118 100 - Ny tjänst

Satt och tittade tv med Anton förut när det kom reklam för 118 100, numera kan man tydligen smsa vilken fråga som helst och få svar. Så vi skickade iväg ett sms såklart.

Anton: Varför landar mackor alltid upp-och-ner när man tappar dom?

118 100: Ursäkta men ditt svar kommer dröja ett tag eftersom trycket på vår tjänst är väldigt hög. Tack för att du väntar. Mvh 118 100

118 100: Ursäkta att det dröjer men vi trodde aldrig att vår tjänst skulle bli så populär. Mvh 118 100



Vi sitter här och funderar på om det är folk som googlar på frågorna eller hur dom tar reda på allt..?


Fortfarande sol

Det har varit sol hela dagen här i Åre, jag och Anton har gått på byn lite i vårvädret. Jag köpte en klänning till någon av somrarnas studenter och Anton en skjorta medan Totte lekte i Bräcke. Nu vill jag gå ut igen men det är ingen som vill följa med så jag lär väl få sitta kvar här i soffan och kolla på that 70's show idag också. 
Köttfärs och potatismos är underskattat.
Imorn är det sommarfest men är inte säker på att någon från 204an kommer dyka upp, men det är så det kan bli ibland. Jag behöver städa på Kläppen också. Alldeles för segt för att jag kommer orka men antar att jag måste.
Var på banken också, men självklart råkade det vara valborsmässoafton idag så dom stängde ett. Då var inte jag där direkt. Jaja. Adjö 

Soligt men ändå segt

Idag tittar ändå solen fram här i Åre men jag och Anton känner oss sega och oskidsugna trots allt. Totte är ute i Bräcke med småpojkarna. Jag och Anton funderar på att gå ner på byn lite, jag kanske borde fixa e-legitimation så jag kan deklarera i tid, skulle vara typiskt mig att inte göra det i tid bara för att jag är för lat, tänker att allt löser sig. Men jag tror faktiskt inte att det skulle lösa sig. Jaja, jag får väl helt enkelt skicka in det.
Just nu sitter vi här i soffan och kollar på Så Ska De Låta och klagar på det nya konceptet. Roligare kan man ha. Adjö

Risigt Kläppen

Igår ringde Anton mig från Kläppen när han var där och städade, det vankades stormöte på Kläppen som ledningen kallat till för att det såg så svinigt ut överallt. Sagt och gjort, möte blev det. Dom som kom dit var inte särskillt glada och uttryckte sig i termer som Det här är såklart alldeles oacceptabelt och vi fick 24 timmar på oss att åtgärda det hela, om det inte vart städat skulle en städfirma som vi får betala kopplas in. Jippie. Jag och Malin åkte och pantade och sen åkte vi hem så jag hoppas det är fint där nu. Pallar inte å lägga pengar på sånt som andra ligger bakom, har ju inte bott på kläppen på nästan två veckor. Men men, orkar inte tänka på det mer nu. Ska försöka åka dit snart å städa ut mig så jag inte behöver åka dit mer. Känner knappt att jag behöver säga hej då till folk, har varit så seg stämning där på slutet.

I morse va Malin borta i två timmar för å fixa lite saker. Sen kom hon tillbaka och sa att hon ska flytta härifrån idag, så segt. Men men, jag känner att jag skulle kunna göra samma sak. Men vi återstående 204bor har kommit fram till att vi inte skulle ha så mycke roligare hemma, så vi stannar som planerat.

Idag har jag och Malin även bakat chokladbollar, det blev en hel pyramid, det har jag aldrig lyckats med innan=). Under tiden låg Totte och sov i soffan och Anton umgicks med sin dator, vi tjejer känner att killarna här är så sociala, haha=).


image225

Skutskjutet

I lördags var det alltså dags för skutskjutet! Jag kände mig inte jätteladdad och jag har en känsla av att tre ravinåk och en skoterled hem inte var den bästa uppladdningen dagen innan, jag vaknade nämligen med träningsvärk från nacke till rumpa. Inte jätteskönt. Men jag härdade ut och kom i mål på 2 min och 37 sek. Tjejvinnaren hade 1. 52. Med fartdräkt och störtloppslagg vinner jag nästa år=). Det var inte alls så långt som jag trodde, så det var skönt.


image218


image219

Jag känner att jag har sett snyggare ut, men det kan inte hjälpas, ska det gå fort så ska det. Totte skämdes alldeles för mkt. Tönt. Haha.




För någon dryg månad sen satt jag och Malin och stickade och kläckte den underbara idén att vi skulle sticka en fartdräkt. Jag lyckades dock förtränga projektet och har inte tänkt på det särskillt mycket sen dess. När jag kom tillbaka från Malmö förra veckan berättade Malin att hon redan gjort armarna och benen, så sen stickade vi (mest hon) resten av veckan och på skutsjuktsförmiddagen blev fartdräkten färdig och Malin kunde ställa upp i tävlingen, notera att hon kör de tre kilometerna på längdskidor, vissa vill inte att det ska vara enkelt.


image220
Malin utan rygg


image221
Jag stickar färdigt ryggen


image223
Malin i full fart mot målet!



image224

Nästa år ställer vi upp i lagtävlingen!

Oinspirerande skiddag

Jag, Totte och Anton begav oss ut för skidåkning vid elva. Vi är redan tillbaka. Det var verkligen inte kul, oinspirerande som Anton sammanfattade det påväg tillbaka till 204. Vi tog oss upp till Ullådalen Berg innan vi insåg att vi inte ville åka mer så vi tog skohen tillbaka till åttan. Kanske inte världens bästa beslut eftersom det fortfarnade ligger snö i backarna, tro det eller ej. I skogen är det dock dåligt med sånt, ibland länder jag mig lite som Olle i Blåbärsskogen..
Nu sitter vi vid den stora tvn igen och kollar på Våra Värsta År, Totte äter chips och Anton chees ballz. Funderar på att klä på mig lite ickeskidkläder, gå ner till Ica och köpa glass. Eller kanske göra chokladpudding, vi har sju liter mjölk så jag känner att jag kommer få jobba på att ta slut på den.
Adjö för nu

Morgon på 204

Tottes enda önskemål om lägenheten var stor tv och det fick vi. Så nu sitter alla i soffan å kollar på Smallville, vilket höjdarprogram!


image216

+

image217

= morgonen på 204

På flykt från Kläppen

Imorse kläckte Totte den bästa idén på länge. Vi flyttar från Kläppen. Varför har vi inte tänkt på det tidigare? Och eftersom det ser ut som en svinstia (i synnerhet på övervåningen) var det inte särskillt svårt att övertala Malin och Anton att flytta med oss till Fjällbyn. Så nu sitter jag här i vår fräscha, rena, inte illaluktande och lugna stuga. Vi var på Ica förut så det enda som kommer behöva handlas för resten av veckan är glass till marängsvissen (vi kommer självklart handla en massa onödiga saker ändå). Efter mataffären bowlade vi på Holiday, sen åkte vi hem och spelade Skip-Bo (jag vann så klart båda omgångarna, mest för att kompensera mitt usla bowlande). Nu är det nog dags för lite sömn, får se vad som händer imorn! Adjö


image213




image215


Käka tändstickor?

Totte och Anton har just satt i sig varsin uppbrunnen tändsticka. Jag förstår inte riktigt vitsen...?

Min Freeride-debut

Idag skulle jag göra min Freeride-debut i parken i tusenmetern. Inledde dagen på dance floor-boxen i gröna linjen genom att få innerskida, lägga mig på boxen, glida sista biten, ramla av och när allt känns som om det verkligen inte kan bli värre men då borrar så klart skidan ner sig i snön så djupt att jag inte kan dra upp den när jag ligger ner, istället får jag ta av mig skidan och dra loss den ur snön, skål. Och självklart stod det ett gäng världsvana snowboardåkare och tittade på. Jag borde verkligen inte bry mig men jag gör det ändå.

Sen övertalade Anton mig att hoppa röda, men det såg så stort ut att jag blev alldeles skräckslagen så jag bromsade lite för mycket och tokplattade så jag slog knäet i hakan och krashade. Så jag blev arg. Avslutade med ett åk i gröna bara för att boosta mitt självförtroende lite..

Jag hoppas på mer tur imorn. Adjö

Bilar på luft?

Utdrag ur en bilannons:

"Bensinsnål (går på luft)"

Anna: Du Marina, den här är nog inte så bra i Mockfjärd...
Tove: Anna, tror du helt ärligt det finns bilar som går på luft?
Sara: Jag tror mer det är ett uttryck....

Ut i backen!

nu ska vi ut i backen!!

Kör försiktigt, vi ses imorn! Puss

Adjö

På väg till kvälls

Nu är det snart kväll här i Åre. Kvällen blir lugn och härlig. Jag har fått i uppdrag att baka chokladkaka men ska försöka smita in i duschen först. Imorn blir det skidåkning till när familjen Hertzman kommer upp med Malin i släptåg. Malin har ungefär aldrig åkt skidor och ska låna min RCX för att lära sig. Det ska bli jättekul och träffa den familjen, var så längesen känns de som. Det är lite min andrafamilj. Eller tredje.. haha. Kul ska det bli iaf. Adjö

Ett tvättförsök

Jag skulle försöka tvätta i handfatet. Enda tvättmedlet som fanns va sånt man har i tvättmaskinen och jag vet inte riktigt hur mkt..


Tove: Hur mycket tvättmedel behövs?
Anna: Har du lagt i redan?
Tove: Japp!
Anna: Tja.. tänk att som när du tvättar i tvättmaskinen..
Tove: Okej, då har jag redan lagt i för mycket...!


Skiddag nr: 100!

Idag har jag åkt min hundrade skiddag för säsongen. Känns lite duktigt. Idag är en sån där perfekt skiddag, strålande sol, vindstilla på de flesta ställena men lite för slaskigt om man inte kommer upp till stendalen. Det mesta av dagen gick åt till att sola i rödkullen så jag blev ganska uttråkad. Haha, sån e jag. Nu ska vi ner till byn och kolla runt lite, bland annat köpa en disktrasa. Sen ska vi till Fjällgården på after-ski. Kan bli lite segt. Men men, sån e jag. Adjö

Lite Malmö-bilder

image206


image207


image209



image210



image211



image212

Till sist en väldigt fin bild som en väldigt fin person tog till mig. För det är sant att blommor vissnar, men inte den här. Tack.

Tillbaka i Åre

Så, nu är jag tillbaka i norr. Kände mig lite lyxig och tog flyget istället för tåget. Men om jag ska vara ärlig så kände jag mig mest omiljövänlig, men efter att ha tagit nattåget tio gånger på ett halvår kan man få unna sig de. Denna veckan bor jag vid Tott med tvillingarna & co som är avslutar sin säsong med en Åre-semester. Va en sväng förbi Kläppen förut och hämtade lite grejer. Kände verkligen att jag inte orkar flytta tillbaka dit nästa vecka. Det var hur sunkigt som helst och det kändes som om folk började längta därifrån. I så fall är dom i gott sällskap av mig. Men men, ett senare problem. Det känns bra att det inte är så mkt snö längre, att det är lika fint väder och varmt som i malmö och att liftarna börjar stänga en och en. Kommer inte bli lika jobbigt å lämna mitt vinterparadis då. Skidor imorn. Länge sen sist. Adjö

Stapeln i fint väder

Idag blev det till att hänga lite vid (i?) Stapeln. Och jag gjorde precis vad jag sa, hängde för tro inte att jag åkte, är faktiskt förvånad över att jag inte blev påkörd. Alla åker på allt så man är alltid ivägen. Som tur var så hade jag med mig min kamera som jag kunde gömma mig bakom, den har räddat mig många gånger nu=). Fick faktiskt till några skarpa bilder, det här va mycket lättare än att fota skidor. Men bilderna på Andy har inte jag tagit utan mästerfotografen.


image200


Totte åkte lite trots ett glappande knä, ibland får man ju skylla sig själv.


 

image201



image202

Andy grindade ett helt stört räcke utan att ramla ner på andra sidan och slå ihjäl sig, imponerande.


image203


image204



image205

Någon skejtkille som såg ganska skillad ut men han satte aldrig landningen så han var nog ute på lite för djupt vatten...


resa resa resa

Började i söndags kväll när jag satte mig på tåget för en tripp på fjorton och en halv timme. Sen mellanlandade jag i Malmö två timmar innan det blev tre timmars tåg upp till Göteborg för lite saker att uträtta. Tog vagnen hem, hämtade bilnyckeln, tog vagnen till mamma, hämtade bilen och körde till pappa. Åt middag innan det blev in i bilen igen för bilresa på över tre timmar tillbaka till Malmö. Så nu är jag trött på långa resor. Behöver som tur e inte de förrän på Söndag. Så nu ska jag njuta=). Det är sol så jag ska cykla in till Malmö, har tre och en halv timme på mig innan han slutar så de ska jag väl fixa. Adjö

Saknar dig mamma

Läste just ett mail fårn Sunkan. Hon berättade att hon varit vid din sten. Hon gillade den, men sa att det var overkligt. Jag håller med. Hon berättade om det där som händer så ofta. "jag vet inte riktigt men jag ska fråga mamma.." bara för att komma på att det kan jag inte alls fråga dig. Det är skit. Älskar dig och saknar dig alldeles för mycket.

Skidor hela långa dagen

Idag har jag och Anton åkt skidor hela dagen, eller iaf från elva till fyra och det var längesen jag gjorde det en ledig dag. Hittade Micke, Victor å Robin nästan direkt och åkte ner i tväråvalvet. Det var ganska kul, vi var offpist och det var ett litet dropp ner till backen som Anton kastade sig ut för. Men jag vågade inte riktigt så jag tänkte ta den till synes lätta vägen ner. Grejen var bara att jag missade att det gick en transportsträcka mellan backen och mig så jag slänger mig rakt ner på den med alldeles för mycket framåtvikt (körde desstom mittmonterat som jag inte är så van vid) så att båda skidorna löste ut uppe på transportsträckan. Sen flög jag vidare i en fin och jämn front flip-båge utan skidor ner i backen och landade på rygg i backen, helt utan att slå mig fast sen hade jag lite ont i nacken men de har gått över nu.
Vid lunch hittade vi Karin och gänget i Bräcke och åkte lite där. Jag klarade att raila hela dance floor-boxen, mycket stolt! Men jag fegade ur när jag skulle köra det smalare railet högre upp. Men det får bli vecka 17. Vi avslutade dagen med ett åk i västra ravin trots att det var så dimmigt att man inte såg två pistmakerarpinnar samtidigt, men det lättade vid ingången till susarebäcken och var riktigt kul!
Nu ska jag packa klart, egentligen ska jag ringa Totte men jag har tokhicka så tänkte vänta lite med det. Adjö

Håkan

Läste precis recensionen från gårdagens turnépremiär. Håkan fick fem av fem. Magiskt. Och tänk att jag fick vara på genrepet, det är väldigt stort..


image199

Grabbarna Grus in town

Pratade just med Micke och dom va i stjärnbacken så nu sitter jag bara och väntar på att Anton ska komma förbi och hämta upp mig för färd in mot kabin. Ska försöka få tag på Karin också men det är nästan omöjligt. Ikväll tar jag tåget söderut, härligt! Adjö

Uppåket

Jag klarade det! Väldigt skönt nu i efterhand men jag var arg när jag kuggade en av svängarna på första försöket. Men sån är jag. Skulle egentligen ut idag men jag är så otroligt slut. Och behöver städa packa pyssla för imorn blir det skidåkning hela dagen. Då kommer ju grabbarna grus. Blir kul. Har inte åkt med dom sen nian, och det är länge sen. Kanske borde äta lite. Adjö

Gonatt everybody allihopa

Nu ska jag äntligen få sova. Tänkte först gå ner å kolla om tvätten är redo för torktumlare, om inte så har någon idiot gått och satt på tvättmaskinen en gång till. Så illa onödigt men sånt som händer ibland här. Imorn är det uppåk och jag är lite nervös. Men kör på strutsmetoden som vanligt och låtsas som om det inte är på riktigt. Sov gott! Adjö (snart måndag nanana!)

Köttbullar köttbullar köttbullar

Det blev inte så mkt sova för min del, istället kom Malin hem och ville laga middag. Hon erbjöd sig att göra det själv men alla som sett henne vid spisen vet att jag inte skulle våga de. Det blev köttbullar idag igen. Jag tror att det är sjätte (eventuellt sjunde) gången denna veckan jag äter köttbullar. Och då är det ändå två dagar kvar av vecka femton. Känns stabilt. Adjö

Sova lite..

Är trött och grinig och ännu tröttare. Så just nu lutar det åt att sova lite faktiskt. Har uppåkning imorn så måste vara pigg då. Skulle ha lagat mat med Malin förut men hon stack iväg till systemet men jag är egentligen inte hungrig så det gör inte så mkt. Som sagt, sova får det bli. Adjö


Lyckad kväll

Lyckad kväll, god mat och en massa skidlärar historier från säsongen. Bäst var Eriks. En vecka hade han en elev som alltid åkte vilse. Eleven hade denna dagen ramlat av Gunnilliften och åkt ner igen men istället för att ta Gunnil upp igen hade han tagit Englandsliften (som går åt ett helt annat håll fast från samma plats). Ett tag senare hade Wille hittat eleven högst upp vid Englandsliften där han hade skrivit HJÄLP! med en meter stora bokstäver på en bergssluttning och brevid bokstäverna hade han lagt sitt Folksam-försäkringsarmband där det står "Om jag kommit vilse, ring min mamma eller pappa på... " och ett telefonnummer. Ungen måster verkligen kännt sig ensam och övergiven.


Personalfest en casa

Snart ska jag och Karin på personalfest. Eller, fest och fest, middag ska vi ha. Med alla respektive förutom min men jag har Karin som respektive istället. Det kommer bli spännande. Det mest spännande är nog att det är Emil och Hannes (!) som bjudit in till det hela och att det är här i källaren. Så skönt för då behöver man inte gå ut riktigt än även om de börjat (mamma hade inte gillat de=)). Anton är toklöjlig och vill inte vara där: Hur länge måste man vara på middagen? De hade hans mamma definitivt inte gillat, haha. Nu ska jag tjata på Anton och pallra mig ut. Adjö

Gonatt

Ringde just och väckte Totte, alltid lika mysigt, jag trodde faktiskt han skulle skicka sms innan han somnade, men icke. Zebra va ball fast jag blev lite uttråkad av hockeyn, som tur va ringde tvillinganna och fördrev 34 minuter åt mig. Sen kom karin! Underbart, hon ger så härliga kramar. Kollade lite Sverige Pussas och Kramas nu när jag kom hem också, det är ju helt stört de programmet. Men orkade inte hålla mig vaken genom hela myggan så istället ligger jag här i min säng och ska sova. Gonatt. Adjö

Zebra och Karin

Jag och Anton ska ta en sväng till Zebra och kolla lite hockey. Karin kommer snart! Anders sa att dom skulle komma till Zebra blir smarrens. Adjö


En dagen-efter-dag

Har precis laddat över lite ny musik till mobilen som jag sitter och lyssnar på. Är helt slut. Det måste ha varit hårt igår kväll. Haha. Tror att denna morgonen var den värsta på hela säsongen. Försov mig medvetet en timme och fick väldigt bråttom sen, men jag hann, såklart. Grejen är den att jag bara drack en öl vid nio och jag gick inte och la mig särskillt sent, halv två typ. Men jag var väl hög på Håkan istället, oj vad vi röjde. Men nattens bravader kändes väldigt avlägsna tillbaka på jobbet i morse. Men nu har jag bara två arbetsdagar kvar, hallelujah moment! Haha.

Fick sms av Anton förut: Kan inte vi baka kladdkaka ikväll? Well... det tackar man ju inte nej till bara sådär=).

Ikväll kommer Karin, lalalala! Fast det blir nog ganska sent för dom kör upp, hoppas jag kan hålla mig vaken så länge, annars får jag powernappa nu. Men det är så segt. Kommer aldrig bli en kladdkaka i så fall. =)

Jag luktar svett (inte så konstigt efter en dag i backen kanske..) borde duscha. Men då måste jag gå ner i källaren. Det är lite jobbigt. Men jag kunde varit ännu svettigare och akut duschnödig om jag åkt dom fyra varven i 2.5 km-slingan som jag tänkt, men det toksnöade (gör de fortfarande) så jag kom fram till att spåren nog skulle vara igensnöade och långsamma så det blev ingen längdåkning för mig idag. Istället tränade och Pernilla inför lördagens uppåkning. Ska bli spännande, jag är lite (men bara lite) nervös. Men kommer vara mkt nervös när jag väl står där i backen.. Nu ska jag leta runt (läs: ringa) efter Anton och se hur kvällens plan ser ut. Adjö

På måndag är det visst nån som är tillbaka..!

Håkan Hellström live tonight, ojojoj

Oj vilken kväll! Trots att det tar emot lite (förlåt älskling) så måste jag nog erkänna att det här var säsongens bästa kväll. 8 april.

Håkan: Vi har kört hit i sexton timmar. Därför tänkte vi spela sexton låtar för er, plus sex till.

Det var helt galet, dom körde igång i tid, spelade i över två timmar och jag stod längst fram hela tiden. Imorn kommer jag ha nackspärr, tinitus och tappad röst. Men det är det värt. Oj så värt. Just nu har jag bara mobilbilder eftersom jag inte riktigt orkar leta upp den andra sladden. Men jag ska försöka lösa de imorn, men man vet ju aldrig med mig. Jag har ju en tendens att få saker att dra ut på tiden. Och till Bror: Man kan välja vad man berättar när man får skriva historian själv. Nu blir det sömn för jag ska jobba imorn. Segt. Adjö


image197


image198

Carbonara

Nu ska jag och Anton laga middag och eftersom det för en gångs skull är något han vet hur man gör så kanske jag kommer få lite hjälp just idag, men man kan aldrig vara säker=). Adjö


image196

Längdskidor igen

Idag har jag åkt längdskidor igen! Jag gillar det faktiskt mer än jag trodde och är lite sur på mig själv att det tog så lång tid av säsongen att komma igång. Idag blev det bara fem kilometer för sen skulle vi iväg till Björnen och kolla på deras skishow. Men deo kilometrarna tog bara en halvtimme vilket bådar gott. Imorn ska jag köra tills jag inte orkar mer, eller tills skoskavet tar kål på mig. Nu blir det dusch och middag. Adjö (solen skiner förresten! alltid härligt)

Storslaget med Hellström ikväll

Idag händer riktigt stora grejer i Åre. Det är nästan så att jag är lite avundsjuk på mig själv. Han spelar i Skandinavium på lördag och jag hade så väldigt gärna velat vara där, så mycket att jag hade kunnat tänka mig att åka hem bara för det men då har jag ju självklart uppåkning för tvåan på lördag så jag kan inte ens åka hem. Så fick jag ett sms från ÅreMobil i morse "Storbesök ikväll på Bygget. Håkan Hellström spelar live kl 23.00." Jag trodde faktiskt inte riktigt att det var sant först, låter lite klychigt kanske men så är det. Jag var precis påväg till lektion och Johannes var påväg upp i Torpliften, så jag ropade högt tvärs över hela barnbacken:

- Johannes! Håkan på Bygget ikväll!!
- Va??
-HÅKAN HELLSTRÖM! På Bygget!
- Det kan inte vara sant!
- Jojomensan..!

Jag och Johannes kan ju ha varit skidskolans nöjdaste lärare idag, men så är vi ju från Götet också=). När jag sa det till Malin blev hon helt tyst så att jag nästan trodde samtalet brutits, sen sa hon, väldigt lågt: Säg inte att du skojar.. Det är något lite småmagiskt med Håkan, i synnerhet nu när han inte gjort särskillt många spelningar på sista tiden. Och så kommer första spelningen sen senaste skivsläppet i Åre. Till och med före Göteborg. Det är faktiskt ganska stort. Iaf för mig.

Fortfarande ingen middag

Nepp, jag har fortfarnade inte fått i mig någon mat. (Men nu står den iaf i ugnen, ett bra tecken.)När jag väl pallrat mig upp ur sängen och ut till Anton hade dom precis börjat kolla på Lords of Dogtown och det kan man ju inte missa så där hamnade jag till slut. Den är ganska stark i slutet. Iaf för mig. Jag har funderat lite på det där. Sid har alltid varit min favorit, sämst på att skejta (som jag med all säkerhet kommer vara i sommar) och går bort i hjärncancer (känns fortfarande konstigt att säga) men när jag såg filmen första gången hade inget av det med mig att göra men nu känns det så självklart. Jag ska lära mig i sommar. Jag ska det.

Segare än segast

Satte mig i min säng för en timme sen för att bara koppla av lite innan det skulle bli middag dusch och städning av mitt rum (äntligen!) och jag sitter fortfarnade kvar. Köpte en påse chips på ica för att jag var så toksugen men det höll (som tur var) inte i sig så lite så jag har väldigt mycket chips kvar. Kan funka imorn också. Köpte även kaktus-bubbelvatten kände att jag verkligen behövde de. I övrigt kom jag bara till insikt med en sak på ica, jag ska (typ) aldrig mer köpa apelsiner. Fyra stycken för trettio kronor, det är faktiskt dyrare än pressbyrån. Men så bor jag i en förort till Stockholm också.

På jobbet i morse upptäckte jag att en av mina elever hade hyrt sina skidor i tottes affär snö och sjö och när jag pratade med mamman så visade de sig att hon var barndomskompis med ägaren, världen är liten. Det är många skåningar denna veckan. Jobbar bara till lunch denna veckan, väldigt skönt. Så imorn ska jag och Pernilla ut och öva svängar med David som coach inför uppåkningen på lördag. Idag efter jobbet höll jag på med väldigt hemliga operationer i By-huset.

Nu ska jag verkligen försöka laga mat. Det blir finmiddag idag. (Har ätit köttbullar i fyra dagar och hunnit tröttna). Kyckling med mozarella och soltorkade tomater och pommes till. Blir nog ingen sås om inte anton har turkisk youghurt. Det har han iof alltid. Har lovat att laga middag och matlåda till honom om han kör mig till jobbet imorn och på torsdag=). (Han jobbar i tege å jag duved så det är faktiskt väldigt snällt från hans sida.) NU ska jag gå upp ur sängen. Adjö

JOSS Awards och galet Bygget

Igår var det alltså dags för finalen på JO Super Sessions på Holiday Club. 2508 pers i publiken och riktigt drag efter ett tag. Jag Malin och Emma fick grymma platser längst fram så de gjorde inget att jag glömt linserna hemma. Sammy Carlson vann men Simon Dumonts film var helt bäst. Ironiskt nog vann filmaren Dominique Janiszewsi tävlingen i vem som åkt skidor snabbast under super sessions. Priset? femton liter alldeles för god champagne. När det var slut stod jag kvar och trängdes med ett dussin tvärhandshöga tolvåringar för att få autografer. Till slut fick jag Simons på min biljett och var mäkta nöjd.

Jag och Malin planerade sen att dra vidare till Dahlboms men det var fullt så vi hamnade på Broken istället. Det gjorde även hälften av JOSS-killarna. Jag antar att det kittlar lite. Att jag är lite imponerad, men för stolt för att egentligen erkänna det. Kanske inte mest av killarna utan snarare av det liv dom lever. Reser, åker skidor och festar. Året om. Eller journalisterna som bara åker med och observerar, åker skidor och festar. Fast jag vet ju att jag egentligen mår bra mycket bättre än alla dom tillsammans=). Men bara för att jag är så barnsligt och hemligt nöjg måste jag få name-droppa lite från Brokenhänget (vidare på Bygget också iof). PK Hunder, Mike Clarke, Sammy Carlson, Dominique Janiszewsi, Jon och Andreas Håtveit, Nate Abbot, Luke Van Valin, Candide, Shay Williams, Jeff Schmuck osv.. Är inte alltid så bra på namn i dom här sammanhangen.. Norrmännen var roligast=). Är väldigt nöjd med att blivit bjuden på Sammys vinnar-champagne. Den var väldigt god vilket betyder att den var väldigt dyr, ungefär. Nån gång ska jag dricka den igen=).


Sen vidare till Bygget och där var det verkligen helt stört. Alla var helt galna, glada och stämningen var på topp. Enda gången jag har haft roligt rakt igenom på bygget, förmodligen om man räknar alla fester jag nånsin varit på för jag brukar alltid tröttna efter ett tag. Men igår hann jag knappt tänka. Enda gången humöret var påväg ner var väl när jag lämnat Malin i fem minuter, kommer tillbaka och hon har hunnit slänga i sig fyra shots under mitt korta telefonsamtal. Men hon blev inte så full som jag trott (eller det märktes iaf inte) så jag var ganska nöjd. Måste hinna nämna The Vancouver Guy innan jag somnar. Helt stört. Han påstår att han var utlånad fårn vancouver till djurgården (hockey), kan det stämma? Så gick han omkring och sa fuck frölunda hela tiden så han var väl inte min favorit men sjukt underhållande. Haha. Nu blir det sova för mig efter ett mysigt telefonsamtal. Adjö


längdisar på isen

Har just laddat upp med pastapesto till frukost/lunch. Är lite för bakis för Bräcke så har snörat på mig längdpjäxorna istället och ska bege mig ut på isen. Adjö


JOSS + TOTT

Super Sessions är in town!

image192



image190
Jag och Malin begav oss till Tott för å kolla lite hoppande. Sista fina dagen på ett tag...


image193
Hoppet


image189
Henrik Harlaut


image191
Oscar Scherlin


image194
Simon Dumont (varför har han båda stavarna i en hand undrar vi?)


image195
Coby "Corny/Horny" West (galet vad dom flyger)


Nu skjuter dom varandra med en häftpistol i benen och lyssnar på westlife, det är houseparty på kläppen de!

Kläppen i ett nötskal

image185
Natten innan Olov ska flytta härifrån blir han tokfull och däckar under efterfesten. Då kommer partypatrullen på en liten överraskning, så dom bär ut Olov från sitt rum, lägger honom i korridoren (där han sover hela natten) och flyttar in hela mellanvåningens möbler i Olovs rum. Tada!



image186
Min Pac-man-kladdkaka som numera är uppäten



image187
Hannes har tappat ut ett kilo spagetti i hallen, grattis Hannes!!


image188
Mitt rum för tillfället. Har sagt det varje dag i över en vecka och det gäller fortfarande. Jag behöver städa mitt rum!!


Helg och sömnproblem

Det är fest på Kläppen, mycke vattenpipa, levande ljus, öl och ännu mer musik. Funderar på om jag verkligen är tillräckligt trött för att somna i allt oväsende (det hade varit lättare om vi varit två), mitt rum är trots allt våningens mest ljudisolerade, men vad hjälper det är man bor granne med festen. Hade kunnat gå ut och vara social, är ändå en del gött folk här men jag både ser ut och känner mig som ett vrak. Är toktrött efter en vecka i tege, men nu är det äntligen helg!! Jippie! Och jag har fått ledigt vecka 16! Dubbeljippie!! Så nu har jag vara fem arbetsdagar kvar. Känns helt underbart. Och veckorna som kommer är fyllda med folk jag saknat och längtat efter. På onsdag kommer Karin! Måndag vecka 16 åker jag till Totte! Måndag vecka 17 kommer tvillingarna johanna och martina! Fredag vecka 17 kommer Totte hit och en vecka senare åker jag hem. Det är inte långt kvar nu. Men det ska ändå bli skönt, känns som om jag är klar här. Fast på ett sätt så är det kanske mest för att just nu känns allt så självklart, som om, ja men visst jag tar sommarlov och sen kommer alla tillbaka till Kläppen och så blir allt som vanligt, men så kommer det ju inte bli. Så i höst kommer jag sakna allt otroligt. Ungefär som jag saknar Spanien nu. Drömmde om mitt spanien i natt. Kändes så verkligt när jag vaknade, ville inte gå till jobbet ett dugg. Bara ligga kvar i sängen och minnas. På något sätt. Men det är inget som är som det ska där. Så kanske lika bra som det är nu. Men jag kommer tillbaka, jag lovar.
Imorn blir det skidåkning! Ojoj, men inte om det ösregnar (som det gjort idag, suck) i så fall vill jag knappt gå utanför dörren, men jag kommer hamna i Bräcke ändå. På kvällen är det JOSS-final. Tror de blir riktigt kul, definitivt sovmorgon på söndag. Sen bräcke med Fia. Mysmys.
Nu ska jag lägga upp lite bilder och läsa min mysiga bok. Längtar efter dig. Adjö

(Nu spelar dom Olovs kläppen-låt, it's something unpredictable but in the end it's right, I hope you've had the time of your life)


skön inställning och säsongens vurpa

Kom till vuxenlektionen igår och upptäckte att en av eleverna hade hjälm, vilket hon inte haft de tidigare dagarna, så jag var tvungen att kommentera det, svaret blev: Jo men jag hörde att det skulle bli regn och då kändes hjälm som det bästa alternativet, för att, du vet, inte bli blöt... Hel klockrent. Och om man bara har hjälmen som regnskydd så gör det ju fkatiskt inget att den är lite stor...

Lyckades även med säsongens första liftfall, hann åka ungefär fyra meter i gunnilliften innan jag körde på en kvist en aning okoncentrerat och föll som en fura, landade på ankaret och belönades med ett härligt stort blåmärke som sticker ut en bit. Jippie!

Karin kommer!!!!

Gonatt snart

Det blev middag trots allt. Två omgångar men vi åt bara upp en så det blev lite över, kommer bli god frukost imorn. Jag försöker ju sluta med fil/flingor/sylt eftersom det är oekonomiskt och så blir jag hungrig så snabbt igen, men gröt är verkligen ingen favorit. I morse tog de så lång tid att äta att jag inte hann macka vilket gjorde att jag blev hungrig och grinig lagom till stjärn-lektionen ändå. Wunderbaum.
Har precis kollat igenom Blue Tomato-tidningen som Anton glömde på mitt rum och hittade alldeles för många väskor, bikinis, shorts och tröjor som jag bara måste ha. Not. Men ändå, blev shopping och sommarsugen. Men det kommer det kommer. Lekte med antons fjärrstyrda helikopter, tokroligt, måste ha en egen. Men sen krashade han med kylskåpet så nu är hans skatt lite deformerad. Hoppas den går att laga.
Skulle även skriva en debattartikel, den blev väldigt oseriös på ett väldigt seriöst sätt, typiskt Tove och Anton som pluggar tillsammans.
Nu blir det sova för mig. Ojdå, någon som ringde fel, spännande. Är alltid så sugen på att fortsätta prata bara för att man kan=). Sova. Adjö. Saknar dig alldeles för mycket

Äggkaos igen..

Är precis klar på mitt rum och ska gå ut och försöka styra upp hela äggsituationen, vet att vi trots allt har två ägg kvar. Möts av Anton: Tove... vi har inga ägg kvar. Härligt, ibland skulle man kunna tro att jag bor på ett dagis.

Hörde precis Malin säga: Åhnej, vad har hänt här..? Jag vill inte äns veta. Men men, lär jag ju snart få ta del av. Nu verkar det i alla fall som om Malin ska åka och handla och jag och Anton laga mat. Det blir bra.


image184
Förlorade ägg på kläppen-vis

Frågan om det verkligen blir middag..

Malin knackar på dörren: Nu ska vi baka tjockpannkaka till middag! Äntligen! (detta har nämligen varit planerat sen i söndags)

5 minuter senare:
Malin knackar på dörren igen: Det blir ingen middag, Anton har tappat äggen...


Det är helt enkelt så vi jobbar här...


Om man skulle vara lite effektiv...

Sitter på mitt rutiga täcke på min säng i mitt rum och verkligen stinker fotsvett. Tur att jag är ensam för det är snudd på att man blir förgiftad.. Funderar på om jag ska vara effektiv ikväll. Det som står på att-göra-listan är duscha, skriva en debattartikel, sluta äta av kladdkakan i kylen, äta middag istället och slutligen fundera över om jag ska gå på soundtrack of our lives på bygget ikväll. Om jag skyndar mig hinner jag iaf duscha och börja på artikeln innan Malin kommer hem från jobbet. Hoppas att hon inte vill till bygget för i så fall kommer jag följa med, haha.

Älskling låt oss mysa sommaren vidare, jag vill bada med dig i en vattenspridare..

Imorn vankas det grillfest på Kläppen! Härligt mysigt. Jag har köttbullar i frysen, öl påväg hem och ketchup på mitt rum så det är bara korvbröd som behöver fixas men det kan ju inte vara alltför svårt. Matboden finns ju alltid om det skulle knipa. Borde städa mitt rum också. Men det kommer jag helt enkelt inte hinna, så lätt är  det. Nu ska jag hoppa in i duschen. Ska bara ta ett glas vatten först...

Adjö

Good morning

Så var det torsdag igen. Dagen till ära har jag mina skabbigaste långkalsonger, dom vita från jobbet, hur dum får man vara när man beställer vita underställ? Man kan ju gissa hur dom såg ut efter inte särskillt lång stund...hmm..
Idag är sista dagen med  vuxenlektioner och imorn är det mer eller mindre helg, jippie!! Har längtat, den här veckan har varit så tråkig. I tege utan någon kandidat att äta på tegetornet med. kanske ska göra det idag, bara för att jag kan ungefär. Har ingen färdig matlåda och är sjukt sugen på pizza.. Till kvällsmat blir det tjockpannkaka med Anton och Malin (som förövrigt gick till jobbet idag, det är hurtigt, 9 km) Jag ska också bli duktig och börja göra sånt. Imorgon kanske. Nu får jag nog bestämt skynda mig, Wille hämtar mig om en halvtimme och frukost står på schemat. Ha en lugn dag. Adjö

Back on track

Blogg.se har ju legat nere ett tag och jag har haft ett slag av mindre teknisk genialitet så det tog ett tag innan jag fattade hur allt hängde ihop. Men nu är jag tillbaka igen. Känns som om tiden går jättefort fast ändå supersegt. Nu är det en månad kvar. Sen kommer våren. Fast mitt Åre håller på att smälta bort redan nu. Det är deprimerande, stockholms skärgård har flyttat in i backarna (men kanske inte mer än rätt eftersom åre är en förort till sthlm, eller tvärsom..) det är algblomning på dom översvämmade ängarna som sticker fram näsan.
Denna veckan är det segt att jobba. Jag är bara sugen på allt annat. Åka till Totte, åka skidor på riktigt, åka skidor på riktigt med Totte, bara ligga hemma och sova (som jag gjorde igår), sitta på taket och sola (som jag gjorde igår). Var sjuk igår så det blev hemma från jobbet. Men jag kände mig inte sjuk så länge så sen blev det en välbehövlig dag off. På kvällen var det personalskidåkning på skutan med lottdragning. Anton vann en termos och jag åtta kexchoklad.

image183
Anton med sin kamera på skutan.


Idag fick jag ju se till att pallra mig till jobbet eftersom chefen sett mig på personaljippot igår (men jag var faktiskt sjuk på riktigt), istället låg anton hemma och sjuk. Känner mig lite skyldig men intalar mig själv att det faktiskt inte var mitt fel.
Efter jobbet blev det Jon Olsson Super Session. Har faktiskt inte pallrat mig dit tidigaren, dom har trots allt hållt på en vecka, men jag är mest nöjd att jag hamnade där överhuvudtaget. Tog några bilder men tror inte att han jag är kär i va så väldigt imponerad. Men jag är nöjd. Och godisskålen förgyllde min kväll, även om den var silvrig. Har inte ätit godis sen lördag. Och nu ska det inte bli på ett tag till.

Idag flyttar nog våra hyresgäster in. Känns sjukt konstigt och allmänt wierd. Och pappa har tydligen pillat bort en massa nycklar. Det är så det kan gå ibland när man har mycket att tänka på. Han är en pärla.

Amina har tokbloggat från USA idag. (aminatheresa.blogg.se) det var roligt. Men hon verkar ha de lite kämpigt.

Tänkte försöka sova nu. Det var läggdags för en timme sen. Ska verlkligen försöka komma ihåg å lägga ut bilder imorn men jag har så lätt å glömma de. Grattis Lotta förresten! Adjö

RSS 2.0