Näst sista praktikar dagen

Imorgon är sista praktikantdagen för mig, på måndag börjar allvaret och högsägsong, vilket betyder att jag har fyra lektioner om dagen istället för tre som det är nu. Har precis kommit hem från en en runda på byn som slutade på ica så nu har jag allt för att bygga chokladbollar, finns dock en risk att jag inte hinner med de ikväll för klockan sju ska vi på personalfest med alla duved/tege ska bli smarrens=), men först lite bastu! Adjö.

Försenad

Helt segt, tåget är tjugo minuter sent. Varför måste det vara sent just den gången när jag verkligen inte behövde de. Om vi inte blir mer sena (högst otroligt) borde dom hinna hämta mig innan jobbet men de kan bli tajt. Har inte sovit särskilt mycket. Igår kväll var jag otroligt nöjd med den lugna vagnen jag fått. I alla andra sovvagnar var kupéerna fulla av supandes killar (män) och det stank sprit överallt. Men så kom invationen halv tolv när vi stannade i stockholm och på kom en massa skrikandes och skrattandes människor som antingen var alldeles för dumma för att fatta att dom som sov gärna ville fortsätta göra de. Men men, ska inte haka upp mig på de. Nu ska jag springa bort till bistron och hoppas att stockholmarna inte har vaknat och tagit alla sittplatser än. Adjö.

På tåget mot Åre

Nu sitter jag här på tåget igen. Men det är inte det dåliga tåget, det är det braiga! Så här fungerar bio-vagnen vilket betyder att det är jag och shrek om en kvart=). Lyckades låna med mig en monteringsnål av Eva så jag har även lite mösspill om filmen är tråkig. Så typiskt att jag inte hade något att göra på vägen ner men en massa nu. Tur att jag inte är så trött. Men ska försöka få lite sömn innan jag väcks i stockholm halv tolv av dom sista två som ska in i kupén. Nu är vi i Herrljunga. Idag är kupén full, lite segt, på vägen ner va jag själv, helt underbart. Haha. Men det är aldrig lyx på tåget dagen innna byte=).
Mötet gick bra, haha, alla bara kastade sig över bankkvinnan och ställde tusen frågor hela tiden, stackars henne. Men lite får man allt jobba. Sen blev det lite mat hemma innan jag och pappa åkte in till stan. Shoppade ett toast-järn (hoppas totte inte läser för det är en överraskning..), s-krokar till rummet och en spritpenna. På förmiddagen var jag på willys, tror väskan väger säker 35 kilo, bara mat, underbart! Kommer bara behöva köpa färskvaror på Ica resten av säsongen, för allt annat har jag=). Nu blir det bio! Adjö.

På tåget mot Götet

Sebbe du kan vara lugn. Jag kommer vara i Åre när du anländer på söndag. Allt är som vanligt=).
Sitter på tåget hem, suprise! biovagnen är fortfarnade sönder. Men de hade jag redan räknat ut så jag tog med mig några mössprojekt men på något underligt sätt så lyckades jag glömma alla nålar så nu sitter jag här istället och håller tummarna för att datorbatteriet ska hålla riktigt länge. Tur för mig att jag är trött. Sitter här och funderar på om det verkligen är värt att åka tåg tjugosju timmar för att få vara hemma tio. Men är det möte så är det. Och pappa blir nog glad. Morgondagens plan är att först åka till graven med en blomma. Sen fördriva lite tid hemma innan det är bankmöte klockan två. Efter det tänkte jag dra med pappsen till Willys för att handla lite billig mat och hoppas på att han kanske kanske betalar så blir det ännu billigare för mig. Sen hinner jag nog bara med lite icke-själv-gjord-mat innan det är dags att hoppa på tåget tillbaka till Åre.
Nu ska jag sitta och tågfilosofera lite. Adjö.


Liftfilosofi

Jag och Smilla åkte lift tillsammans förra veckan.
Smilla: Hur gammal är din bror?
Tove: 16
Smilla: Vad litet, då är han inte ens vuxen som du..


image80

Nya vecka, ny snö, nya grejer

Måndag igen, vilket betyder nya grupper i skidskolan, jag praktiserar fortfarande så de e gött. Scott killarna kom i fredags så denna veckan är vi fyra praktikanter, lugna gatan. Första lektionen gick jag med Tottes snöbollar så började inte förrän tio (vilket betyder att vi ska bränna järnet första timmen imorn), sen var jag med Antons snöstjärnor och Tove som har blivit mycket bättre. Sista lektionen var jag tillbaka hos Totte (vilket Lelle tydligen tyckte var underhållande) och en svängargrupp med fyra elever som var snälla och jämna, hur härligt som helst. Vi åkte omkring överallt och latjade=).
Det var fem plus idag så snön var tung och blöt. Men solen tittade fram nästan hela dagen så egentligen var det perfekt skidskoleväder men för alla som försökte ta sig utanför pisten var det akut lavinfara så lite segt.
Kom hem och somnade alldeles för länge så hann inte käka middag innan jag kom på att jag skulle ta mig till Rödkullen för internutbildning, skidor på engelska. Vi gjorde inte så mycket vettigt men fick ett gäng bra papper med en massvis med glosor att plugga in (skolfeeling..suck). Sen tog vi en tur till ica där kampen om mjölpasta/fullkornspasta pågick mellan johan och hannes. Johan vann men ingen fattade hur, Erik måste vart upptagen (undra om han kröp omkring och grävde i snöhögen på parkeringen?)
Snöhögen har förresten blivit åres brutalaste kick men jag ser ingen landning.. flat lander igen? Jag har hört det ryktas att jag ska få en soffa i gapet där jag kan sitta och fota dom som flyger över mig, men det kan vara en vision som inte hinner bli verklighet innan allt smälter. Förhoppningsvis hinner dom hoppa lite imorn innan jag åker. För ska ju hem en snabbis imorn. Nu ska jag sova. Adjö.


image76
Istappar på skidskolehuset


image77

Ja, tänk! Tänk att det är det=)



image79
Totte och snöbollarna


Bror på Bräda i Backen

Idag var vi ute och åkte, jag och bror. De har toksnöat flera dagar så det är bara snö snö snö överallt. I backen, utanför backen, innanför jackan (hade glömt snölåset hemma), och innanför alla andra kläder också. Men roligt va det. Fikade uppe på platån, lyckades beställa in dom äckliga chokladbollarna som jag visste va äckliga men bara hade glömt av, måste komma ihåg att inte göra det igen. Tog bussen hem, käkade lax (fisk för första gången i åre(!)) med pesto innan bror skulle åka hem. Hade lyckats med en stor miss när jag bokade hans biljett för några veckor sen för jag hade tydligen bokat en för morgondagen men som tur var fanns det någon plats kvar så han kom hem ändå. Skönt för mig. Tog en sväng in till ica också, big misstake. Det kom studenter idag, så det var en massa folk i affären, inga korgar till mig och schweitzernöt-chokladen var slut. Har bastat lite ikväll och sett på tv, segt och lugnt passar utmärkt när man är lite sjuk. Tänkte sova nu. Go natt.

Bror är här!

I morse kom bror! Så härligt att se honom. Gjorde en liten miss när jag hade glömt att han inte kom med Göteborgståget utan hade bytt i Stockholm vilket betyder att han kom en halvtimme tidigare än jag trodde så när jag kom ut ur duschen ringde han och sa att han va i Undersåker = max tio minuter kvar till Åre, så det vara bara att akut ringa taxi och slänga på sig kläder, men jag hann i tid så det löste sig. Skönt för bror eftersom det toksnöade. Sen hade det toksnöat resten av dagen, säkert uppemot 40 cm och eftersom vi är lite kräsna och mest gillar bra sikt så sköt vi upp skidåkningen till morgondagen och begav oss ner till byn istället. Gick på lite shoppingrunda, jag köpte en tröja och ett par kalsonger som passa som shorts till mig och bror köpte en väldigt fin skjorta. Sen blev det lunch på Subway innan vi pallrade oss ner till Holiday för lite bowling. Eftersom vi bara var två hann vi med fyra serier på en timma så nu har vi lite ont i händerna.
Efter en hård dag är vi nu hemma för dusch och ombyte innan det blir buss in till byn för Broken-hamburgare till middag. Sen hoppas jag på lite lugn för jag känner mig fortfarande lite förkyld och seg. Imorgon är det backen som gäller! Adjö.


image68
Bror posar i flygplanströjan.


image69
Syskonlatte på Holiday


image70



image71


image72



image73
Storlek 50? Någon?


image74
Efter en jämn match vann bror med 6 poäng. Hårt.

Sjuk passar inte just nu

Det blir ett kort inlägg. Jag håller typ på att  bli sjuk. Känns inte alls bra, bror kommer ju imorn så jag vill vara på topp. Men tänkte sova nu så jag repar mig snabbare än snabbast.
Barnavslutningen idag gick bra. Emil var kussa och åkte bräda i storabacken. På fredagsmötet fick jag visitkort. Ojojoj, kände mig riktigt stor och viktig=). Efter jobbet åkte vi på skidlärarafterski på Black Sheep innan det begav sig hemåt till sängen för lite middagssömn. Det blev två timmar. Trodde inte jag var så trött men tydligen. Sen gjorde jag grönsaks-oxpytt och totte klagade så klart, men han fick en barnversion och var nöjd.. Nu är det som sagt sängen som gäller igen. Adjö.

Knapplift, grönsaksgryta? och flat lander på parkeringen

Idag åkte Tove knapplift! Oj vad nöjd jag var. Men hon tyckte självklart att det var tråkigt och sa varje gång hon kom ner "men du lovade att det här var sistaste åket", men jag hade inte lovat något alls, så vi åkte igen. Till slut åkte vi tillsammans hela vägen upp och sen bort till Hamre och tillbaka, sen var vi trötta.

Till middag gjorde jag köttfärssås o spagetti. Totte kom in i köket: "du skulle ju göra köttfärssås, de här är ju grönsaksgryta", men det var tydligen gott till slut
Sen sprang han tillbaka ut till sitt projekt på parkeringen, en high flygande snöhög (flat lander big air)  som det hoppas på. Men fyrhjulingen fixade inte tillräckligt med fart så han gick bort till grannhuset, drog iväg en snöboll och skrek "kan jag få ta fart efter din skoter till hoppet?" sen va det fart igen. Innan jag frös och tröttnade lyckades han iaf med en dubbel back flip som slutade med platt magplask i en halvmeter lössnö utanför rödkullens skidskolechefs fönster, perfekt. Men roligast va ändå Olov som försökte åka pulka upp för snöhögen men den va inte tillräckligt vallad, han får ta med den till jobbet och fixa lite. Visionen är att plogbilen kan skotta upp lite snö så landningen blir lite större. Blir lite skönare.

Nu sitter vi ett gäng i källaren och tittar på handboll. Än så länge går det bra. Sista kvarten kommer bli spännande eftersom Jennie sitter brevid och hon är lite aggresiv av sig. Det är så det kan gå, finns en risk att jag byter plats lite senare.
En tysk ligger ner på plan, Emil: "Men va fan, e dom gjorda av skumtomtar eller?"

En viss Kläppen-bo är hos en viss tjej och jag är väldigt nyfiken. Uppdatering kommer=). Adjö.

Skidskola, handboll och god mat

Började dagen med PDS (problem detection study) på jobbet. Vet inte riktigt varför jag var där eftersom jag inte är anställd men man fick ett par skidstrumpor för besväret och det var det värt. Sen rakt ut i backen till Tove som inte vågade åka knappen så vi stod och tittade på alla som åkte lift istället och slog på knapparna som åkte förbi. Imorgon ska vi öva på platten och sen tänkte jag dra henne uppför backen i en lös knapp, kommer bli sjukt vältränad denna säsongen, haha. Svängarna var helt okej idag. Vi åkte ett åk i linbanan och åkte i skogen och i slalomportarna innan jag och Wille frös så alla gick in och ungarna tyckte nog att det var roligare att sitta i värmestugan och slänga in tappat godis i brasan än att åka skidor. LTG, Låt Tiden Gå, ledordet i skitskolan. Även IBI, Ingen Bra Idé, är välanvänt. Till slut pallrade vi oss ut i barnbacken och åkte lite på en skida innan lektionen var slut.

På eftermiddagen skulle vi egentligen inte åka något men vi behövde bilen så vi åkte över till Tege för att leta efter Anton men hittade inte honom innan klockan var tre och liftarna hade stängt så det blev en eftermiddags åkning idag också. Måste verkligen vila imorgon (kommer sluta i parken) för menisken klagar lite. Men det går säkert över.

Åkte en sväng till byn och gick i affärer men hittade inget värt att köpa. Sen hamnade vi på Zebra där jag hittade Anders som satt och tittade på handbollen med några kompisar och Anton övertalade oss att stanna på den sista kvarten så där satt  vi. Helt galet spännande och härlig stämning. Alla var vilda och skrek=). Sen var jag duktigt hungrig så vi åkte hem och gjorde köttbullar, potatis och brunsås, mumma. Blir smarrig matlåda imorgon på jobbet. Till efterrätt bjöd Emil på chokladpudding. Han är allt bra snäll ibland.




image65
Snögubbstove


image67
Totte kidnappar Liftstrejkaren


image66
Sjukt dålig bild på Svängarna som leker i värmestugan. Men dom är rätt söta i verkligheten=)

Yesterday

Japp bror, jag har det FÖÖÖÖR bra. Men du kommer ju på lördag så då blir det om möjligt ännu bättre. Vi ska ha det så mysigt så=).

Igår va det superkallt. 22 minus. Illa illa. Dagen började halv åtta i backen med interutbildning på skidor. Vi åkte kortsväng i mörkret. Sen va jag med på Tottes snögubbslektion. I gruppen hade jag en namne (!) som var 5 år och avgudade mig. Haha. Hon tyckte skidor var tråkigt och ville mest rulla ner för backen. Men det funkade det med. Sen tillbaka till dom tykna svängarna som, tro det eller ej, faktiskt hade lugnat sig lite. Sen tog jag ledigt på eftermiddagen och åkte med Emil, Wille och Totte. Vi åkte en massa park och jag lyckades faktiskt att inte landa platt, och jag var inte lika rädd som senast=). Några dagar till i parken sen släpper det, men knäna strejkar så jag tror att jag får vänta till nästa vecka med. Kommer bergis inte orka vänta längre än till imorgon. Haha.

På kvällen var det tisdag vilket betyder fest. Vi hade förfest här hemma, skitkul och alldeles perfekt, inte för mycket inte för lite. Alla hade galet kul och vi dansade omkring i våra nitar=). Sen skulle vi till bygget men på parkeringen konstaterade jag Olov och Totte att vi inte orkade köa så länge i 25 minus så vi tog en taxi hem efter att Totte nästan hade lyckats fastna på riktigt med tungan i en kedja som han dumt nog skulle slicka på. Det är inte lätt att vara full. Men en kul kväll var det absolut! God kul.

första praktikardagen

Idag var min första dag på "jobbet", inte för att jag får betalt men jag har mina jobbkläder och ser ut som en riktig skitskolelärare. Hoppade första lektionen och åkte med Lelle till rödkulle och hämtade lite saker istället. Fick bland annat ut min bräda! Den är så snygg så jag vill äta upp den=). Förmiddagslektionen blev sex stycken svängare tillsammans med Wille. Några var sjukt jobbiga och uppkäftiga, ville bara åka störtlopp hela tiden. Suck. Sen lunch och vidare ut i backen med level 2 vuxna innan dagen var slut. Jag var sjukt seg så det var skönt med lite mjukstart.
Sen åkte jag och totte till järnaffären och handlade en ljusgardin som sitter på väggen på rummet nu. Passar väldigt bra.  Sen vidare till ica, där hittade vi kyckilng, toves kyckling=), haha! Till middag lagade jag renskav, satsigt värre men kände att det bara har varit skitmat sen jag kom så idag fick det bli något seriöst. Nu är det nog eventuellt middagssovning som kommer fortsätta med kvällssovning och nattsovning som gäller. Är lite trött efter gårdagen.. God kul.


image63
Toves kycklingfilé!


image64
Ljusslingan på mitt rum=)


Hoppeti-hopp och sköna dropp

Idag har vi åkt skidor igen - oväntat? haha. Höll mest till i Duveds park och jag va ett tag rädd att hamna under Emils definition av tjej-jibbers (tjejer som hänger i parken, har bra grejer, glor på bra(/snygga) killar men inte kan hoppa ett skit) men jag klarade mig precis genom att ställa mig bakom kameran istället så att ingen skulle fatta hur hopp-rädd jag är(/var?). Det blev  några bra bilder men dom bästa suddiga, sjukt segt. Tur att jag har ett tag på mig att träna. Vi ställde även upp i Polars hopp-foto-tävling och väntar oss starkt att vinna. Till slut övertalade Kim mig att testa det första hoppet, kanske 7-9 m platå och jag var galet rädd, åkte lite lite för långsamt, höll på att kissa ner mig på kicken (hatar den blåa färgen, kommer drömma mardrömmar), flög, skrek, landade och å va inte lika åkte vidare, mycket förvånad men mäkta stolt=). Jag tror att jag och hoppet kommer bli bra kompisar under säsong. Tredje gången fick jag till landningen bättre och var inte fullt så rädd på kicken, men ändå så det är varning för dålig sömn. Haha.

Nu är jag så galet slut i hela kroppen. Har till o med träningsvärk i armarna, kan det betyda att jag håller på att få till stavföringen? Förmodligen bara att jag är svag. Tryckte i mig nästan ett paket russin i backen så jag va inte lika grinig som igår. Har middagssovit lite och är hungrig men borde duscha. Sabina fyller tjugo idag så vi ska visst på vift ikväll.


image58

Totte - En aning suddig


image59
Totte och Peter - Förstår inte varför den ser så suddig ut. Är skarp egentligen...


image60
Filip


image61
Peter



image62
Totte


Sitter och funderar på om jag är hungrig, har inte ätit särskilt mycket med tanke på hur mkt energi det har gått åt idag. Lite gulachsoppa kanske. Riktig österrike-feeling=).
Skida lugnt!


Bloggtips para mañana

Bloggarna jag följer just nu:

www.theflyingdutchmen89.blogspot.com - Min granne Sebbe här i Åre, är för tillfället hemma i Tranås men kommer tillbaka upp 2 februari, då ska det bli åka av!

image55


www.aminatheresa.blogg.se - Amina om hur det är att vara sambo och 18 (förlåt 19) i en ny stad. Snart au-pair i en ny världsdel.

image56

www.barbados08.blogspot.com - En av sveriges bästa surffotografer är på Barbados och lirar runt med tottes bror & co. Får inte missas. Min favoritbild är den med den lilla killen som står vid vattenbrynet med en bräda under armen. (Insane southpoint)


image57


Go läsning och god kul!


Snöigt, off-pist, magplask och pizza

Idag har det snöat ungefär sen jag gick hemifrån till backen. Då va det lite fint med snö men på kvällen blev det snöstorm. Så imorn kommer det förhoppningsvis vara galet mycke snö i backarna!

I morse hamnade jag, totte och kim tillslut i tege och höll oss utanför pisterna upp och ner för liften i fjällvallen. Sjukt kul. Viss risk för diverse trädkramningar men det gick bra ändå. Va inne och snyltade till mig ett par monster 78:or som jag gled omkring på hela dagen. Gött med lite bredare midja i all snö. Sen åkte vi över till Linbanan, Emil kom, vi åkte lite parken och tillslut blev jag trött och hungrig och kall och grinig så när dom fick för sig att gå upp med skidorna på axeln efter liften för att åka en bit bort åkte jag ner till kontoret och åt kex-choklad istället. Sen åkte vi tillbaka till fjällvallen och dagen avslutades med ett gigantiskt magplask i en inte-ens-i-närheten-av-preparerad bordercross-bana så att båda skidorna löste ut. Underbart. En snöboll kom ner för backen och klagade på snötrollet=).

Efter lite fram och tillbaka om vad det skulle bli till lördagsmiddag (kyckling-klyftpotatis-beanaissås eller köttbullar-spagetti) slutade det med pimpad fryspizza of Dr Oetker ft. Totte, vi är trots allt bara säsongare i åre=).

By the way väldigt stolt över att inte ha käkat lösviktsgodis på en vecka och bara en liten påse bilar och en tablettask sen dess (tröstätning på tåget när biovagnen var paj). Här uppe håller jag mig levande med russin, morötter och clementiner mellan målen. Duktigt Tove!

image54
Dagens skidor=)

trött

Nu somnar jag vilken sekund som helst. Kom iväg på kvällsåkning med Olov, tro det eller ej. Hittade en galet orörd backe mellan lunds- och gästrappet, den var iof avstängd så det kan hända att det var därför det inte va så mycket folk ivägen.. Var sjukt rädd å bli upptäckt av diverse pistörer, tror inte chefen hade blivit så glad. Men man kan se det positiva, jag hade inga jobbkläder på mig=).

Just de ja, PJ har kommit, long time no seen;)

Natti.


Vilken underbar dag!

Fem minus, vindstilla, strålande sol och nypuder. Säsongens hittills bästa dag. Började tidigt med några brännåk med Mats i Hamre och åkte sen vidare med Anton till Tege. Vi drog direkt bort till Fjällvallen och ut i lössnön, helt stört. Så underbart. Vi konstaterade att det var tillräckligt fint för att bli sentimental:).
Fortsatte dagen med att ta mig lite vatten över huvudet när jag knyckte till mig en bräda av Olov och begav mig upp i liften igen. Det var lika svårt som senast för två år sen. Men jag ramlade iaf aldrig i liften så jag var nöjd. Åkte två åk i solen och sen va jag alldeles slut. Då blev det Skidåkarbuffé på tornet, käkade tills jag rullade ut. Pizza i stora lass, fett är bra när man åker skidor.
Sen tog jag och Emil fyrhjulingen tillbaka till Duved eftersom Englandsliften var paj. Jag trodde att jag skulle ramla av och dö ungefär hela vägen, ett äventyr helt klart. Sen var det barnavslutning och Wille var den spinkiga kussan.
Nu är jag äntligen hemma, överväger att sova lite innan Olov kommer hem från jobbet för då ska vi ut och kvällsåka i Olympia. Jag har det alldeles för bra=). God kul.

image45


image46


image47
Jag sitter och vilar i mina snygga matchande boots.


image48
Jag sitter och väntar på Emil på fyrhjulingen.


image49
Emil gör en smiley i vallen brevid barnbacken.


image50
Hela kollegiet står uppställt för lite dragkamp.


image51
Den spinkiga kussan kramar barnen.

sista för idag

Har precis lagat sex portioner korvstroganof som står på altanen och väntar på att kallna lite så att jag kan stoppa in påsarna i frysen med samvetet i behåll. Jag märkte aldrig när alla gick och la sig, plötsligt va hela huset helt dött. Det är så det kan gå ibland. Tur att jag träffar dom imorn igen=).

Mañana är det backen som gäller. Tänkte åka lite skidor med Emil på morgonen innan tjejerna orkar upp och sen när dom kommer tänkte jag försöka fjäska till mig en bräda så jag kan träna lite. Min är fortfarnade restad så de känns lite segt. Den är ju så snygg=). På kvällen blir det kvällsåkning med Olov innan PJ kommer och vänder upp-och-ner på stället, haha;).

Nu ska jag se till att jag inte glömmer korven ute innan jag får min skönhetssömn. Sov gott!

ere fest elle?

Lyckades med en skön miss förut när jag hade bastat klart. Skulle bara gå upp till mellanvåningen och hämta min duschhandduk och råkade ta fel trappa upp vilket gjorde att jag hamnade i hallen där det va hur mycket folk som helst, tydligen förfest. Jag kände mig inte jättesexig kan jag ju säga. Men det är smällar man får ta, dom lär ju inte glömma mig i alla fall=).

Funderar på att sova snart, ska ut och åka imorgon! 

tacokväll på kläppen

Till middag blev det tillslut tacos. 22 käkande, det är så det ska vara. Jag tror faktiskt inte att vi är så många fler som bor här just nu.

När middagen var slut hojtade Emil till:

- Vet ni varför vi käkar middag ikväll? Vi firar sista lugna dagen, för imorn kommer PJ!

Haha, det kommer bli galet=).

Nu blir det antingen bastu med Emil o Kim & co eller handbolls-EM med Jennie... svårt val?

image52

färdigstädat rum

Nu har jag även lyckats städa klart rummet. Mäkta imponerad av mig själv. Det enda jag inte hunnit med idag är ett storkok av korv stroganoff, men vem vet, jag kanske får ett ryck lite senare.
För ett litet tag var min kamera puts väck och jag helt förstörd. Började till o med överväga om någon stulit den även om jag vet att jag är ungefär den enda som varit här hela dagen. Hmm, naiv? Jajemen. Sen kom jag på att jag hade hängt den på en krok bakom jackorna, smart Tove. Nu låter det som om maten är på väg att eventuellt börja lagas. Jag är väldigt väldigt hungrig så det är välkommet. Men vi är ju cirkus tjugo som ska käka så det lär väl ta ett tag. Jag får knapra morrötter under tiden. Skickar med det utlovade bildbeviset på mitt fina rum. Observera dom snygga SkiStarlakanen som vi fick i julklapp=). Nehe, infoga bilder grejen vill inte vara med. Gör ett nytt försök senare.

image53

färdig!


image44



Nu har jag städat klart! Totalt har det tagit fyra timmar. Vi bor i ett stort hus, haha.. Nu är jag helt galet trött och har ont i ryggen för henry var lite kort så jag fick böja mig ner hela tiden.

Idag är det bytesdag för studentveckorna = en massa fynd för stugvärdarna = mat till oss = tacokväll. Tjejerna kom hem med en sopsäck och tre papperskassar med mat, mest tacoskal så vi kommer kunna käka tacos resten av säsongen. Även ett grymt stort paket pulvermos och flera paket knäckebröd.

Nu verkar det vara jage och allmänt krig på alla våningar för det låter en massa och alla skriker.. Precis som det ska vara.

Ikväll blir det som sagt var taco och sen lite bastu som belöning för mig själv!


image42               image43

toaletter

Nu har jag äntligen städat mig igenom kläppens tio toaletter. Jag fattar inte varför vi har så många, hälften används typ inte. Men men, de e så de kan vara. Nu ska jag leta upp Henry och dammsuga lite. Det lär ta ett tag.

image41

städa

Ne nu har jag käkat klart. Städning nästa! Återkommer senare med bildbevis.

Alternativ frukost i Åre

Något av det smarrigaste med att bo själv är att ingen lägger sig i vad man käkar, om man håller sig till sin egen mat vill säga. Så dagen frukost blev det något otippade alternativet pasta med pesto. Men dom som känner mig vet att det är det bästa jag vet när jag ska laga själv, annars toppar självklart potatis=).

På dagens schema står uppackning och städning av rummet men även städning av resten av kläppenhuset. Får se när jag blir klar med det, någon gång nästa vecka förmodligen. Jag skulle egentligen ha gått upp tidigt och satt igång men jag råkade försova mig, stackars mig. Nu är det alpint på tv som jag skulle vilja se, men icke. Kanske kan slita mig till andra åket..

Clinic & mitt ostädade rum

Hade internutbildning (clinic) nu ikväll. Kortsväng. Helt galet slut, trött i benen och med jordens blåmärken efter pjäxorna. Det kan inte bli bättre.

Något som absolut inte gjorde min kväll bättre va när jag insåg hur mitt rum ser ut och att jag måste fixa det imorn. Det blir tidig uppgång. Vilket betyder att jag ska sova.

Sov gott! (skickar med en bild från röran)

image40

Första skiddagen avklarad

Har varit ute och åkte i Duved/Tege ett tag nu. Det snöar alldeles alldeles galet ute, sjukt stora flingor. Jag hoppas på att det snöar lika mycket, fast de får gärna lite kallare samtidigt, fram till lördag. Sen ska vi ut i lössnön!

image39

Just nu sitter jag och väntar på att killarna kommer hem så jag kan börja tjata på dom att följa med på internutbildningen ikväll så jag har någon att åka dit med=).

Förresten ska jag få praktisera i jobbkläder, lyx!=)

NU!

Nu ska jag ut i backen! Yabadabadooooo!

I'm back!

Baby baby dry your eye and tell the guys I'm back in town. I know I've been kepy you waiting for too long.

skövde

Nu är vi i Skövde. Försöker få ta på Jennie men det går inget vidare. Hoppas det inte kommer någon mer till min kupé. Jag trivs väldigt bra som de e. Snart är den bruna mössan återställd=).

ingen bio..

Biovagnen är sönder. Det va den när jag åkte hem i december också. Jag misstänker att den har varit de hela tiden, lagom segt. Tur att daton fungerar. Jag har bara en känsla av att batteriet inte kommer räcka så jättelänge.. Nu saktar vi ner, undra var vi är. Herrljunga va det visst. Ciderlandet =).


Nu!

Nu kom biljettnissen. Men det va visst en nissa. Haha.

Jennie bad mig ringa och väcka henne när jag är i Östersund. Men där kommer jag vara klockan sju, två och en halv timme innan jag hamnar i Åre, funderar på å ringa henne å fråga om jag möjligvis inte ska ringa lite lite senare, jag tror hon skulle uppskatta de..

kort på kort

Sitter och funderar på att skaffa till mig en egen bild på mitt kontokort. Frågan är bara om det blir en skidbild eller en väldigt väldigt fin bild på mamma som jag hittade på en hårddisk igårkväll.

I vilket fall ska jag snart pallra mig ner på stan, framkalla lite kort, hämta ut tågbiljetterna och äta lunch med Amina. Och nej, jag har inte packat klart än, så klart. Hmm. Det finns en risk att städningen kommer gå riktigt dåligt. Som tur är har jag ju nästan tömt alla lådor så det är bara att slänga ner allt där och sen dammsuga. Låter som en bra idé, tills jag kommer hem..

Skida lugnt

packning pågår

Nu har jag varit tillräckligt duktig för att nästan ha packat klart. Men det kommer jag ha gjort innan jag somnar för de som är kvar ligger i sängen. Har även lyckats få en tequilaflaska att läcka lite lagom smidigt på täcket precis vid kudden. Och pappa som ska ha mitt rum som gästrum när jag är borta. Haha. Det är smällar man får ta.

När jag va på stan köpte jag även internet, framförhållning är inte min starka sida, så nu funkar min nya dator! Det är till o med där jag sitter nu. Lillebror har varit jättesnäll å hjälpt mig flytta över bilder å musik å ladda ner program och saker som behövs så nu är det klirrat och klart. Jag kommer kunna blogga på tåget, yes=).

Sitter å skvallrar med åres mest nyfikna person på msn. Ska bli gött å träffas på onsdag. Oj vad vi ska basta! Men först ut i backen och bränna!


Pratade förresten med chefen idag. Det lät som om Ryssen skulle flytta ut imorn eller övermorgon så det blir bra. Och det blir även till att praktika nästa vecka. Hoppas jag får välja själv vem jag ska gå med..

Nu ska jag skvallra vidare och packa klart.

Sov gott!


det blir inte alltid som man tänkt sig

Kom inte hem från stan förrän nu, suck. Enligt mina planer skulle jag typ ha varit färdigpackad nu så att jag kunde börja städa mitt rum men icke. Jag tvättade dock i morse, lite poäng, så det är bara att packa ner allt kvar. Jag måste komma igång snart. Datorer är förädiska..

 Det har iof varit en grymt smarrig dag med Lucian och systersonen, även om han skrek som en galning till och från. Men när han kom till mig blev han tyst, haha, de bådar gott för skidskolan=). Vi käkade pizza och gick på promenad, sen tog vi bussen in till stan där han skulle lämnas till mamman. Sen gjorde jag mina små besök i diverse affärer innan jag åkte hem. Men alla färger på garn var slut på Strikk så det blir till att Lillebror får åka dit innan han kommer upp till mig nästa helg. Segt värre.

Pratade just med chefen och det lät som om Ryssen som bor i mitt rum skulle flytta ut imorgon så det är tomt när jag kommer, de låter bra. Sen blir det praktik hela nästa vecka. Hoppas jag får välja själv vem jag ska gå med=).

Nu blir det packning för min del. Det måste det bli.

monday morning

Känner mig faktiskt lite duktig, gick upp klockan nio trots att jag får sova hela dagen om jag vill. De va riktigt segt. Sitter här och fördriver tiden tills tvättmaskinen är färdig så att jag kan gå sen. Ska in till stan å sen till Lucian. Fast egentligen borde jag börja packa. Panik. Jag orkar verkligen inte. Jag hatar att packa, trauma från barndom, haha. Jag kommer glömma hälften, tur då att bror kommer upp om en och en halv vecka och att jag ska hem på snabbvisit om två veckor. Förhoppningsvis åker jag tillbaka till snön på kvällen samma dag som jag kommer till götet. Det hade varit skönt, smash n' grab.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och åtminstonde plocka fram allt som ska packas ner och placera de på sängen. Det är i alla fall lite kul.

Skida lugnt

gothenburg otra vez

Ett litet kort stopp här hemma för ompackning, shopping och mat man slipper laga själv. Åt iof en grymt god icke-tove-gjord lasagne igår. Den påminde mig om mamma. >Jag ska minnas dina drömmar, jag behåller dina viljor.<

Lyssnar på Warning Sing. Gråtvarning. 'Cause the truth is, I miss you. So.

Fick åre(t)s coolaste pryl av en viss smarrig person när jag var i Lund. Stöt- och fukttåliga högtalare till mobilen. Ser ni skutan? Ser ni mig högst upp? Hör ni musiken? Ojoj vilken vinter det kommer bli. Haha.
Hade egentligen tänkt lägga upp en bild men jag orkar inte koppla in kameran och ha mig och den finns knappt på internet för den offentliggjordes så sen som i måndags. Lyx för mig=).

Imorgon blir det en sväng till stan innan lite lunch med Lucian och systersonen sen till polisen för att hämta pass och id-kort, yes! Sen bara måste jag alldeles absolut packa och städa mitt rum. Det börjar dra ihop sig.

Sov gott!

malmö

ska snart ta tåget hem. lite segt  men pettsons kommer på middag ikväll så de kan man ju min missa=). sen blir det hetspackning och städning av rummet innan det bär av till åre! jennie here I come=).

skida lugnt

seg

Jag skulle verkligen ha begett mig ut på stan för längesen men jag råkade fastna i soffa med ett nytt mössprojekt så nu är nästan nummer åtta färdig. Jag kommer ha så galet många mössor när jag kommer hem från åre=).

Men nu ska jag i alla fall pallra mig iväg till busshållplatsen. Skida lugnt!

Lund!

Igår 12.37 på pricken anlände jag till Lund. Det regnade så de var väl inte optimalt att strosa runt på stan men eftersom jag bar omkring på lunds största tygväska så lär ju varenda butiksgubbe ha trott att jag skulle snatta så jag vågade inte gå in i någon affär. Istället satte jag siktet mot ett mysigt fik, Lund är ju trots allt en studentstad, de borde krylla av mysiga fik, men icke. Jag gick omkring och letade så länge att kusin hann sluta skolan och ringa efter mig. Istället trycktes min väska in i hennes skåp och sen visade hon vägen till Ebbas, precis ett sånt fik som jag hade letat efter.

Sen hittade jag en garnaffär som jag gick loss på och köpte alldeles för mycket för min ekonomis bästa. Men oj vilka fina mössor vi gjorde när vi kom hem. Sebbe, jag har gjort klart min sjunde nu så släng dig ner för susarebäcken=). OCH en jättejobbig men väldigt fin halsduk. Tänkte lägga upp bilderna under mössor men i förrgår var min dator arg.

Köpte även en sladd igår så nu kan jag koppla in iPoden till stereon så nu dukar hela kusins hus av mina mysiga låtar.

Funderar på att duscha och pallra mig ner till stan. Eftersom jag är i Lund borde jag verkligen kunna gå ner men jag har ju ont i foten. Haha. Bussen nästa!

Ikväll ska vi kanske göra Malmö. Hade varit riktigt roligt, jag lider av danssjukan och måste dansa av mig lite, helst nu. Vardagsrummet ligger farligt till. Haha.

hjärta

but the truth is


i miss you

en stressfri dag

Äntligen har jag lyckats släpa upp mig ur sängen, vilket betyder att jag nu sitter invirad i täcket i fotändan. Men men, man kan inte vara bäst jämt. På dagen schema står lunch/frukost med Lotta och Jerry klockan 12 på stammisfiket och sen middag hos mormor och morfar ikväll. Det står även att det är en stressfri dag. Med tanke på att det inte är så mycket som ska göras borde det vara omöjligt att misslyckas men man vet aldrig med mig..


7 dagar kvar

Eftersom klockan är över tolv, vilket betyder att det officiellt är onsdag (jag åker söder ut i morgon) just nu och att det därför endast är 7 dagar kvar tills jag är tillbaka i Åre, jippie! Har precis gjort klart brors mössa men jag är inte helt säker på att modellen blev så bra så det kan hända att jag får bakläxa imorgon.. igår gjorde jag klart min egen så den har jag såklart gått omkring i hela dagen = inget trevligt hår. haha. men det var det helt klart värt.

Tog även lunch med Amina och sen på kvällen middag på F Olsson. Underbart trevligt! Kommer sakna Amina och Olsson i Åre.. Har även hunnit med en tripp ut till mammas hus för att ta lite bilder till en hemsida. På vägen hem gick jag ut i hinsholmen och fotade lite. Det var mysigt. Bara jag, min kamera och en åtta kilo tung väska. Haha. Så kan det gå.

Nu borde jag sova.
 
image33

image34

image32

image35   image36
Jag i min fina mössa

promenad

Känner mig väldigt duktig efter en långpromenad fram och tillbaka till filmbutiken för att lämna tillbaka gårdagens/nattens filmer. Fick dock använda extranyckeln eftersom mina fortfarnade är borta. Totte vad var det jag sa? Jag tappar alltid bort allt när det är stökigt..

suck suck

Efter filmen somnade jag såklart om, och försov mig. Helt underbart. Som tur var va min inbyggda väckarklocka snäll mot mig idag och försov mig bara så passa mycket att jag bara behövde stressa för att hinna till min optikertid. När jag väl hade varit där åkte jag vidare till polisen för att fixa ett nytt pass och id-kort. Fick vänta en timme på min tur men det var det allt värt! Det var till och med värt 400 kronor för att slippa få fler gliringar om hur liten (femton) jag är på id-kortet varje gång jag ska ut. Borde kanske egentligen kanske se det som en hint om att jag borde ta körkort istället för att köpa ett nytt kort. Men men, jag har mycket bättre saker för mig, jag är ju skidinstruktör! Haha, har fortfarande inte riktigt smält det där... Underbart!

Nu ska jag städa mitt rum och försöka hitta mina nycklar så jag kan gå hemifrån. Haha.

Sömnlös

I natt kan jag helt enkelt inte sova. Tror att jag har sovit max en timma sen jag gick och la mig vid ett, om jag tar i i överkant. Så nu tänkte jag titta på film, har aldrig försökt den metoden innan men i bästa fall somnar jag helt enkelt till filmen. Sov gott!

Lite årebilder

375379-31


375379-30


375379-29


375379-28


375379-27


375379-26

på stan med bror

Nu har jag faktiskt lyckats fördriva ett helt dygn hemma i göteborg. Tog en lång sovmorgon, vaknade, satte på tvn och tittade på när charlotte kalla tog hem segern i tour de ski, hon är helt makalös! Sen åkte jag och bror min ner till stan för nks reapremiär, massor med folk men vi överlevde som tur var. Jag lyckades inhandla en efter-backen-tröja på herrarnas boomerang, ett par knalligt turkosa trosor, två hår-volyn-byggare och lite smink. Hälften var dock inte på rea men man kan ju alltid försöka lura sig själv. Haha. Sen hade vi en mysig fika på Vallgatan innan vi hyrde film och tog en promenad hem. Det blev Happy Feet (har verkligen velat se den hur länge som heslt, fråga någon som känner mig) och Hata Göteborg (kunde inte låta bli att se en film med det namnet, i synnerhet inte när den förklarades som en "film om manlig vänskap när den är som allra sämst" haha). Så nu ska jag snart ha film kväll med mina små hela och halva bröder så att dom lär sig något om manlig vänskap=).
Skida lugnt!


Hemma en gång till

Känner att jag inte är jätteduktig på det här. Det blir inte riktigt av, men jag skyller på att jag inte hade någon dator i Sälen. Imorgon ska jag ut på staden och köpa mig ett bredband så att det funkar alldeles lagom tills jag åker upp till mitt paradis igen, bara 11 dagar kvar. Längtar.
Pratade med Åre tidigare idag, haha, det verkar gå vilt till. Jag har dock lyckats bli bestulen på mina gamla pistskidor på nyår. Hade lämnat dom i norr men det var tydligen någon annan som tycktes sig behöva dom bättre. Illa för mig.
Sitter kvar här vi datorn även om det är alldeles för sent, bara för att kunna lyssna på min nya favorit, alla tider, Frida Sundemo. Kolla in henne på http://www.allears.se/MyPage.aspx?id=eef34aba-963d-445d-a32e-97886887c1a7 , grymmt underbar!


RSS 2.0