Slut

Idag är jag slut slut slut. Träningspasset igår tar ut sin rätt nu. Och efter en dag i skolan med skrikande ettor runt benen är även huvudet ur funktion. Tänkte vila lite nu så jag orkar vara uppe till tio, är ju Maria Wern idag!

höst höst höst

Idag har vi en sån där underbar höstdag här i skåne. Om det bara hade varit lä hade jag kunnat ligga i bikini i trädgården, men tror inte riktigt att solen kommer göra mig så mkt brunare (eller mindre blek snarare) såhär i slutet av september så jag passar.

Gårdagen var riktigt härlig! Plankstek på riktigt och bowlingkväll med de sköna fotbollskillarna från Kulladal. Svårt att komma ihåg en kväll som kan toppa det på de senaste faktiskt. Ikväll hoppas jag på bio, helst Patrik 1,5 om jag får välja och imorn ska jag till med till Jägers och satsa femkronor på hästar!

På min ofrivilliga shoppingrunda igår råkade jag köpa Marklunds nya bok: En plats i solen. Jag hade verkligen övertalat mig själv att vänta tills den kom ut i pocket men det tar ju ett år. Och jag var så otroligt nyfiken. Så trots att jag inte gillar storböcker så var jag helt enkelt tvungen att köpa den när jag såg att dom bokreade den på Åhlens för 150 istället för 300 riksdaler. Så nu har jag läst tvåhundra sidor och inte varit självdiciplinerad nog att sticka. Det blir inte alltid som man tänkt sig.
Nu tänkte jag försökta flytta ut i den soliga trädgården och fortsätta läsa min härliga bok!

Spökboll!

Ännu en måndag, ännu en dag i skolan. Idag var en sån där härlig vikariedag där jag fick lägga första halvtimmen på att försöka ta reda på vad det egentligen var tänkt att jag skulle göra. Dessutom hade personalchefen semester, oddsen var inte på min sida.

Imorn ska jag vara jympalärare vilket måste betyda att jag gjorde ett bra jobb senast. Jag tror jag ska köra spökboll hela dagen, de gillar jag. Sen gissar jag att jag får ta den härliga omvägen förbi lund på vägen hem och köpa garn, jippie..

Höstligt

Idag är det verkligen höst på riktigt. Så jag stickar vidare på mina mössor. Snart ska jag bege mig in till staden och ta en fika med kakan, mys!


tycker synd om

Läste precis på aftonbladet.se att ett gäng pärievargar har ätit upp Paris Hiltons små hundar, vari ligger nyhetsvärdet av detta?

Tove ska sälja mössor

Jag ska få sälja mina mössor! Hur ball är inte de! I en underbart härlig och mysig skidaffär i Limhamn, så har ni inget för er, ta en sväng förbi. Jag gissar att jag kanske kommer lägga upp lite bilder här sen, men jag är så illa kass på den biten, min favorit är än så länge senaps-retro-mössan. Heja.

Mysiga staden Lund

Har lallat runt i lund på shoppingrunda. Det slutade med mer garn, (så klart jag var ju i lund), kritor och pennfack, en massa fika (har fikat tre gånger idag, jippie) och alldeles för mycket sidenband, men det fanns så många många i affären så jag var bara tvungen att testa ett par.. haha. Ja, men det är ju jag så ingen blir väl förvånad.

Nu ska jag krypa till kojs och hoppas att sjukdomarna fortsätter att trilla in på skolan så jag kan få lite jobb!

klippeliklipp

Jag har klippt mig!

I stan finns inga döda harar.

Jag kan ju inte direkt säga att jag är bra på det här med att hundvakta. De springer mest iväg till grannen eller käkar upp kattens mat när jag har ansvaret, men jag får ju fortfarande förtroendet så helt kass kan jag inte vara, tolkar jag det som i alla fall. Fast i dag tar nog priset. Det låg en död hare (tror jag, jag har såklart inte vågat gå i närheten) i trädgården. Vilket jag så klart insåg lite för sent. Tittade bort en sekund för länge och vips låg den på stenarna utanför köksdörren istället för längst bort i trädgården. Tack för hjälpen Nemo. Jag blev såklart rädd, äcklad, irriterad och arg så nu ska jag snart gå ut med dogsen till hundgården och åka till stan.
Där finns inga döda harar.

måndag igen

Så blev det jobb för mig idag ändå. Imorse när Ruth inte ringde fick jag först en känsla av att det var slut med sjukdomar för denns hösten och funderade på vad jag skulle jobba med istället. Men icke, det blir fem timmars arbete idag också. Inte helt fel. SÅ nu ska jag cykla upp till bussen och bege mig iväg!

höst höst höst

Nu är det höst på riktigt. Det har lyckats bli så kallt att värmen har gått igång här inne vilket ju är skönt när man kommer ut i köket där golvvärmen är på. Men i övrigt är det mest jobbigt att det är så kallt. Man borde ju ha en jacka så här års men envis och jobbig som jag är så har jag ingen jacka här och då får man ju skylla sig själv.

Imorse kom farfar bengt förbi med kantareller också så nu ska det ätas=).



Gympalärar-Tove

Min debut som gympafröken kommer väl inte direkt gå till historien som den bästa.. men jag överlevde i alla fall. Och efter den första följde ytterligare två eftersom Maries vikarie hade blivit sjuk. Lucky me.

Ungefär tre gånger idag har jag fått frågan: "jaha, så du är färdigutbildad lärare eller?" och varje gång har jag haft svårt att avgöra om det är ett skämt eller inte så istället har jag blivit stående tyst tills jag kläckt ur mig att så är nog inte riktigt fallet. Men vad tror dom egentligen? Färdig lärare, jag? Syns det inte på mig att jag tog studenten förra året och att jag sen dess mest har åkt skidor och drällt omkring..? Tydligen inte.

En annan trevlig komplimang jag fått idag var från en kille i klass sex: "Är du elitidrottare eller?" Ser jag verkligen så vältränad ut eller ville han bara vara snäll? Jag vet ju i alla fall vad jag vill tro.

Imorn blir jag fritidstant igen. Lotta är sjuk igen och det är studiedag så de kommer inte vara så mkt ungar vilket ju är väldigt skönt. Plus att betald lunch ingår, bingo. Men bussen går 06:58 så nu blir det raka vägen bums i säng.

Afrikamiddag

Jag överlevde tanzania-middagen men shit vilket liv det var ibland. Helt galet, som en elefanthjord ungefär. Men trevligt ändå, speciellt all swahilii. Jag har lärt mig två saker; rafiki: kompis och asifa saa: tack så mycket. Väldigt nöjd.
Det blev för övrigt röd gryta till middag vilket överlägset är min favorit för tilfället.

Bara duktigare och duktigare

Jag gjorde det! Jag cyklade till gymmet, vilket tog tjugofem minuter, sen tr'änade jag en halvtimme innan jag cyklade hem igen. På vägen hem kom en riktig tokskur så jag var dyng sur när jag till slut kom hem men det är så det kan gå. Jag känner mig iaf väldigt duktig och nu har min träning inför vintern dragit igång officiellt vilket ju alltid är positivt..


Lucky day

Dagen började bra. Ruth ringde inte = ledig dag för Tove. Så istället har jag plockat fram en ny bok som åtminstonde har börjat bra och nu sitter jag här och funderar på om jag ska cykla till gymmet trots att regnet (och åskan också för den delen) hänger i luften. När allt kommer omkring är det ändå närmaren en mil att cykla åt varje håll. Inget jag skulle se fram emot om det fick för sig att börja ösregna. Men jag känner att jag måste börja jobba på min självdiciplin lite så det får bli träning om ett tag..

Idag igen..

Idag blir det ytterligare en fritidstantdag för mig. Med tanke på min knappa frukost och de faktum att jag jobbar till halv fem så har jag en stark känsla att jag kommer bli hungrig. Men det är ett senare problem. Nu ska jag ta racercykeln upp till bussen.

Fritids-tant-Tove

Idag var jag tillbaka på skola och denna gången på gamma, fritids för mellanstadiet. Helt klart roligare än förskolan. Jag har hunnit med nästan alla mina favorit fritidssaker idag; spela king out, dom har lite andra regler än vi hade så jag åkte mest ut men ibland var jag bra! och så har jag spelat en massa favoritspel, othello, piccolo och labyrint, såklart. Hoppas på en lika givande dag imorn!

En kväll med Sveja

- Var är Sveja?
- Han sitter vid tv:n och läser.. ehh.. jula-katalogen..
-Va?
-Ja, dom va på jula vid jägers idag och han fick den så därför läser han den nu.

Till det hela kan tilläggas att han killen inte kan ett ord svenska och att majoriteten av sakerna på jula förmodligen inte har något namn på swahili. Men han såg nöjd ut. Dom va även på Coop och handlade mat vilket Sveja och Isac uppskattade. Att plocka upp varor på bandet var så facinerande att Ingrid fick ta kort på dom som minne..

Duschbesvär?

Bakgrund: Svea kom idag, en kille från Tanzania som ska bo här i två veckor genom ett skolprojekt. Han är hur skön som helst så det ska verkligen bli kul.

Skulle in på toa för att borsta tänderna, det första jag möter är ett helblött golv, precis hela golvet är blött och jag tror han helt enkelt har försökt duscha i badkaret och om man tänker sig att han förmodligen aldrig har duschat i en dusch förut så är det nog inte särskillt lätt över huvudtaget, att dessutom göra det i ett badkar, ja de kan inte ha varit lätt.
Det är då jag tittar upp och inser att det inte bara är golvet som är blött utan även väggarna, upp till ögonhöjd. Helt obetalbart. Men ändå lite tragiskt när man tänker vidare. Vi har två duschar och han har aldrig sett en i hela sitt liv.. När han kom fram till huset första gången frågade han med sin smårisiga engelska:

How many families in this house..?

RSS 2.0