NYC!

Vi har det alldeles underbart! Basta jag gjort ar helt klart aka upp i empire state building. sjukt ball och man sag aplagnt. har skrivit mer pa resedagboken.se "toove". Nu star somn pa tur!

Amina!

Sjuk overaskning. Pa flygplatsen stod plotsligt Amina dar! Ooh, jag rakade skrika till, sa ungefar hela newarks folk glodde, men det gjorde inget. For det var ju Amina! Sa nu ar vi hemma hos dom och har atit ben n jerrys i matsodontvillan, kan det bli mer amerikanskt? Ska snart bli avdroppade pa stationen for att aka in till manhattan. Trearingen sa: Are we gonna drop them of because I don't like them? Kan ju tillaggas att hon inte alls gillade att jag satt brevid henne i bilen, hon skrek i falsett forsta tjugo minuterna. Grattis. Hoppas tagturen gar battre.

Flyget

Varför hamnar man alltid längst bak? Alltid! Nu sitter vi i alla fall alldra längst bak. Jag sitter vid fönstret och har ingen vinge i vägen. I mitten av flyget sitter ett gäng medelålders som redan är fulla. Spännande. Nej. Men nu tar dom bort klossarna så jag ska stänga av mobilen min.

Tjejvasan

Glömde ju säga igår, jag ska åka vasaloppet! Eller iaf en tredjedel. Så om en vecka börjar uppladdningen på riktigt. Men nu sitter vi på flygplatsen och äter frukost och ska snart bege oss till gaten!

Laddat och klart!

Nu är vi färdigpackade och klara och det är bara lite sömn som sakas. Med betoning på lite. Klockan ringer fyra prick. Fy fan.

En guidebok?

Jag trodde verkligen inte det här om mig själv, men jag måste medge det, jag har gått i fällan. Idag köpte jag och bror en guidebok! Men den va på rea, och den hade faktiskt karta, och registret var jättelätt och, och, och..
Som sagt, inte likt mig..

The trip beginns!

Idag startar min färd mot det stora äppellandet. Första anhalt: Göteborg. Kanske inte så jätteexotiskt med tanke på att jag har bott där arton av tjugo år. Men men, det finns en massa snälla och trevliga folk som jag kommer träffa och det är inte hetl fyskam. Först på listan står Lena och Arne, looking forwad!

Måndag

Sitter vid ett osigt hål-i-väggen och väntar på tottes lunch. Har prismärkt underställ dagen till ära och ska snart iväg och träna andra gången idag. Måste ju jobba in lite i förväg innan jag drar iväg till snabbmatens förlovade land..

Den jäkla baskern!

Nu har jag suttit och stickat i fyra dagar! Har aldrig lagt så mycket tid på en mössa förut, och nu när jag väl är färdig (mössan är stickad runt huvudet så nu ska den sys ihop uppifrån och ner i på baksidan) är de två sidorna olika långa. Jävkla piss. Vilket betyder att jag helt enkelt behöver sticka om hela, från början till slut. Värdelöst. Funderar på att skita i allt, men den är ju beställd...

Inna!

Idag ska jag och Totten åka till Skanör och Inna. Ska bli duperduper, har inte träffats på jättejättelänge. Och så får jag mitt smink som hon köpte till mig när hon var hos Amina.
Amina som dessutom har tatuerat sig i helgen, ska bli spännande att se vad mor har att säga om det, haha!

Stadslollan

Jag är då verkligen på landet. Idag åkte jag traktorskopa med totte-ludde-göran ut på åkern här bakom för att provskjuta luddes nya gevär. Och jag sköt! Dock inte med det utan ett salonsgevär, mer min stil. Och jag träffade! Är mycket stolt, även om det kanske inte direkt kvalar in som det roligaste jag gett mig in på. Men jag kände mig ganska stadslollig, där jag satt i traktorskopan, med solnedgången i ryggen och skrattade lyckligt.

Hundtvätt!

Imorse kom jag nre i köket, lite halvt täppt i näsan, och kunde verkligen inte bestämma mig för om de luktade rengjort citrusdoft eller gödsel.. Göran avslöjade snart att det var hundarna som smitit iväg någonstans (förmodligen den nytömda men inte rengjorda gödselstacken) och rullat sig lite, jättekul för dom men lukten som sagt. Så det fick bli hundtvätt, något som Nisse inte gillar ett dugg. Så jag vart ju tvungen att fota.



Nisse tvättas




Efter schamponering rymmer Nisse, "kanske kanske syns jag inte bakom rosorna?"




Nemo torkar sig själv och leker samtidigt, två flugor på en smäll.



En färdigtvättad Nemo!

Hur stor kan en geléråtta bli?

Jag håller på med ett experiment. Hur stor kan en geléråtta bli? Jag gissar att de flesta känner igen den där kväljande känslan som kommer efter ett tag när man har ätit för mycket godis. I förrgår fick Ingrid mig att förstå varför, dom sväller i magen. Så det gamla tjatet "ät dig inte mätt på godis" stämmer nog väldigt bra.
Så jag har helt enkelt lagt ner en röd geléråtta i ett glas med vatten och där ska det få ligga ett dygn framåt ungefär..

Nepp, jag har inget bättre för mig och ja, jag är uttråkad.


så här ser den ut efter cirkus en timme

Träningsvärk av en fredag?

Jag har huvudbry. Vaknade med träningsvärk i armarna och ont i nacken och ryggen. Varför? Tänkte ju träna igår, men inte får man träningsvärk av att fundera på att träna (även om det ju är tanken som räknas till slut).
Nu hade jag ju tänkt träna idag, men vi får ser hur det blir med det.
Väldans trevlig kväll igår faktiskt, hängde med golfkillarna, snackade skit, drack öl o kom inte hem så sent. En prefekt fredagskväll helt enkelt. Men inte får man träningsvärk av en perfekt fredagkväll? Däremot kan man försova sig, som totte gjorde, haha. Vaknade en halvtimme innan han skulle vara på jobb, grattis!

Skidor!

Ligger i sängen och tittar på tv, idag är en speciell dag, alpina världskuppen har premiär! Det är så härligt att se, sol, snö, pistmaskiner och storslalom, ett skönt sätt att vakna på hel enkelt!

BK för en tia

Påväg hem i natt tog vi en sväng förbi burger king tio minuter innan stängning, beställde en massa saker som vi var sugna på och fick allt för tio riksdaler, ett riktigt fynd!

Klen?

Okej, de snurrar efter tre corona på fyra timmar. Verkligen inte bra alls. Jag är ju stor nog å gå på systemet. Men ett plus, de blir en billig vinter.

Koll på läget?

Kund: Det regnar inte in här?
Anders: Nedå
Kund: För det skvalar väldans där bortaifrån..
Anders: Det är för att det är plåttak där, vi har inte hunnit isolera.

Nästa sekund:
Totte: Anders, var är Joen? Det regnar in på lagret!


Ojoj, längesedan jag skrattat så mycket..

Misslyckad Tove

Roliga timmen gick inte riktigt som planerat, förutom att jag kom tio minuter för sent (inte mitt fel iaf) så slutade lektionen med att ungarna sjöng "ut med domarn och in med nalle puh", dom var helt enkelt inte så nöjda med mitt sätt att bedömma picturnary. Men livet är inte rättvist, verkligen inte.

Dagens Tove

Låt mig presentera dagens Tove hittills: grinig tjatig och allämnt tråkig att ha och göra med om man är elev och ska gå åtta kilometer på gåsaled längs en landsväg.

Tove resten av dagen: Glad rolig och framförallt häftig. På schemat står nämligen häftiga timmen, tur att jag har haft en och en halv timmes rast, varav en är betald. Det gör mig alltid på bra humör. I övrigt lever jag på den bubblande känslan som tanken på New York ger. Den ska ta mig igenom dagens friskis-pass som väntar i eftermiddag..

Riktigt jobbigt

Ännu en tidig morgon idag, men imorn är det helg vilket ska bli otroligt skönt. Idag känns det extra jobbigt, ingen sol i sikte på horisonten. Och i helgen blir det vintertid. Varför bor vi i Sverige på vintern egentligen?

Ska detta bli en basker?

Ja, det är verkligen dagens fråga. Hur ska den lilla tårtbiten som jag stickar på någonsin kunna bli den basker som jag ser på bilden till mönstret? jag bara undrar... och viktigast av allt, kommer Marie och Maria gilla den? För annars ligger jag ju risigt till, för dagens projekt är inte riktigt något jag gör för skojs skull..

Juleskum

Sitter i bilen med munnen full av juleskum. Först protesterade jag när hon ville köpa eftersom det trots allt bara är oktober. Men så här i efterhand känns det väldigt bra att hon inte lyssnade på mig.

..!

Nu är allt bokat och klart. Shit va kul! Bara sex dagar kvar.

Persbrandt

Tittar på oskyldigt dömd. Så illa bra!

Mössor mössor mössor

Just nu stickar jag när helst jag får tid, bilen, bussen, personalrummet, tv-soffan, matbordet, jämt! Men det behövs, bara idag har jag fått in två beställningar från kollegor i personalrummet så det är nog min bästa reklamhittills. Så imorn ska jag till garntanten och försöka lära mig att sticka en basker. Men det är morgondagens problem, idag håller jag på med kusins mössa som ser ut att arta sig.
Har även fått hänga upp sju mössor i skidaffären vilket jag är otroligt stolt över, ska försöka föra över en bild lite senare.

NYC

Nu har vi bokat! Om exakt en vecka sitter jag och bror på flyget över atlanten. It's New York baby!




Spännande

Ikväll ska vi boka biljett..!

Fik

Sitter på eriks och slår ihjäl tid. Ner ekonomiskt än att gå omkring i affärerna. Hittills har det blivit croissant och fanta. Dagen började helt värdelöst i trelleborg med att mitt möte var sjuk. Så det var bara att åka till skolan. Men först en väntetid på femtio minuter. Vilket betyder att jag under hela morgonen förlorat totalt två timmars jobb. På en måndag. Kunde inte veckan börjat lite bättre?

Trelleborg på landet?

Nog för att trelleborg ligger på vischan men jag hade ändå inte väntat mig att bli välkomnad av en tupp och tre hönor när jag gick av bussen. I centrum dessutom..

Rätt att slå oss?

Satt och lyssnade på p4 tidigare idag och blev mäkta chockad när samtalet gled in på kvinnomisshadel och det kom fram att misshandel av kvinnor av någon inom familjen (man/pojkvän) var lagligt fram till 1982! Det var ju inte alls längesen, samma decenium som jag föddes till o med, jag fattar inte problemet? Ibland känns det så underligt att vara tjej..


Made my day

Det slutade regna precis när jag kom ut så nu har jag klarat mig till hållplatsen hel och torr. (Träningen verkar funka. Cyklade på 21ans växel hela vägen, aldrig orkat förut:-))

Inte min dag

Ska till Lund för att hämta garn och ta en fika med moster. Upptäckte precis att det regnar och jag är ensam hemma = cykla till busshållplatsen. Låter kanske inte så jobbigt men tre kilometer i svagt motlut och motvind är verkligen inte vad jag längtar efter för tilfället..

Nyttig? Jag?

Har inlett dagen med chips och stickning. Det talar inte direkt till min fördel och är dessutom om värdelös kombination. Men när jag känner efter inser jag att jag börjar bli hungrig på riktigt så jag kanske ska få i mig lite frukost..

Faran med löpband

Så var träningen avslutad, inte lika jobbigt som jag hade trott, men fördelen med gym är ju att man kan reglera sånt själv. Men måste säga att när jag gått väldigt fort på löpbandet i mycket motlut (maskinen åker upp i luften, jag är facinerad) var jag nära att sluta i väggen bakom bandet. Men jag klarade mig med livet i behåll. Jag har en sak att erkänna; jag tycker konditionsträningen är roligast. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle säga de. Så min ängel, om du ses mig nu, då kan du vara stolt!

En miss

Jag insåg precis varför jag skulle ha struntat i mig själv då för fem timmar sen när övertalningskampanjen pågick. Klockan är nämligen fem = folk har slutat jobbet = massa folk på friskis. Men det är ju fredag, så jag kanske har lite tur..

Träna? Jag?

Har jobbat tre timmar även idag, sedan hade jag planerat att ta mig till gymmet påväg till Snö o Sjö. Men på bussen övertalade jag mig själv att träna i Limhamn istället, och när jag väl hoppat av fyran lyckades jag med konststycket att även övertala mig själv att gå in på Snö o Sjö och säga hej på vägen. Så här sitter jag nu, fyra timmar senare och har fortfarande inte tränat. Men jag har en lite vision om att jag kanske ska ta mig härifrån vid fyra. Men får se, jag är inte alltid så produktiv. Förstår inte heller hur jag lyckats vara här fyra timmar och ändå inte stickat mer än resåren på dagens mössa. Men man kan inte vara bäst alltid. Och imorn är det helg. Så då kan jag göra många mössor. Snart är samlingen klar, det ska bli kul att få ut dom i affärn. Kanske på måndag?


Gammal? Jag?

Ungarna fick mig precis att känna mig uråldrigt gammal. Inte nog med att jag inte visste vad deras favoritprogram hette (barda), och jag brukar ändå ha ganska bra koll. Programmet gick dessutom ut på att barn skulle döda vuxna som var utklädda till moster. Jag är alldeles chockad. Det var bättre förr, absolut.

Early morning start

Igår kände jag mig aldrig riktigt vaken förrän någon gång efter att jag hade slutat arbeta. Alltså efter tre. Idag känns det lite faktiskt lite ljusare, positivt. Kanske kan den lite piggare känslan förklaras av den lyxiga onsdagsmiddagen när ludde o vicky var på besök. Plankstek riktigt på riktigt och knaprig äppelpaj, mumma! Nu ska jag bege mig till jobb. Ha en smarrens dag! P.s. De här mobilbloggandet kommer göra mig pank i efterhand..

Mobilt bloggande

Jag bloggar från mobilen! Måste säga att jag är väldigt förvånad över mig själv. Efter en fartfylld helg ska jag nu koppla av med lite stickning. Väldigt nöjd, om än lite svettig och kontantlös..

Härliga tjejer

Jag har haft en helt underbar helg med många långa promenader, fikor och shoppingrundor. Tack Lotta Karin Fanny som har gett mig höstens mysigaste helg. Jag måste åka hem snart igen. Heja er!

Ikväll blir det ute-middag med pappsen och bror, inte dåligt för att vara en måndag. Känner att denna göteborgs-trip kommer få ett väldigt bra avslut. Imorn bär det av tillbaka till skåneland, ska bli så skönt och mysigt, med många härliga minnen i den inte alltför tunga packningen.

Patrik 1,5

I lördags begav sig familjen på bio och såg Patrik 1,5. Måste säga att det var längesen jag såg en så härlig och rolig svensk film.
de enda jag inte förstod mig på var publiken som satt och fnissade/skrattade generat varje gång huvudpersonerna kysstes, vad hade de tänkt sig egentligen? Att det skulle vara någon sorts homoparodi á la american pie?

ruskigt regn

Okej, det ösregnar. Verkligen inte min dag. Skulle gå upp i tid ta mig iväg o träffa lite folk på lunch men de ville sig verkligen inte, missade vagnen, hittade inte cykelnycklarna och tillslut fanns bara en utväg. Inse att det inte var meningen och stanna hemma. Så nu sitter jag här tre timmar igen och snart färdig med en mössa istället. T kommer bli nöjd.

Hoppas verkligen de slutar regna innan jag verkligen verkligen måste åka in till stan för en liten dejt med mormor..

Måste få klaga, det är så mörkt och ruggigt ute att jag behöver ha lamporna tända, klockan är två?!


Kulturell?

Idag ska jag och bror på röhsska museét, jag är faktiskt lite förvånad över mig själv. Men det är en utsällning om skateboards vilket kan vara spännande, i vilket fall har jag fått för mig att det är gratis med museum i Göteborg. Men kan hända jag har fel.
Sen ska jag möta upp med Lotta-potta för en tintin-träff.

Mañana es Karin!

tionde i tionde

Mammas födelsedag idag, kalas hos calle och jag+bror står för tårtan. Enligt tradition blir det Triple Chock från S&N, helt underbar chokladmoussetårta och mammas favorit.
Var vid graven med bror innan och det var ritkigt fint. Plockade ett gäng kastanjer och röda löv på vägen, som på mamsens 40års kalas, fast det ju var ett tag sen.

Insåg precis att jag är glad att jag inte sla käka hemma, blir tydligen sushi, inte min favorit. Insikt nr 2: vagnen går om tjugo minuter och jag har inte ens kommit så långt att jag börjat fundera på what to wear. grattis till mig själv.


Produktbild



stick

stick stick sticketi stick...


RSS 2.0