premiärdoppad och söndersolad

Idag har jag badat! I havet! Jag dök! Jag är så barnsligt nöjd med mig själv för badandets skull. Jag gjorde dock en solig missbedömning. Eftersom jag bara låg och solade mellan ett o fem trodde jag inte att solen tog så mycket. Den har inte gjort de innan har det känts som. Så jag smörjde inte in mig, inte ens när Märta erbjöd tian. Då får man skylla sig själv när man sitter här några timmar senare med en brännande kropp. Tur för mig att jag faktiskt redan har jobbat på brännan i två veckor så jag är inte tokröd/grisrosa iaf, förutom i ansiktet, där jag dessutom har fått glasögonbränna (varför ska de vara på modet med så stora glasögon just precis nu..?) runt ögonen. Usch usch usch.

Dagen inleddes med tintinfika med maria. Dom glömde av våran baugette-beställning så vi fick gratis efterrätt=). Självklart valde vi största kärleksmumsen, vi åt inte ens upp. Haha. Det var mysigt och härligt med lite gamla minnen, även om det imorn bara är ett år sen vi skiljdes åt. Shit, vad fort de här året gått..

Imorn fyller pappsen år så ska försöka se till att gå upp tidigt (riktigt tidigt, sju) och sjunga för honom. Orkar inte egentligen men vad gör man inte för sin pappa. Haha. Ska försöka skriva klart kortet också innan jag somnar.. På kvällen blir det gäster och Emelie kommer. De blir kul, inte för att vi inte umgåtts hela dagen idag, men men. Haha.

Imorn på dagen ska jag åka genom staden till Lena och luncha. Träffades bara en snabbis igår, annars var det i julas senast. Sånt borde vara vara förbjudet enligt lag. Att vara ifrån sina vänner så länge alltså..:)

Nu ska jag smörja in mig för tredje gången idag för att försöka motverka att all färg flagnar av innan studenterna är avklarade.. Sen ska jag fösöka sova ner min bränna.. vet inte om det funkar men eftersom jag ändå ska sova så kan jag ju alltid testa...

Adjö

utsikt

precis nu åkte vi förbi den fina utkiksplatsen där vi stannade när vi var tvugna att göra slut på tid i fredags..

image262


på väg

jag var av någon underlig anledning nervös inför resan ner till malmö.. kanske mest för att jag inte visste varifrån bussen skulle gå och för att jag inte riktigt litar på bussar lika mycket som tåg. så jag hade gjort mig färdig alldeles för långt i förväg och inte stressat alls men precis när jag skulle gå, men femton minuters marginal (det är hundra meter till hållplatsen), kom jag på att jag glömt tömma kylen. så det fick bli panikdiskning av skålar med gamla rester och äcklig dipp och plötsligt hade jag bara tio minuter kvar så jag fick springa upp till kyrkan efter att ha snott ett paraflax hos mormor. men jag hann, så nu sitter jag här på bussen och det är bara åkrar runtomkring. ganska mysigt med regn nu när jag slipper vara ute. får lite sightsing också för bussen går inte raka vägen=). ännu mysigare ikväll när jag och totte ska på bio=). jag har inte varit på bio sen jag såg morgan pålsson i åre..


regnhatare

jag hatar regn. så enkelt är det. idag har jag klippt gräsmattan i regn. jag har cyklat till affärn i regn. jag har källsorterat i regn. det är inte min dag idag. varje gång jag kollat ut genom fönstret har jag blivit lurad. det ser ut som en till synes regnfridag, men icke. det är sånt där smygregn. sånt där äckligt smygregn. jag hatar regn. och snart ska jag ställa mig och vänta på bussen i regn. jag måste hitta ett paraply.

gräsklipp och långtråkighet

jag måste få erkänna en sak. jag har varit nitton år och aldrig klippt en gräsmatta på riktigt. jag skäms lite. men eftersom det inte är så längre känner jag att jag kan släppa det nu. ringde pappa: hej, kan man klippa gräset när det regnar? det kunde man tydligen så det var ingen anledning att slippa. så nu en timme senare är jag blöt, gräsig, trött, och hungrig. imorn kommer jag dessutom ha träningsvärk i armarna och blåsor i händerna och på fötterna (strumporna halkade ner i gummistövlarna). jag måste erkänna att jag trodde att det var lika enkelt som det ser ut på reklamerna på tv. men så var inte fallet. kan även tillägga att mormor och morfars gräsmatta kanske inte är den bästa bli-av-med-gräsklippsoskulden-gräsmattan. men nu kan jag det iaf. det är inget proffsjobb jag gjort och det finns säkert en del att klaga på. men jag har gjort det i alla fall.

eftersom det numera tokregnar tänker jag inte frivilligt gå ut och kratta upp gräset utan det får ligga kvar. istället har jag fyra timmar att göra slut på innan bussen går. behöver duscha igen. så det kanske det blir. och städa. och laga/äta mat. vilka roliga grejer jag har framför mig..! men sen kommer jag till totte och bara det är värt allt besvär. nu ska jag ta tag i mig själv! adjö

räddaren ronnie

jag har upptäckt en ny helt underbar blogg med han den där söta killen på aftonbladet, han som ser ut att vara sjutton på den officiella aftonbladetbilden men förmodligen är äldre. han blogg-barnvaktar belindas blogg. han heter ronnie. han räddade min kväll. för nu har jag suttit och läst ett tag. jag är trött. det är tillräckligt mörkt. jag får gå och lägga mig! så nu ska jag borsta tänderna i mitt mörka badrum (jag har haft isönder lampan) och sen ska jag krypa till kojs. imorn ska jag fortsätta följa bloggen. www.studiobelinda.blogspot.com


image261

ensam i Torekov

För knappt en timme sen tog bror taxin till Båstad för att åka hem till götet. Taxin kostade 390:-?! stört att det är dyrare att åka 1,5 mil till Båstad än det är därifrån till Göteborg... själv hoppas jag på att ta mig härifrån till gessie för femtiotvå kronor, det är vad jag kallar billigt=). Så skönt när dom kör med regionspris och jag åker från ena sidan till andra, lyckas faktiskt korsa 25 zoner. Hade först lite panik när jag insåg att jag inte kunde hämta ut min sj-biljett här i torekov och därför inte skulle kunna ta mig hem imorn, men efter lite brainstorming kläckte jag idén att åka med skånetrafik istället för då behövs inget förköp=), jag är väldigt nöjd med min uppfinningsrikedom. Dessutom kapar jag priset med sju kronor om chaffisen går med på att jag är barn, annars blir det lite dyrare.. men men, jag kommer dörr till dörr så jag är nöjd=).

Men det är imorgon det, först har jag en mörk kväll att ta mig igenom och med min mörkerrädsla kommer det inte bli roligt. Först hade jag kanske tänkt få lite mentalt telefonstöd av min käre pojkvän men han ligger utslagen hemma på soffan av mindre intressanta anledningar så jag får väl klara mig själv, om inte han läser det här och får dåligt samvete förstårs.. haha, jag lovar, det är absolut inte meningen i så fall : ).
Om jag är duktig kommer jag städa klart här, när jag ser mig omkring inser jag att jag nog måste vara duktig förresten.. Det är duktigt sunkigt efter min och brors framfart för att hitta allt som skulle slängas igår.. Men men, då har jag något att göra iaf.. jag skulle kunna gå in i andra huset och titta på tv men jag lär ju dö när jag ska gå tillbaka sen när det är mörkt så det känns som en underlägsen idé.. så städning får det nog bli..

Maten jag ska klara mig på närmsta dygnet består av: fem äpplen, två minibaggetter, två skink mackor, en burk gulachsoppa, mjölk och flintasteksrester från i fredags, känns inte så inspirerande. Ska försöka hålla mig ohungrig så länge som möjligt. fast de kurrar iof redan.. jaja..

Har bestämt mig för att köpa ett skåne-sommarkort istället för ett göteborgs-fritidskort denna sommaren. Bensinen är så äckligt dyr att jag inte tänker åka bil fram och tillbaka om jag ska någonstans.. sen har jag ju inte körtkort heller, så det kan ju också vara en anledning. hehe. vilket påminner mig om att ringa kusin, men jag ska ju iof dit i övermorgon.. jaja, de löser sig. I veckan ska jag också träffa Lena. Dunder! Super! har inte träffats sen i julas, verkligen för lång tid men det är så det blir när ena havan rymmer till Indien och den andra bor i Åre. Dålig kombo helt enkelt.

Kan hända jag kollar på fem myror är fler än fyra elefanter ikväll, det är inte så läskigt och slutar i tove-vänlig och fortfarnade solig tid.

För alla som var smarta nog att inte kolla melodifestivalen igår men därför också missade Björn Gustavssons internationella genombrott finns det som tur är på youtube=):
(jag vet inte hur man får in hela rutan så det blir bara en länk.. någon annan som har koll kanske?)

http://www.youtube.com/watch?v=ZpCdvuQp7cI

adjö

björn björn björn

Det har faktiskt varit värt att sitta uppe och titta på hela eurovision bara för att få se björns röstning:

- Hola Belgrad! ehh.. ehh..

- And twelve points goes to.... sweden!! no no no... ehh... ehh.. norway gots twelve....


gott råd på vägen..

Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan att du ger dom tillstånd.
Eleanor Roosfeldt


Melodifestivalen 1999

Mitt starkaste melodifestivalminne är från stor-finalen 1999, men den handlar inte så mycket om charlotte nilsson utan mest om grillfesten runt omkring. Lena hade chans på Henrik Hertzman, alla föräldrarna var på skäret-fest, Linus Petersson var barnvakt för ungarna Leire, Petersson o Hertzman. Det var på den tiden när tv var heligt och internet inte existerade på underhållningsalternativs-listan.. Det var varmt, soligt, vi grillade och vi fick vara uppe och se hela finalen som säkert höll på till tolv även om vi bara var elva.. det var tider det...


image260
det här kan ju vara årets bild.. kolla christer björkman...

Torekovs-collage

Jag gjorde ett litet collage för att få med alla fula bilder som har blivit tagna under gårdagskvällen...


image259

Lördag i Torekov

Vaknade i morse av att Jompa slängde upp dörren och utomhus spelades The show must go on på högsta volym, kanske inte direkt det man har högst på önskelistan.. sen försvann pojkarna kvickt och kvar fanns jag och bror som planerat. 
Vi har städat och diskat precis hela dagen. Bland allt skräp har vi ändå hittat några spännande saker. Mest roligt för mig och bror kanske..


 image253
ett par pyttesmå handskar som stoppade blodcirkulationen


image254
en kakform att använda innan ströbrödets tid... alltså går den i släng..


image255
jag vet inte riktigt vad som är värst, att man en gång använt svinto på skidor eller att vi har så gammalt svinto hemma...


image256
en glassbytta vars glass gick ut för prick tio år sen.. haha


image257
måste förtydliga, vi är alltså två stycken som bor i det här huset.. kanske borde slänga lite glas..



image258
nu sitter vi här i soffan och kollar på bröderna lejonhjärta och väntar på att melodifestivalen. egentligen skulle vi ha geléhjärtan i skålen men dom var slut på campingen så det fick bli lite blandgodis istället, men vi ställde fram de för tidigt så nu e de redan slut... inte oväntat, haha.

Don't stop me now..

...I'm having such a good time..!

Så sjukt kul har vi här nu. Totte har nästan haft ihjäl en fiskmås, Julle har snyltat öl av grannen, Jensa har bytt namn till Björn, Jompa har varit nära å elda ner trädgården (eller kanske hela Torekov för den delen) å kvällen är ung!

Fredagsrusning

Det känns inte särskillt stabilt att ha jättebråttom när det är rusningstrafik och ökade poliskontroller i hela skånes län...

Till Torekov!

Sitter i bilen till torekov nu, har sjukligt bråttom så de e löjligt. På vägen måste vi dessutom tanka efter som vi har sjutton kilometer kvar att köra på den här tanken. Men de kommer bli en rolig färd, för i baksätet sitter Julle och Jompa, upplagt för party med andra ord. Det blir uppdatering senare under kvällen. Adjö

inte okej

jag blir så arg på mig själv. jag hade lyckats sätta värmen mellan nollan och tolvan, vilket betyder ungefär ingen värme alls, inte konstigt att det tog lång tid...


smygkok i skåne

Efter att ha suttit å väntat på att mitt pastavatten skulle börja koka i en sisådär femton tjugo minuter började jag bli lite fundersam över varför det fortfarande var tyst, kanske satt på fel platta..? När jag äntligen masat mig iväg för att kolla, tro inte att det står och smygkokar, alldeles knäpptyst, hemma när det kokar låter det så mkt att man blir livrädd och helt enkelt inte kan låta bli att märka det.. men icke här i skåne... Istället har jag fått sitta och lyssna på nils som snarkar alldeles för länge med kurrande mage. men nu är det bara sju minuter kvar tills det är klart. jippie!

Galen lördag

I lördag tror jag att jag var med om en av mina mer galna kvällar/nätter någonsin och något säger mig att det inte är slut på upptågen sålänge jag befinner mig här på landet.
Började kvällen hos tottes kusiner med thailänds buffé. Vi trodde det mest skulle vara familjen och farfar men om vi vetat att hela bekantskapskretsen (med en maxålder på barnen på tolv år) skulle komma så kanske vi hade stannat hemma, så tur att vi inte visste det för jag har nog inte ätit så här god mat på hur länge som helst. Vårrullarna var så goda att jag var tvungen att pausa ibland för att orka äta så mkt som jag ville. Men sen stack vi ganska snart.
Åkte hem till Julle där Jompa och Jocke var och spelade lite guitar hero sen vidare hem till Jocke och smugglade ut öl och brännbolls-tillbehör innan vi begav oss till gamla skolan för att spela ölbrännboll. Tyvärr var vi ju bara fem stycken så trots att planen tillslut minskades höll jag på att spy, dock inte av ölen utan löpningen. Sen vidare till nöjes för att terra jio lite och köpa cola light o mentos som skulle bli en bomb men vi måste ha gjort fel på vägen för vi fick det aldrig att explodera utan tröttnade ganska fort. Satte oss i bilen igen, alla utom julle som la sig på taket. Åkte tillbaka till Julle för att komma på något annat hyss att ha för oss.. Jocke och Julle spelade gitarr o sjöng och jag njöt grymme medan jompa o totte letade igenom garaget efter otyg. Hittade en moppehjälm som jocke tog på sig o sen slog de andra honom i huvudet. smartare saker kan man ha för sig. Sen iväg i bilen igen, denna gången var bilen fullastad med golfklubbor, hjälm och trädgårdsdynor. På väg till Degen först, körde för fort och lurade honom att vi voltat innan vi kom fram så han var väl inte överlycklig.. Plockade med oss Degen i bilen och åkte vidare till väl vald golfbana. Där plockade vi bollar innan vi klädde in Jompa i skydd och slängde ut honom på green där han sprang omkring och lös med sin ficklampa för att vi skulle se honom (behöver jag säga att det var bäckmörkt) sen ställde resten av härskapet upp sig på tee och försökte pricka jompa. Jag tror det blev två träff innan vi hörde hundar skälla, en fick lampa lysa och kunde urskilja Jompa som sprang mot oss. Det här hade vi inte riktigt planerat. Till slut satt vi alla i bilen igen men insåg att bollarna låg kvar på tee och skydden nån stans på green så det var bara att bege sig ut igen men jag stannade kvar i bilen med övriga hund-rädda, men det visade sig att hundägarna var snälla när dom fick reda på att vi var på svensexa... ehmm... dom funderade aldrig på att pojkarna inte var 20 fyllda...? jaja, vi kom undan iaf. Sen åkte vi till närmsta stad och frågade folk om vägen på tyska.. och slänge golfbollar om oss.. En lyckad kväll som avslutades med en sväng till Degen, sen så klart donken tio minuter innan stängning innan vi körde hem julle o jocke, sista biten skulle julle ligga på taket igen o jocke på motorhuven, gör man det får man skylla sig själv så innan vi startat kördes det lite med vindrutetorkarna och finalen kom när vi stannat utanför julle när vi körde igång vindrutesprutet och jag kan ju säga att jocke bildligt flög av bilen, riktigt kul att se. Sen körde jompa oss hem och jag slocknade ganska direkt. Där jag kommer ifrån händer inte så här mycke på en natt.. ofta inte på ett helt år. Men jag kan tänka mig att det är ändring på det nu, det kommer nämligen bli en händelserik sommar..skål!


image247
Hela gänget i bilen

image248
Ölbrännboll


image249
På nöjes


image250
Jompa


image251
Golfarna


image252
Behövs kanske ingen kommentar...

Underliga drömmar

I natt har jag drömt hur mycket som helst. Det var länge sen. Jag började i sprängaren, en av mina mer ihängande mardrömmar som väl har förföljt mig sen jag var tolv.. så jag tvingade totte å hålla mig i handen tills jag kunde somna igen.
Och det måste jag till slut ha lyckats med för sen följde en dröm om grundskoletiden för jag gick i skolan i tennislokalen från lågstadiet, men jag var betydligt äldre och hade en åsna som husdjur som jag red på till skolan. haha. alla hästar här nere i skåne måste ha gjort mig undermedvetet förstörd, haha. Men åsnan var mysig och rymde inte när jag lämnade den i den gamla kottskogen när jag gick i skolan.
Här vet jag att jag drömde något mer men kan inte komma ihåg det längre, men det är väl så det ska vara...
Natten avslutades med en annan spännande dröm där jag och två tjejer till var jagade på, ibland en båt och ibland på land, men eftersom jag alltid är så smart i mina drömmar så blev vi aldrig tagna så jag vet faktiskt inte heller vilka som jagade. Men jag minns väldigt starkt att jag bet någon i handen..
Någon som är bra på att tyda drömmar...? hahah

Snart framme

I brist på annat får jag väl göra som alla andra uttråkade bloggare (jag har klickat omkring ett tag nu och lärt mig), nämligen fylla i en lista. Den här är kapad från www.lollodi.blogspot.com.


1. Hur gammal är du om fem år? 25 nästan
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i går? Karin och min bror, men mest med mig själv.
3. Hur lång är du? 162,7 runt elva på förmiddagen=)
4. Vilken är din favoritplats? Oj.. svårt att säga.. kan vara någonstans i Åre, kanske i december, så vackert ljus då.
5. Vem ringde du senast? Pappa i morse
6. Vem ringde dig senast? Totte igårkväll
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Hej älskling! Hur går det? Jag kör till skolan nu. Ses snart."
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS är ju onekligen smidigare, men det beror ju förstås på vem man tvingas prata med.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda antar jag att man kalla det...
10. När såg du senast din mamma? åttonde juni 2007, kanske vid nio på morgonen..
11. Vilken ögonfärg har du? Grön efter mamma.
12. När vaknade du i dag? Prick sex.
13. Vilken är din favoritjulsång? Hosanna med Kefaskören.
14. Var tror du att du befinner dig om tio år? Åre året om? Eller kanske tillbaka i förortsgöteborg.
15. Vad skrämde dig om natten som barn? Deckare som jag inte borde läsa men läser ändå skrämmer mig fortfarande om nätterna..
16. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Karin och hennes underbara familj igår. Jag mådde grymt bra av att se hur bra ni tacklar alla saker som händer just nu. kämpa
17. Hur stor är din säng? 140 cm. Fast den som just nu finns förvarad i en källare är rund! min favorit=)
18. Är du social? Jag vill gärna tro det.
19. Vad dricker du till frukost? Apelsinjuice eller bubbelvatten.
20. Sover du på någon särskild sida? Vänster sida av sängen. Utnyttjar dock alla kroppens ytor att sova på.
21. Kan du spela poker? Jajemen, klassmästare på damsidan på gymnasiet=).
22. Är du en beroendemänniska? Jag vill inte tro det.
23. Känner du någon med samma födelsedag som din? Låtsas-tvilling-henke!
24. Klädesplagg du senast köpte? Fyra likadana tröjor. Typiskt Tove...
25. Vem är den roligaste människan du känner? Det är nog Andreas.. Beck...!
33. Vad ska du göra imorgon? Sova, golfa?, äta stark mat och tottes kusiner.
34. Vad ska du göra idag? Framme i malmö om fem. Äta för jag är dödshungrig. Kanske putta lite..
35. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Visarna på min klocka är röda...
36. Kan du byta olja på bilen? Om det är som på båten, jajemen!
37. Vad borde du göra? Ta körkort. Fixa jobb.
38. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Inte så mkt radio här inte. Men Gessie Byakrogs radio ska vara bra=)

Båstad!

Nu stannar tåget i Båstad! Mitt härligt båstad. Så grymt många gånger man hoppat av där, lär bli fler i sommar. Kusin, vi kommer få så mysigt. Och nu är det bara en o en halv timme kvar tills jag är i Malmö, sen börjar min förhoppningsvis inte så jobbiga bussfärd till stadionområdet, hoppas jag hittar lika bra som förra gången..

tågservering

Hon som jobbar med tågserveringen, ni vet den rullande vagnen i mittgången, verkar vara en aning för menlös för sitt jobb. Man kan ju tycka att någon som jobbar på tåg ska vara effektiv och flexibel men hon verkar bli helt ställd och tycka det blir väldigt jobbigt när någon ska gå förbi eller liknanade... vet inte varför jag bryr mig men något måste jag ju göra här på tåget...

Ont

Jag har ont i mitt knä.

Det finns eluttag på tåget!!

Oh jag är så nöjd! Det finns eluttag på tåget så nu kommer jag inte ha en tråkig stund på hela resan. Jag har alltid trott att det bara är på x2000 det finns men tydligen även på ö-sunds-tågen. Jag sitter i samma vagn som 20 (förmodligen) studenter som inte har platsreservationer så det kommer bli en ganska spännande resa när dom får flytta runt hela tiden för att dom sitter på folks platser.

Golf o grill-bilder

I helgen var det dags för lite golf och grill hos Jocke och eftersom att jag alltid brukar vara seg att lägga ut bilder så kommer dom inte förrän nu.


image233
Jocke o Julle laddar inför rundan


image234



image235
Vinnaren=)

image237
Jio o Julle hemma hos Jocke


image236
Ett gäng badnissar


image241
The host


image242
Jio Jocke Julle


image243
Jompa


image244
Totte


image245
Jag


image246
Jompas kamera

Golf o grill-bilder

image233



image234



image235



image237



image236



image238



image240

Inget regn här inte

Det kom inget regn, vilket jag är väldigt nöjd med. Kom ner på stan, fixade tottes tröja och inhandlade lite andra saker som jag tyckte att ajg behövde, och för en gångs skull tror jag inte att jag lurade mig själv.. Sitter här i köket efter en lunch och funderar på om jag borde ut och springa men är rädd för håll. Men värre saker finns ju..

en arbetslös morgon

Har just avverkat tidningen till dagens frukost som avslutades med ostkaka, jag måste verkligen börja ta upp springandet igen, hur ont blåsorna än gör.. Läste vädret igår och då slog dom fast att det skulle regna tors fre lör sön mån (längre än så sträckte sig inte prognosen) i lilla platta skåne. Men jag har fått bönesvar så nu ska det bara regna på söndag istället. Inte mig emot.
Däremot fanns det inte några sista minuten biljetter kvar till imorgon, inte på hela dagen, så jag är lite arg. Istället får jag åka på vanlig biljett vilket kostar 331 (!) riksdaler. Så dyrt får det inte bli i fortsättningen, då spricker min budget.
Egentligen hade jag tänkt att åtminstone vara påväg ner till stan vid det här laget, men icke, jag har en förmåga att alltid vara tidsoptimist. Men det har inte börjat regna än iaf (men jag tänker inte chansa så det blir vagn till stan) vilket gör mig lite gladare. Så nu ska jag springa och göra klart mig innan jag slänger mig ner till hållplatsen. Adjö
Förresten, idag fick jag världens härligaste mail av amina... oooh! jag blev så glad så egentligen borde det inte göra något om det regnar idag...

Moody monday

Idag är det mulet, det började iof ganska bra så förmiddagen spenderades i trädgården men nu är jag inne och väntar på att regnet ska komma men vi får väl se. Funderar på att cykla in till Tygelsjö för att ha något att göra sista timmen innan Totte kommer hem.
Imorn tar jag tåget hem till Göteborg, får byta i Alvesta (?), har aldrig bytt när jag åkt götet-skåne innan men det ska bli spännande att vara i Småland.
Nu blåser det väldans mkt, kan bli jobbigt att cykla. Ska avgöra snart. Adjö

Underbart väder men inne..?

Idag är det precis lika fint och härligt väder som det varit dom senaste dagarna här i skåne. Eftersom jag inte har något vettigt att ha för mig här på dagarna har jag bara legat i hängmattan och plöjt min nya bok. När jag gick upp i morse var jag inställd på att göra samma sak idag, men icke, grannen har nämligen gödslat och ryktet säger mig att det inte går att vara i trädgården då, men eftersom jag inte varit där ute så vet jag ärligt talat inte egentligen..


Igår var jag och Totte i Lund och tittade på Katterevyn, vilken fest! Riktigt roligt och jag var förundrad över hur grymt duktiga alla var, det var som ett riktigt spex och tog mig tillbaka en bit i tiden=). Roligt också att träffa släkten och framför allt Mattias och Therese, de var ett tag sen. Blev bjuden till moster-Eva näst-nästa vecka, mysigt.


Förresten blir det trots allt inget grekland för mig i maj, får ta igen det i sommar istället. Tur för mig att det är så soligt å härligt här hemma istället, gör liksom inte lika mycket då.. Blir ju brun ändå.


Ikväll blir det golf (tror dock inte jag ska följa med på det) och sen vidare till Jockes trädgård för grill och bad. Ska bli roligt även om jag är enda tjejen, men det har jag ju börjat vänja mig vid efter alla år, haha.


Åker hem till Göteborg tis-fred nu i veckan för att vara hemma och plocka lite på mitt rum och vara med familjen och så, kanske kan kika förbi Karin, det var ett tag sen hon var i Åre faktiskt nu och hade varit kul att träffa mia och Sigge, mest sigge men de e bara för att han är hund, haha. Sen åker jag väl tillbaka hit, ska hitta lite qualitytime med Kusin och sen åker jag och Jensa till Torekov. Det är min tvåveckorsplan mer eller mindre. Nu ska jag se till att aktivera mig lite, är rastlös. Adjö

Fina bilder på fina saker

image228
huset vid bäcken


image229
tussilago


image230
grannhuset med en myras ögon


image231
sommarblommor


image232
finast av allt

grekland here we come!

Skulle egentligen till Grekland med tvillingarna nästa vecka men dom fick förhinder så nu ska jag och Malin dit istället, ska bli grymme. Bara ligga på stranden hela dagarna, målet med resan är att göra slut på så lite pengar som möjligt, mer eller mindre. Haha, har inte direkt något emot det, lyxresor i all ära men när det blir en sport att göra slut på lite pengar, då är det riktigt roligt=). Totte du och jag får lyxa till det när vi reser i sommar istället.

image226


Idag är jag lite besviken på vädret för det är lite moln ivägen. På schemat framöver står att hänga en tvätt, starta en ny, cykla mig ner till stan för ett ärende, hem igen, valla skidor och sen ringer nog Emelie så skulle vi ses lite. Inte helt fel.

image227


Löpningen igår gick bra, jag lyckades springa 1,5 km utan att stanna och är mycket stolt över det, sen fick jag gå 500 m innan jag kunde springa den sista halvkilometern, har dock ingen aning om hur lång tid det tog, en liten miss.. Men nu har jag en blåsa på två kvcm på varje fot så det blir nog ingen springning det närmsta tyvärr. Får se om jag kan promenera istället. Har även något som liknar träningsvärk i nedre delen av framsida lår. Känns som ett efter ett jobbigt off-pist-åk.



Pratade med pappa förut, han förstår men är kanske inte alltid riktigt nöjd med alla mina val. Han försöker dölja det men ibland lyser besvikelsen igenom. Förlåt pappa. Men jag har iaf lovat honom att vara hemma på födelsedagen så tänkte nog ha en familjehelg hela den helgen. Ibland är det alldeles för svårt att kombinera familjen med alla drömmar och mål man vill uppfylla. Och så tog han upp körkortet såklart. Jag tycker verkligen det är jobbigt. Känns oöverstigligt...

Jaja, nu blir det sysslor att göra. Adjö

Sommarens utmaning

Idag ska jag alltså inleda sommarens projekt, nämligen att lära mig springa, kan låta dumt men jag är verkligen kass på att löpträna. Blir trött/får håll/är nära döden efter cirkus tio minuter (om jag ens orkar så länge) och nu har jag bestämt mig för att bli bättre. Så ska snart cykla iväg till Skatås och springa där, kan låta korkat att cykla till springstället men det känns bra för mig. Målet är ett varv i 2,5 km spåret =). Adjö

Scrubs som sällskap

Så sitter jag här igen, tredje kvällen i rad, bara jag och scrubs. Men det är snart slut så då får jag väl hitta på något annat. Kanske sova. Känner mig ensam.

Hårproblem..?

Lill-Babs kommer in på scen i humorgalan:

Totte: Så där! känns det som om jag ser ut i håret, som en jävla boll..!

RSS 2.0