köpt tre tjocktröjor som jag verkligen gillar de senaste halvåret och alla har gått sönder. något är fel. trots att jag hade bestämt mig för att inte titta på något på va, kände mig otroligt skabbig, lyckades jag se en alldeles alldeles underbar tröja i ögonvrån. självklart var den alldeles för dyr för att impulsköpas men kanske kanske kan det bli en julklapp till mig själv, precis som kameran, mina nya skidor, brädan och allt annat jag kommer behöva i åre. fick förresten anställningsbeviset idag. om det bara står lön: ---, inkluderas semesterersättningen då? eller får man den också? jag kan för lite om ekonomi.. nu är det matdags!min, förhoppningsvis, blivande tröja

lunch

äntligen lunch! jag är så lagom hungrig. i eftermiddag kommer karl och kör bort mig från dator så det blir inga mer inlägg förrän ikväll. har matdag också. skit. alltid lika jobbigt. måste handla nu på lunchen. jag tänkte göra makaronipudding, som på den gamla goda tiden=)

tiofika

hungern från den halv uteblivna frukosten och smaken från den äckliga frukostgröten smyger sakta upp genom halsen. ingen bra kombo alls. som tur e harjag som vanligt med mig the macka in the evidence bag (bild ikväll) som är lika viktig som dom gungande stolarna under förmiddagsrasten. mumma.


the evidence bag

var är snön?

sitter å lyssnar på winter med joshua radin (riktigt bra) men utanför fönstret vill vinter verkligen itne komma. de åkte förbi något förut som verkligen precis lät som en plogmaskin, men chansen att det var det är nog minimal.. undra vad den gjorde här i så fall? snart är det nedräkning till den 17 nov. den stora snöstormen för tolv år sen (för övrigt fannys födelsedag) jag va sju år, gick i ettan å behövde inte gå till skolan, för det snöade! vilken lycka. det var på den gamla goda tiden. mamma var högst levande och högst gift med pappa. när pappa hade lyssnat på radion och konstaterat att vi itne behövde gå till skolan låg vi hela familjen i sängen och tittade på snön. lenas storebror hoppade från deras balkong ner i snön och på kvälle åkte vi längdskidor i spårvagnsspåren ut på saltholmen. det var på den gamla goda tiden. "det var inte bättre förr men det ska bli bättre framöver" allt du säger winnerbäck är inte sant.

gröt?

jag har kommit på att gröt kan vara en väldigt bra frukost när man ska åka skidor och lyfta snoriga ungar hela dagen. problemet är bara att jag inte gillar gröt. än mindre lingonsylten som jag tänkte ha till. men jag tänkte ändå försöka lära mig. när jag kom upp för att äta frukost idag insåg jag att vi inte hade särskillt mycket bröd kvar och jag insåg att det helt enkelt betydde att jag kanske borde göra slag i saken och laga gröt, något som jag skjutit upp ett tag. när jag tog ut tallriken ur mikron såg det verkligen inte ett dugg gott ut, havregrynsgröt är ingen fröjd för ögat. och trots att jag idag kompromissade med mig själv och tog hallonsylt i lyckades jag inte ens sätta i mig en fjärdedel av portionen. men gröt mättar och jag är fortfarande inte hungrig. imorgon ska jag göra en halv portion och ett nytt försök.


åh vad jag längtar!

en vansklig färd till jobbet

onsdag morgon. sitter framför datorn på jobbet (högst förbjudet) med min kopp kaffe. dagen började lagom bra. katrine skulle hämta mig en bit från där jag bor, självklart var jag sen och insåg att det var bäst att springa. dum som jag brukar vara sprang jag med händerna i fickorna (big misstake), snubblade, var alldeles för nära att ramla men räddades till slut av en buske som stod i vägen som jag tumlade in i, som tur va var busken hård så jag slapp ramla in i den. sen fortsatte jag springa och hann precis tills katrine kom. och nu är jag här! ska försöka jobba lite ett tag, tills det blir rast.

åre here i come!

jag är lite blåbär i bloggvärlden till skillnad från skidbacken, men ska man åka till åre och jobba i skidskolan måste man helt enkelt ha en blogg. tove var namnet, om någon missade det, just nu bor jag i göteborg, jobbar lite och åker till åre om 17 dagar. favoritblogg för tillfället är aminatheresa.blogg.se och damien rice spelas mest i lurarna. helgerna spenderar jag med min soldat som brukar komma hem från lumpen norr över. det var lite om mig, nu tänke jag sova. gonatt!

RSS 2.0