en farlig deal

Det blev inte så mycket vilodag av det hela, det lilla skidäventyret slutade med en tvåtimmarstur fram och tillbaka till holiday. Det är nog mer än sex kilometer tror jag. Så jag kommer somna gott ikväll, förmodligen väldigt tidigt. Innan jag somnar ska jag försöka äta våfflor och spela skip-bo med malin och emma. Det är tydligen house-party här ikväll men de lär ju bli ganska misslyckat. Känns inte som om så många är på. Förutom Anton, haha. Själv ska man ju jobba imorn plus att det är sommartid imorn så jag kommer få gå upp hur tidigt som helst.
Just nu är jag toksugen på allt, huvudvärk och lågt blodsocker. Så dricker vatten ocg äter lite russin. Har bestämt mig för att inte äta godis eller göra slut på några pengar idag, förhoppningsvis inte imorn heller. Så måste komma ihåg russin till jobbet.
Har gjort en överrenskommelse med Totte, vi ska komma på tio saker var som vi aldrig gjort men vill lära oss, sen är det bara att börja bocka av. Har en känsla av att jag kanske inte kommer komma på tio saker. Men får jobba på de, kanske ta lite hjälp av fantasifulla kläppen-bor.
Kvällen igår blev ganska misslyckad, Bengtzing var sjuk och Bygget fullt av medelålders människor. Gick till max ganska tidigt innan det blev taxi hem. Eftersom jag var ledig idag hade jag verkligen bestämt mig för att vara med på efterfesten men när jag kom in på mitt rum för att hänga av mig jackan kom jag fram till att det skulle vara skönare att sova, så jag låste dörren och kröp till kojs. Nu ska jag leta efter Emma. Adjö


vilodag, längdskidor och mörk kväll

Idag är en sån där dag som man behöver ibland när man bor hemifrån. Sova länge, inte gå upp förrän man vill, tvätta, städa, och ta hand om mig själv. Men jag hade ändå tänkt å få till en skiddag så jag och Emma ska försöka oss på längdskidor. Eller snarare jag ska försöka, Emma gick i mål som 51:a kvinna i vasaloppet, det stora, så jag känner en viss prestationsångest. Vi tänkte börja i sluttningen där killarna byggt ett hopp. Vi sitter här i köket och ser hoppet, Emma: men de måste ju gå att komma över de där guppet. Bilder kommer att följa på "guppet" och emmas försök.
Ikväll är det något klimat-manifest som går ut på att släcka lamporna mellan åtta och nio ikväll, jag och Emma har gett oss fan på att lyckas, men det kommer bli en hård kamp med många ljus. Får se hur det går. Adjö

middag

Det blev middag. Det blev billigt. Det blev gott. Och med Anton. En lyckad köksrunda helt enkelt, nu är jag tröttare än tröttast men ska hålla mig vaken lite till. Blir nog bok och lite telefonernade.


image182

Avslutar dagen med en nostalgibild från Spanien. Saknar er tjejer!


skiddagar, solsemester och middag

Jag har suttit och räknat lite. Gillar att räkna. Har kommit fram till att jag har haft åttiotre skiddagar denna säsongen. Totalt kommer det bli drygt hundra. Totalt i mitt snart tjugoåriga liv har jag stått på skidor tre procent av alla mina dagar jag vaknat. Om jag fortsätter som denna säsongen tills jag är fyrtio kommer jag ha åkt femton procent av mitt liv. Lite synd att mina första nitton år förstör statistiken..

Pratade just med tvillingarna. Skulle kolla på en bli-brun-resa att avsluta säsongen med i maj men vi kom fram till att det blir sista minuten istället, tur för mig för sånt brukar sara fixa med. Haha. Totte kommer kanske bli lite sur på att jag inte går på balen men helt ärligt så är baler inte min grej, kände mig väldigt för mycket mal-placerad senast. Tror det var sista gången mamma såg mig vilket iof är fint med tanke på klänningen och det var faktiskt sol ute så jag borde vara nöjd. Och det är jag väl, men inte så mycket mer.

Läser en bok denna veckan - en doft av apelsin - den är faktiskt väldigt bra. Det var längesen jag läste en bok, gillar det jättemycket. Så det kanske blir det jag gör ikväll, eller börja virka Olles mössa så den kan bli klar så jag kan sticka klart min vita, den bruna är ju borta så jag behöver en ny.

Till middag blir det något billigt, hoppas anton vill bli min mat-partner. Det var längesen jag lagade en riktig middag, säkert en vecka sen så jag behöver lite mentalt stöd. hehe.

Nu pratar  jag med Sara igen. Adjö

Broken och hundvakt

Någon dum idiot har lagt en Hänt-Bild tidning på toa så jag kan inte ens borsta tänderna utan att fastna läsandes en tidning jag egentligen inte bryr mig ett dugg om, kanske är det jag som är en dum idiot..
Amina åkte igår. Sjukt. sjukt. sjukt. Shit vad jag saknar dig. Men kommer ju i sommar!
Nu har totte åkt hem. Tomt. Femton timmars tågresa, sjuk. Inte helt underbart. Men kan tänka att det är skönt att vara hemma, inte alltid gött att ha mig rännandes när man är magsjuk, finns viss risk att jag var smittan också.. Lite dåligt samvete, men men, lätt att vara efterklok.
Karin kanske kommer hit! Älskade kanin. Bara det fixas Sigge-vakt. Så jag håller tummarna jättemycket.
Har just kommit hem från en middag på Broken med familjen som åker hem imorn. Har varit kul att ha dom på besök även om jag inte känner mig som världens bästa dotter eftersom jag mest har flängt runt med jobb och Totte, men vem orkar vara världens bästa dotter egentligen..
Blev arg förut. Hade ställt mina skidor i hallen och det "får" man egentligen inte har någon kommit på i förra veckan, så när jag tio minuter senare kom tillbaka för att ställa ner dom i skidboden hade någon slängt ut dom i snön. Sånt gör mig arg. Att dom gör de bara för att dom kan.
Har köpt nya glajjor idag. Slutet av Mars, det var på tiden. Haha.
Tänkte försöka sova lite. Är sjuktligt trött. Vet inte riktigt vad det är med mig men så kan det vara. För mycket civil skidåkning eller något annat ohälsosamt.
Till sist till Totte: Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.
Adjö


Kläppen-Taxi och en full lill-PJ

Familjen är på besök så jag och Totte var på middag där idag. Påväg hem körde vi först förbi dogge och compani, fyra stycken på hans fyrhjuling. Han kommer inte komma till jobbet imorn. Sen åkte vi förbi Blondie, Ricko, Kristian och Olov så plockade upp dom och bilen var mer än full, åkte igenom 8an-tunneln när vi körde förbi Emma som varit på bio själv så vi tog ett extra varv och plockade upp henne. Sen var Kläppentaxin full. Hemma mötte vi norrlandspojkarna som skulle ut men lill-PJ kom inte längre än till toaletten i hallen där han fick stanna. Totte var just och skulle se om han sov i sin säng, men kunde inte hitta honom. Av någon konstig anledning fick han för sig att leta i städskrubben, där var lill-PJ. Spännande. Nu ska jag sova. Imorn blir det jobba. Adjö


when you're gone

the pices of my heart is missing you

påskdagen. för ett år sen var vi hemma igen. sesse och gunilla hade skjussat oss från torekov. det var snällt. väldigt snällt. gunilla köpte cashewnötter på konsum kärringberget för att det var så billigt. det var ganska roligt. då. helgen i  skåne var mysig. det var sista gången du fick vara där. det är jag glad för. vi kom försent till allt och du vägrade åka rullstol men jag hade med den överallt ändå. jacob var så glad att få träffa dig att han kom på begravningen. det var fint.


kvällssjukan

Jag är sjuk. Det är tråkigt. Men det är inte vilken sjuka som helst, jag har nämligen fått kvällssjukan. Den går ut på att jag mår bra hela dagen fram till kvällen, sen mår jag jätteilla, blir väldans trött och somnar tidigt. Jag har döpt sjukan själv. Det här är tredje kvällen i rad med kvällssjukan. Idag är jag iof inte lika trött som dom andra dagarna, undra om det kan bero på att jag de två senaste dygnen sovit tjugofem timmar.. hmm.. ne inte alls. Nu är Totte borta också, jag har ingen aning om var han är. Har letat på alla tre våningar, men det enda jag kom fram till under min hustur var att alla våningarna kollade på samma tv-program, snowboard-magasinet, oväntat. Kanske somnar snart. Familjen är i stan och ville väl egentligen äta middag med mig men jag är för sjuk. Ska jobba halvdag hela veckan som kommer så får vila lite då och umgås med pappsen. Imorn åker Totte hem, de blir ensamnt och tomt. Men jag hoppas han får till det och kommer upp till super session, de e bara en och en halv vecka tills han kommer i så fall. Sen får jag fjäska med chefen så jag kan knalla runt i skåneland igen. På tisdag åker Amina (aminatheresa.blogg.se) till USA för ett par år, helt sjukt. Men jag ska åka dit, lalalala. Adjö

Morgan Pålsson

Idag blev det bio. Morgan Pålsson - Världsreporter. Jag hatar Morgan men i övrigt va de en rolig film. Tänker alltid på mamma när jag ser Anders och Johan. Det va tider de. Blev sen middag, riktigt kulinariskt med köttebullar-pasta-ketup. Va tillbaka på jobbet idag. Riktigt segt. Känner verkligen inte för att jobba. Och så behöver dom tydligen extrapersonal till lördag men jag känner absolut inte för att jobba. Pappa och familjen kommer på söndag! Tror nästan jag har fått ledigt halvdag nästa vecka så jag kan åka lite med dom. Smarrens. Måste se till att pappa bokar skidlektion också, lär ju behövas, haha, förlåt pappa=). Uppladdningen inför tisdagsfesten blir en timmes telefonmöte. Wonderful. Idag har jag shoppat. Jag behöver nya pjäxor. Vantar. Hjälm. Glajjor. Listan är lång. Men jag köpte en jacka. Typiskt Tove. Nu är Totte jättearg för att jag har saker överallt och i sängen. Så nu blir det lite städning. Adjö.

Torsdag-fredag i efterskott

Torsdagen va galen. Totte söp bort sin ryggsäck som glömdes på tåget. Innehåll: två datorer, två plånböcker och en kamera. Haha. Så kan de gå. Jag drack nog lite väl så kom aldrig hemifrån till Mando Diao. Istället däckade jag vid elva-tolv. I min säng som tur va. Inte helt fel ställe att däcka på. Sen sov vi hela natten med lampan tänd utan lakan. Haha, skabbigt så de förslår.

Fredagen började åtta när vi åkte till station för att leta efter ryggsäcken. Efter mycket besvär och ännu fler telefonsamtal fick vi reda på att den va i Östersund och att dom skulle skicka upp den med eftermiddagståget. Göding. Åkte till Tege och gled omkring, fram och tillbaka till Duved. Bara jag och Totte, de va mysigt. Men ganska tråkigt så vi la av ganska fort, käkade höjdarlunch på Tornet innan vi åkte in till byn för en sväng på torget. Vi köpte varsin tröja och han fick tag på en efterlängtad jacka till halva priset. Jag hittade en jag vill ha men den passade visst inte. Vet inte om jag pallar lägga pengar på de heller. Sen hämtade vi väskan och åkte hem. Det blev middag på O'Learys, vi va 25 stycken. Gött gött. Känner att de blivit väldigt mkt restaurang på sista. Inte bra, men väldigt mysigt. Eriks tjej är på besök från Lule så vi ska på dubbel-dejt i veckan. Det verkar luta mot bowling men jag hoppas egentligen på pizza på Lite Krog. Nu väntar som sagt duschen innan sängen. Adjö

Helg i Bräcke och Photo Challenge

Igår och idag har vi glidigt omkring i Bräcke. Åker bara röda men det är roligt. Upptäckte pipen igår, hur kul som helst. Har träningsvärk i rygg och armar. Bra med lite extra träning. Åkte med Fia igår, hon är kul och galen. Skrattar jämt, spelar ingen roll om hon ramlar av railen eller gör de perfekt, det är alltid kul. I dag på förmiddagen kändes det mest som om vi stakade omkring och de känns i benen alldeles för mycket men jag antar att vi åkte lite också. Ullådals-skogen och Bräcke. Efter lunch på 720 åkte vi över till Duved för att vara med i Duved Photo Challenge, uppdrags-foto-tävling med lag. Riktigt roligt. Vi hade två timmar på oss att åka omkring och fota en massa saker som Johannes skrivit på en lista. Vi kom sist men det va kul ändå.
Efter stängningstid fick Erik och Totte för sig att hoppa på hoppet på linbaneplatten så dom ringde dit Matte och Dogge och hade en liten session. Helt galet korridor-gap-hopp. Jag satt nere på platten, filmade och frös. Tror jag behöver träna på filmningen. Tottes kommentar efter å ha sett filmen va att jag behövde ett stativ. Kändes inte så positivt. Men men, de va första gången, de kan inte bli sämre. Om jag är snäll kanske jag får vara med och träna nästa kväll de blir linbane-hoppning.
Till middag blev det potatismos och fiskpinnar. Riktigt underskattat.
Sitter i min säng och har dåligt samvete över att jag verkligen verkligen borde städa. Men de kommer jag inte göra. Istället blir de dusch och tidig sova. Adjö.

Deprimerande

Halva Kläppen sitter ihopträngda i soffan framför säsongsfinalen av Singin Bee och sjunger med. Kan ju vara 2000-talets löjligaste tv-koncept.


bajs öl och vin på tåget!?

tjenna!
något pappersbruk luktar illa och folk/vi vill tro att det är någon som har skitit illa på toA!
just nu sitter jag, totte och Emma tågkompis/kläppen/4everkompis tillsammans och försöker blogga med en viss del alkohol i blodet!, just nu är det totte som skriver och tåget gungar!
östersund är passerat och åre anropar, i övrigt är det inte riktigt bestämt om det ska bli utgång eller bara hem och sova när vi anlänt i åre! men nu skriker damerna att det är självklart att det blir utgång. mando diao spelar på bygget och scenen är uppbyggd för kaos, därför är det viktigt att vi drar dit!..

*king of the mountain!!!!

Adjökens!


Ny tågkompis

När vi hoppade på tåget i Stockholm såg jag Emma, Malins kompis som varit uppe på besök alldeles för många gånger för att man ska tro at thon inte bor där. Fast snarare i Hannes rum än Malins=). Vi sitter i samma vagn så nu har vi precis ätit lunch/middag (panpizza) i bistron och ska snart se en till film för att fördriva tid innan uppladdningen för kvällens mando diao på bygget börjar, i bistron såklart=). Adjö

Tove + Totte + Train Trip . Del 1

Jag och Totte är på tågtripp genom sverige. Halvvägs i alla fall. Ska åka genom halva sverige med tåg, idag. kan man bli dummare. Föredrar nattåg. Hittade ingen Train Trip film så det fick bli Boat Trip istället. Ett mästerverk, haha. Bara att victoria silverstedt är med säger ju en del.. Men men, mer film lär det ju bli idag. Jag röstar för Z-Boys nästa gång. Adjö


image181

Dags för packning

Det blev ingen Morgan Pålsson-bio utan heartbreak kid-hemmabio istället. Ganska kul men överdriven film. Ska försöka packa ihop mina grejer som ligger utspridda precis överallt på Tottes våning, han är ganska irriterad men jag tycker de e lika bra att han vänjer sig. Sån är jag=). Fråga tvillinganna (som förresten har upptäckt att städning är överskattat, heja!). Imorn bär det av tillbaka till Åre. Heja! Adjö

På äventyr i Lund

Igår åkte vi till slut till Lund. Va inne på Stickit och snodde lite klistergnuggisar, sen kom vi fram till att vi hade två timmar att fördriva innan vi skulle vara hos kusin så vi krånglade iväg oss till Nova Lund och gick minst fem varv utan att köpa något, förutom lite hamburgare. Ville köpa skor men hittade bara sånna som Totte gillade men inte jag, så det blev inga. Till slut var det dags för kusin, jag var kartläsare utan karta men vi körde inte vils för de, jag var väldigt nöjd. Kusin hade gjort riktigt smarrig mat och mysigt. Sen åkte vi in till stan, tog en öl med bettsies kompisar, pratade balklänningar och student innan de blev Luddes lägenhet och lite sova. Riktigt smarrigt ställe, precis i stan. Jag blev lite avundsjuk.. Men så fort jag har kommit på var jag vill bo kan jag också flytta hemifrån. Frågan va som sagt bara vart..
Kusin ska söka sommarjobb på campingen i tovekorv. Funderar på att göra det jag med. Jobba med ungar och barnpassning. Precis sånt jobb som jag vill ha=). Borde inte vara så svårt att få efter en säsgon i skidskolan. Kanske kan bli en smarrig sommar trots allt. Har aldrig riktigt gillar Torekov på sommaren men nu låter det alltmer gött. Har jag ett jobb så underlättar ju det också..
I morse blev det frukost på Espresso House och lite garninköp så nu har jag nåt å göra på tåget imorn. Dag-tåg, tar elva timmar. Kan bli spännande. Vi kommer ju gå varandra på nerverna, frågan är bara hur mycket. De blir mysigt.
Jag borde ringa min förra chef och fråga varför jag inte fått lön från september. Frågan om jag orkar de.. svar:... nej. Haha, känns inte så stabilt men så kan det gå.
Va ute i Tottes lada förut. Helt stört stort. Dom har en liten pub. Hur mysigt som helst. Här vill jag bo.
Nu ska vi pilla vidare lite med ljudanläggningen innan det blir Morgan Pålsson filmen på bio om jag får som jag vill. Adjö

image179



image180


Malmöbilder från igår

image167



image169



image170



image171


image172



image173



image174


image175



image176


image177
Dagens bild


image178


Adjö

Pancakes och Lund

image166

Idag blev det pancakes till frulle. Snart ska vi bege oss till Lund. Egentligen skulle träffa Amina men fick just sms om att hon va sjuk. Dålig tajming. Vi får väl se till å roa oss på annat sätt. Lund är mysigt. Adjö.


Malmö!

Nu är jag i Malmö! Har tagit mig igenom ett varv på IKEA, där allt som behövdes var slut. Det regnar här också. Fast inte när jag kom. Men ändå. Ikväll ska vi pilla ihop lite lådor, äta pizza och kolla på vår hyrda film, supersugen, kommer bli spännande. Adjö

Biljettlös på riktigt

Vaknade och insåg att jag inte hade fått smset som man måste ha om man reser biljettlöst med sj, så jag var totalt biljettlös. Inte helt okej. Som tur var hade jag fått bekräftelsemail så tanten i sj-telefonen kunde hjälpa mig. SÅ jag kommer till skåneland till slut ändå. Nu blir de dusch och lite skidor på tv (abstinensen börjar göra sig påmind). Adjö

Mustig dag helt enkelt

Idag har det helt enkelt varit en riktigt riktigt smarrig dag. Den inleddes som sagt i Örebro där jag vaknade. Väl hemma i Götet bjöds det på Brunch av världsklass i daltorpsköket. Kock: Bengan Larsson. Efter lite post öppning och väldigt mycket NK-reklam åkte vi till Huset som verkar få en hyresgäst. Tog lite fina bilder på våren som har kommit men har inte med mig kamera-datorsladden så bilderna får vänta till imorn. Köpte blommor och åkte till graven. Stenen var riktigt fin. Sen åkte jag och bror in till stan. Köpte en tröja på Concrete och hittade ett par skidbralls som jag vill ha men Jensa sa att de inte passade. Nehene. Jag har redan ångrat att jag inte köpte dom=). Men men, men kan inte få allt. Efter en glass i solen som blev kyligt tog vi spårvagnen hem. Jag gillar spårvagnar. Sen kom Karin! Gött mos. Vi har snackat, ätit sufflé och skrattat skrattat skrattat. Det har varit så härligt. Hon lovade att komma upp också. Så det hoppas jag hon håller. Hon skulle passa så bra på Kläppen=). Hunden kan följa med, haha. Nu blir det lite sova innan upp imorn och vidare till skåneland. Adjö

ps
Du är helt enkelt bäst
När jag är med dig är livet en fest

Sanna kallur skadad

Jahaja, så va det största guld-hoppet skadat och borta. Och det verkar som om Holm håller på att riva ut sig på 2,30. Vilket härligt VM det blir. Adjö för nu, återkommer

God morgon Sverige

Vaknade i Örebro, va på toa i Hallsberg och nu sitter jag och äter frukost i Skövde. Road-trip på hög nivå, eller snarare train-trip. Nu rullar vi vidare, ska bli spännande och se vart vi hamnar härnäst. Är i alla fall tjugo minuter sen, men det kunde varit värre. Pillar lite på min jack-matchande-mössa som jag gjorde för några veckor sedan, men blev missnöjd, repade upp och sen blev den aldrig klar. Men har en och en halv timme på mig nu så det ska vi nog fixa. Har tappat bort min bruna mössa så behövde plötsligt den randiga väldigt mycket. Sen ska jag göra klart Tottes stickade. Sen får jag köpa mer garn=). Planerar en till Karin. Som jag ska träffa idag! Jippie jippie! Så illa härligt. Nu tar snart batteriet slut så nu ska jag virka vidare. Adjö

På tåget

Ligger i min sovkupé och väntar på att klockan ska bli så mycket att jag kan få sova för mig själv, tio med andra ord. Egentligen borde jag vänta till Bräcke för där kommer två till i kupén på men det finns inga garantier för att jag inte däckar tidigare. Än så länge delar jag kupé med en tjej från filipinerna som bor i Gällivare men nu är hon på väg hem till filipinerna för hennes pappa har fått en stroke och är halvt förlamad. Det har varit storm där så halva huset har rasat och förra året dog hennes syster i urinvägsinfektion och hennes bror tror jag blev mördad, men jag är inte säker. För att ta sig hem behöver hon ta tåget till östersund, byta till ett till arlanda (vilket betyder att hon lär ha rest hela dagen) sen imorn bitti flyg i 29 timmar till huvudstaden och sen båt i tre dagar (!) för att komma till ön hon bor på. Hon är inte hemma förrän tisdag. Och jag klagar på att nattåget tar lång tid och på att mitt liv är jobbigt. Jag förstår inte hur bra jag har de.

Lyckades dock klanta till mitt annars så behagliga liv (allt är ju relativt) genom att tvinga anton att parkera snett över två handikapparkeringar när jag skulle hämta ut tågbiljetten med löftet om att betala bötern som jag självklart räknade kallt med aldrig skulle komma. Men just idag gjorde den det. Så nu är jag 900 kronor fattigare. Typiskt Tove, mest med tanke på att det fanns lediga vanliga parkeringar tre platser bort, men jag va lite stressad poch orkade inte tänka så långt.

Biovagnen är så klart sönder så jag har roat mig med att sticka, gå på upptäcksfärd till bistron, läsa hela Kupé-tidnigen, telefonat med Totte som städade rummet för kommande Home-makeover, småpratat med min roomie och nu sitter jag lite här. Sova snart. Adjö.


spännande start på dagen

Dagen inleddes med att Johan lyckades krocka Eriks bil med plogbilen på parkeringen så hela bakrutan gick plus att det blev en rejäl karosskada på bakluckan. Härligt härligt. Jag är inte ett dugg skyldig, jag satt bara där fram.


image158



Snön som blev över efter gårdagens stormande samlades på platten vid linbanan, påminner väldigt mycket om ett ett big air med misslyckad placering.


image159



Lite fler bilder från den fina dagen

image160


image162


image163


image164

Adjö

fin morning

Vaknade av solen imorse. Det slår om fort här i fjällen. Efter ett dygns snöstormande blev det tillslut så här fint=).



image154



image155



image156



image157
och till sist en frukostbild

Ha en bra dag. Adjö

Snöstorm, Room Service och Russinleken

Det känns härligt lyxigt att ligga i sängen och veta att kläppenhalvan som är ute och kör skoter har en timmes körning kvar och att halvan som ska på sahara hotnights knappt har gått hemifrån. Jag skulle aldrig pallat mer äventyr. Vädret har varit spännande idag. Snöstorm. Leråliften (lågzon) stängde pga hård vind, har knappt hänt innan. Linbanan va inte att tänka på, vid toppstation blåste de 30 sekundmeter. Nere hos oss 20. Det är ganska mycket när man ska åka skidor, ungarna åkte baklänges på transportsträckorna och trots att det bara va några få minusgrader gjorde vinden så att köldeffekten blev så stor att man kan frysa ihjäl, så polisen säger att vi ska vara inne. Yttligare en anledning till att inte köra skoter två timmar eller springa iväg till country mitt i natten. Sista lektionen med fräsarna var de så tråkigt väder och så få liftar öppna att vi gick in på linbanefiket, spelade memory och lekte russin-leken med ahlgrens bilar i brist på annat.
Imorn åker jag hem. Ska bli så härligt att äntligen få träffa Karin. Hoppas de inte regnar hemma. Är så deprimerande. På söndag bär det av till Totte sen ska vi leka Room Service och fixa till hans tv-rum. De blir roligt. Hoppas hinna över till Lund och träffa Kusin och i bästa fall Amina. Hon åker ju till de stora äppelet om tre veckor. Sen får jag åka till New York för å träffa henne, jippie! Inte mig emot direkt=).
Enligt windguru.com verkar de bli uppehåll just på lördag så nu är jag nöjd.
Imorn är begravningen. Var stark. Se ljuset, det blir väldigt vackert.
Jonte och Micke & co vekrar vara back in town, götet alltså. Hade jag stannat längre hemma hade jag gärna träffats men nu får dom se till att komma hit upp istället. Det hade väl varit smarrigt.
Nu ska jag somna till förra årets bästa låt. Inte för att texten passar in i allt så bra just nu men låten gör mig härligt lugn och smönigt inbakad på något sätt. Adjö

Namnsdag, oväntat besök och härlig morgon

Idag vaknade jag på bästa tänkbara sätt så jag känner mig tvungen att berätta de. Vaknade tre minuter innan klockan skulle ringa. Sen gick winnerbäck igång å jag va inte ett dugg trött. Satte på lite musik, fick sms av Tina som grattade på namnsdagen, hade helt glömt bort att de va idag, men tydligen=). När jag kom ut för å käka frukost hittades tre okända pojkar i varsin soffa i vardagsrummet. Dom måste vara väldigt trötta (fulla) för ingen har vaknat och det är ganska mycke liv runt omkring.
Gårdagens kvällsskidåkning gick bra. Jenny tog lite bilder som jag ska försöka få tag på så dom kan hamna här. Totte har ju tagit hem vinstkamerna och systemen kändes lite överdriven att ta med ut i backen. Åt pasta med pesto när jag kom hem, sen march i säng=). Så nu är jag utvilad.
Ska skynda hem från jobbet idag. Duscha, äta och in till byn. För idag ska jag, Olle, Blondie och Christian till Åre Design och Choklad för å se Magnus Betnér. Smarrens. Nu ska jag fetta in min vantar innan jag beger mig till jobbet. Adjö.

snark

nu är jag trött. så jag ska sova. imorn är de magnus betnér som gäller. gonatt. adjö.

trött + mucho mañana = sova

Är galet sjuk efter dagens alla nya namn och ansikten. Anton höll på att säcka ihop vid matbordet förut. Första gången på fyra veckor han haft barngrupper. Så kan de gå. Eftersom de kommer bli en lång lång dag imorn tänkte jag faktiskt släcka nu. Totte ska ringa lite senare men han får väl helt enkelt väcka mig. Kommer förmodligen vara ute i backen halv åtta imorn för ban-åknings-clinic om Johan ska dit. Annars halv nio. Sen fyra fulla grupper till halv fem, en och en halv timmes vila då jag förhoppningsvis får i mig lite middag, och ut i backen igen. För imorn ska vi skidlärare ha lite skidskola på skoj med lift, uthyrare, stugvärdar och reception. De blir spännande. Håller på till åtta, sen kommer jag stupa hem i säng. Då har jag mer eller mindre varit i backen tolv timmar. Gött. Världens bästa jobb, vad va de jag sa=). Adjö.

trettiotvå ungar, ted och fullt upp

Måndag igen. Jag har trettiotvå ungar denna veckan och jag lyckades lära mig alla namnen. Dom tjugo sista eleverna hade ingen namnlapp så de va bara att memorera. Jag lär ju ha glömt hälften till imorn. Peters flickväns son är här, Ted två och ett halvt. Helt underbar. Helt klart veckans unge. Jag hade en veckans unge i skidskolan också men hon flyttade visst till tege. Illa.
Idag blir de bacon-ris-vita bönor till middag. Tänker bara på pappa när jag äter de=). Ikväll ska det bli lite vila och uppladdning inför den hårda veckan som kommer. Fullt schema. Men mer om de senare i veckan. Adjö.

Internet-caféande och plugg

Sitter och internet-caféar på Malins rum. Äter kakorna hon bakade idag. Just nu håller Anton på att impulsköpa en radiostyrd helikopter på www.coolstuff.se, det är rea. Jag försöker skriva en sammanfattning till Tottes etikarbete men jag har inte riktigt koll på vad en sammanfattning ska innehålla så det går inte så bra. Det är söndag kväll och jag har jobbat - inte rätt dag för pluggning. Inte för att jag fick anstränga mig överdrivet mycke på jobbet. Va där och hängde och väntade på inbokningar hela dagen - fick en lektion på eftermiddagen till slut. Men fick lön för att och det var söndag vilket betyder åtta timmars OB, härligt. Nu lyssnar vi på Botten Anna. Härligt. Nu ska Anton köpa en Dinosaur Plant, den klarar sig 50 år utan vatten. Häftigt. Bokade hembiljett till helgen och pratade lite med pappa. Han verkade inte alltför nöjd med att jag bara skulle stanna i götet en dag. Verkar inte förstå att trippen hem bara är en bonus för att jag vill träffa Kanin och kolla på gravstenen. Annars hade jag åkt direkt till Malmö. Men men. Det är så det kan gå. Han kommer ju hit v13. Bror verkade i alla fall fatta vinkeln. Har man haft långdistansare så har man. Då fattar man. Nu har Anton faktiskt skickat iväg någon beställning så de verkade vara på allvar de där med impulsköp. De kanske man skulle göra lite oftare. Pigga upp vardagen med paket som man inte riktigt vet vad dom innehåller och varför man köpt de=). Adjö.

Bilddagbok från Östersund en vecka senare

image123
Jag, Anton och Johan tog farmors bil till Östersund en lördag.


image124
Anton körde.


image125
Johan satt i baksätet.


image126
Johans ryggsäck


image127
Jag satt i framsätet och lekte med backspegel och kameran.


image128
Farmors bil är bara utrustad med bandspelare så för att få riktig musik lånades Tottes högtalare.


image129
Väl framme i Östersund letade vi fram ett parkeringshus.


image130
I parkeringshusets hiss fanns dubbla uppsättningar knappar. Man vart tvungen å använda båda.


image131
Vi besökte stadshotellet och frågade vade de kostade. 1290 kronor för en natt.


image132
I skoaffären hade dom många skor.


image133
Sen gick vi till Österns livs.


image134
Johan spanade in vattenpipor...

image139
..medan Anton hittade jätte-smörgåsrån.

image136
Vi träffade Antons kusin...


image137
...som skulle vara med i Musik Direkt på kvällen.


image138
Vi fikade med henne på Pause.


image140
Jag åt morotskaka...


image141
..johan milkshake och kolakaka...


image142
..och Anton sov.


image143
På vägen hem var vi på Willys.


image144
Min matkorg.


image145
Anton på parkeringen. Kundvagnen kostar 1200 pix.


Lite bilder påväg hem:

image146

image147

image148

image149

image150

image151

image152

image153
HEMMA igen tillslut=).

Fjällvallen lördag

Idag hamnade vi i Fjällvallen, slöåkte, railade, hängde mest och grillade korv. Här är lite bilder.

image112
Jag och min näsa spanar.


image113
Sarah väntar på att bli liftavlöst.


image120
Anton och Blondie kramas.


image121
Kim hejar på Ricko som grillar.


image122


Adjö.

Citat

Igår var citatens dag på skidskolan. Inledde med Snögubbe-Erikas söta filosofi om att hon inte drack upp drickyoghurten för att hon helt enkelt gillade att spara på saker. Lite senare stod jag i liften med Snökanons-Emina när hon berättade att hennes förskola inte låg där där vi är nu utan i Sverige. På eftermiddagen frågade jag Svängare-Gustav vad som varit roligast under veckan. Då svarade han att hans mamma hade fått mobilt bredband så nu kunde han vara inne på internet även i Åre. Bingo.

RSS 2.0