Det går bara utför

Dagen började väldigt bra ändå med fint väder pannkakor och en förhoppning om stordåd. Och vi har haft sjukt mysigt uppe på skutan men man ska aldrig ropa hej för tidigt och mycket riktigt missade vi sista Bergbanan upp till Fjällgården så det blev ingen After Ski och nu när jag kom hem (alldeles för tidigt och uttråkad redan innan) och tänkte att jag kan ju blogga alla sjukt fina bilder jag har tagit istället för annars blir det aldrig av, då upptäcker jag att till den kameran jag använt idag funkar inte vilken sladd som helst, nepp, man måste ha en speciellt. Så nu är jag deppig. Hoppas kvällen blir bättre.

Därför är jag här

Lördagsmorgon

Det är en riktigt fin morgon och jag sitter här i Mattes kök och tittar ut över sjön. Lördagsmorgon betyder lördagsfrukost och idag består den av gröt och pannkakor, hade velat ha blåbärssoppa också men den glömde jag hemma. Lutar åt att det de blir telemark idag, sjukt roligt!

Elva timmar på skidor

Idag har jag åkt skidor elva timmar, vilket ungefär betyder att jag är slut just nu. Och jag har lyckats hinna med allt jag tänkt göra (händer sällan) föutom piratfesten (som sagt) för jag orkade verkligen inte ta mig utanför dörren efter all tid på snön så istället blev det bastu med Totte, riktigt mysigt. Men nu behöver jag helt enkelt sova. Gonatt

Ba Ba Ba!

Eftersom min dator befinner sig i byn har jag fått leta upp en annan för att blogga, borde väl sova men det är mycket man borde. Så nu sitter jag här och lyssnar på Miss Li, min favortilåt för tillfället är hennes Ba Ba Ba, så sjukt härlig. Måste få över den på min iPod så jag kan lyssna skidåkandes. Kan bli min tjejvasanlåt, om den puttar ner Dustland Fairytail som förtillfället har den trofén. Idag har varit lite av en mellandag, internutbildningen blev flyttad till imorn och jag orkade inte åka längdskidor idag så det blev till att slappa. Men imorn blir det istället fullt upp, dagen börjar halv åtta i Hamre med morgonskidåkning (egentligen tidigare eftersom jag inte riktigt bor i Hamrestugan) och fortsätter sen med jobb, längdskidor, mat, interutbildning, Piratförfest (!) och sen kanske vidare till Bygget. (Kan för mitt liv inte förstå varför jag inte bara kunde åkt längdskidor idag så jag kunde få sova lite imorn, men varför ta den lätta vägen.) Så jag gissar att jag borde börja förflytta mig till sängen. Ska bara lyssna på Miss Li en gång till...

Hjärnskakning

Idag lyckades jag med bravaden att ramla på flacken i den alldeles för blåa englandsbacken. Slog i huvudet en bit, inte alls mycket tyckte jag då men när jag började känna mig illamående, yr och frånvarande insåg jag att det skulle nog inte hålla resten av lektionen (japp jag ramlade på lektion) ringde jag chefen så fick han komma ut i backen lite och jobba för lönen. Så åkte lilla Tove till sjukstugan och fick vila, grattis där!

Norrmän..!

Ett helt vanligt och inte helt oväntat norskt mobilsamtal en sen efter-krogen-kväll på Max:

- Ja vet icke riktig vart vi befinner oss men.. vänt lit så ska ja gå ut å se vart vi må vare.. vi ä på Peperoni Junior 15..!


(förklaring för tröga: på fönstret till Max sitter en stor skylt "Peperoni Jr 15:-)

sjuk

Lyckades bli magsjuk igår. Förmodligen lunchens fel. Men har inte spytt sen igår kväll så jag anser mig vara tillräckligt frisk nu. Sjukade mig dock på jobbet idag så det är skönt. Tänkte nog åka ner till Åre Bageri och fika lite nu. Kanske smittar ner några andra om jag har tur..!

Verkligen lyckat.

På bussen till centralen (där jag skulle ta Lund-tåget) lyckades jag med bragden att säga "en halv till malmö" vilket jag kom på alldeles för sent så när jag väl kom till centralen var jag tvungen att köpa ytterligare en biljett, grattis Tove. Vilket så klart gjorde att jag inte hade några småpengar kvar när jag skulle ta tåget tillbaka, så jag fick sjuttiofem kronor i bynt tillbaka av maskinen. Det har inte varit min dag idag.. inte kontant iaf.

Skåne

Nu är jag tillbaka på platt mark. Men bara för ett litet tag. Sitter just nu på S&S och hänger och ska snart bege mig till sjuklingen Amina med lite glass tänkte jag. På söndag bär det av till fjälls igen.

Brädad!Jag kan svänga!

Kul?

Om man vill se något roligt, då ska man bege sig ut i Åres backar idag. För jag och Mia ska nämligen lära oss åka snowboard. Det kan bara bli roligt.

Retard-filmkväll

Igår kollade vi äntligen på Plötsligt i Vinslöv. Otroligt udda alltihop. Men vi hade kul, movin' movin' movin'...!
Sen skulle vi följa upp med Snickeriet (någon sorts tokgammal dokumentär som Svt har gjort om handikappade som jobbar på ett snickeri i Norrköping).

Måns: Pelle, har du Snickeriet på datorn?
Pelle(från Norrköping med riktig gnälldialekt): Om jag har, alla i Norrköping har den!

En sån där dag som man behöver ibland

Var ändå ganska laddad för skidor igår när jag gick upp och när jag tittade genom fönstret var himlen alldeles rosa. Men det tog cirkus en kvart innan det var mulet och vi fick rapport fårn tege att det var så halt i backarna att skotrarna hade svårt att ta sig upp. Plötsligt väldigt oladdad. Så vi tittade på slalom istället och hämtade ut snowboards på Langs. Till slut kom jag och Lisa fram till att vi ville göra något, så vi Jocke och Tobbe tog åttan upp på skutan, fikade och tog en massa kort (men eftersom jag var för kall om fingrarna för att ta upp min kamera så har jag inte fått bilderna än). Det blev otroligt mysigt och slutade på Fjällgårn för Afterski. Hade aldrig varit där förut och det var väldigt fint. En mysig och enkel dag helt enkelt!

Snacka om att bli tagen med byxorna nere

sjukt kul


Soligt Åre

Idag har ändå varit en ganska bra dag. Solen kom fram för första gången på jättelänge känns det som och för första gången på säsongen fungerade Bröderna Bäver-sången! Jag har ändå saknat den lite..
Men lektionen innan lunch frös jag så otroligt mycket (hade inga extravantar) att vi lyckades gå in och  värma oss tre gånger på en och en halv timme, bland annat i lifthuset, alltid spännande!Åre i bilder (hittills)

Malin och dom otroligt långa stavarna från Langs. Vi funderar på om det är så långa stavar Andreas skulle behöva om han körde skejtvasan..

En underbart vacker söndag i Ullådalen:Man behöver inte bara åka skidor i skidskolan:


Rullband funkar också bra.


Eller så kan man helt enkelt brotta ner Wille och kasta snö!

Årepuder!

Efter att ha dumpat i ett dygn på raken plus några gånger tidigare i veckan kändes det underbart att vara ledig idag. Så vi gick upp tidigt och var i backen till öppning. Oj vilken åkning, trodde inte riktigt det kunde bli så bra i Åre, men så fel jag hade!


Mia och jag åkte utan killarna som röjde i Tottskogen.Framåt lunch sprack det upp, kunde inte bli bättre!Skulle kanske uppskatta det till sjutti-åtti centimeter snö, lössnö!

RSS 2.0