Utegånger

Igår hamnade vi på Werséns. Matte och jag hade sjukt kul på dansgolvet och såg som vår uppgift att härma alla som dansade fult. Stört kul! Tills dom fick för sig att fylla dansgolvet med ett Lütsentjockt lager rök och satte på epilepsiljuset. Då såg jag inte så mycket längre. Tro det eller ej men jag har varit ute tre dagar i rad (har nog aldrig hänt tidigare) och gissar att det blir Bygget ikväll. Det är alltså så jag tillbringar min lediga vecka. Tvspel och fika på dagarna och utgång på kvällarna. Men så har ju fötterna fuckat sig lite så jag har svårt att åka skidor. Illa illa.

Åre Bageri

Var på Bageriet både igår (fyra timmar) och idag och kunde inte låta bli att knäppa några bilder. Men det var inte så smart för nu är jag bara sugen på att gå dit igen.. Tur att dom har stängt!





















JOSS

Idag börjar dom köra för JOSS här i Åre. Gött gött!! Ska snart upp till Stendalen och titta!

Heja!

Helena Jonsson tog hem totalcuppen i skidskytte. Heja heja!

Citatmaskin?

Blondie: Ne, va fan ska vi titta på Hata Göteborg ikväll?
Tove: Men den filmen är ju verkligen inte bra.
Blondie: Va fan säger du? Det är ju den bästa citatmaskinen på evigheter!

Östersund here we come!

Idag är det kasst väder i Åre. Till o med svarta står så det blåser en hel del. Och eftersom jag ska vila min lilla fot hade jag ju inte kunnat åka skidor i vilket fall så vi ska på roadtrip. Gör en liten uppföljare på förra årets tur, fast med nya resenärer. Det blir väldigt trevligt. Förhoppningsvis får jag gå på bio också, det var så illa längesen och man får ju alltid för sig att sakna grejer man inte kan få. Förra året var jag inte ett dugg sugen på att gå på bio, men så hade vi ju en bio här i Åre då också..

Tove kör skoter!

Igår var jag på tredje skoterkursen. Vi hade praktiskt prov och skulle köra skoter. Jag gjorde självklart succé när jag skulle köra slalombana med passagerare, var så när man kan vara att välta utan att helt göra det men när vi åter kom tillbaka på båda skidorna fick Tove panik och gasade över en av slalomkäpparna som fick en spännande luftfärd. Den käppen är lite kortare än dom andra nu. Men jag tror jag fick godkänt i alla fall och det är ju målet..!

Sol sol sol!

När jag tittar ut genom fönstret är det klarblå himmel utan moln idag igen! Världens lyckligaste? Jag? Japp! Jag tror inte att det finns något som gör mig på så bra humör som sol. I synnerhet inte när den dyker upp för fjärde dagen i rad efter en lång vinterdvala. Vi i Åre har det rätt bra ändå!

Jag funderade ett tag på om jag kanske skulle klättra upp på en stol för att nå till knäckbröden. Det är nog trots allt inte särskilt mycket näring i mina vita sockermackor (undantagsköpta, jag tyckte jag behövde lite vardagslyx). Men kom fram till att det låter så mycket när man smörar knäckemackot (och jag hör till kategorin noggranna smörare) så jag skulle förmodligen väcka Matte. Så jag står över. Och sitter här med mina vita Pärlan vete. Heja heja!

Sovbesök i soffan

Sitter i köket i Mattes lägenhet. Totte sover inne på rummet och Matte plus någon mer ligger i soffan och sover. Kan för mitt liv inte förstå varför Matte inte sover i sin säng, men men. Så här sitter jag och försöker vara knäpptyst samtidigt som jag fick leta igenom hela lägenheten för att hitta min mat. Och jag har varit så duktig, enda tills jag glömde att stänga av ljudet på mobilen. För sen ringde Carro. Men men, de är så det kan gå ibland.


Minus igen?

Varifrån kom alla dessa minusgrader. Nitton stycken är dom som kommit idag. För cirkus fjärde dagen i rad. jag vill ha lite varmt så man kan njuta riktigt ordentligt av all sol.

Sitter och vaktar balkongen. Förut kom en skata på besök, men den hann inte så långt innan jag kom. Jag vet med bestämdhet att det finns en ica-kasse fylld med kanelbullar och ett kilo oxfilé där ute någonstans, väl gömt men man kan aldrig lita på skator. Men det ser ut som om den mest har varit intresserad av den frysta colan än så länge..

Morgonåkning på bräda

För en gångs skull har väderleksrapporten rätt. Och solen slog till. Har utsikt i tre väderstreck men kan ändå inte se ett enda moln. En perfekt dag för morgonskidåkning. Så nu ska jag snart i väg till backen som bara är öppen för oss skidlärarare. Och Tove ska inleda dagen med brädträning. Heja heja!

Bror kom hit!

Denna veckan har jag en slapp vecka. Jobbar bara fram till lunch. Endast i barnbacken. Sen är det tre veckor kvar av jobbet här uppe, och jag har tagit ledigt två av dom. Jag känner mig otroligt lat, men jag är trots allt här för att åka skidor och sola så jag orkar helt enkelt inte jobba hela tiden. Vecka sexton kommer Lena hit, kommer bli så illa mysigt! (och jag är ju ledig!) Nu är det bara bror jag saknar. Hoppas han tar sitt förnuft till fånga, tar ledigt en dag eller två och tar med sig L på en liten semester hit, det behöver ni mitt i allt plugg!

HM.com

Nu har jag skickat in min hm-beställning. Sjukt länge sen jag handlade på katalog, men oj vad kul det ska bli att få hem allting sen! :)

Regn i Åre ?!

Idag när jag gick ut genom dörren regnade det. Jag och Carro konstaterade att det var Göteborgsväder, småregn och lagom varmt, skillnaden är bara att i Göteborg går man inte ut när det är sånt här väder och idag var jag och Carro tvugna att vara ute hela dagen. Mina jobbkläder är genomdränkta..

En pjäxa på varje fot


Har lyckats få det lite vajsing med vänsterfoten så den gillar bestämt inte mina tajta pjäxor. Så vad finns annat att göra än att ta till en hyrpjäxa när chefen inte vill sjukskriva. Det funkar helt okej men det är väldigt spännande att ha pjäxor med olika flex.. Märk även skillnaden på storlek, på pappret är det samma..
Calle fem år: "jag tycker iaf att dina pjäxor är aaascoola!"



Veckans favoritungar!

Trillande fräsare

Idag slog han till igen! Faceplant-ungen från igår alltså. Även idag var det guppen som ställde till det för honom vilket gjorde att han flög som en vante och landade på näsan med näsblod som följd, grattis! Undra vad han hittar på imorgon?

Sick faceplant

Det här var så sick. En av ungarna åkte i skogen och för att komma ut därifrån behöver man åka ner i ett litet dike med ett gupp mitt i. Men han var finlandssvensk så han såg inte guppet utan flög rakt in i snövallen på andra sidan diket, in med skidspetsarna och tippade framåt som en fällkniv. Jag var snabb med att dokumentera skadorna i snön. Man kan tydligt se märke efter huvud (läs hjälm) och armar. Riktigt festligt!



Lite egovinterbilder

Har precis fått alla Mias Årebilder fårn våra strapatser hittills. Så här kommer lite bilder på oss (mest mig, eftersom det är mias kamera) om allt vi hunnit med hittills!



Lite nervös inför första snowboard åket i januari.



Men de gick!



På förfest i Lägenhet 85



På skutan i helgen



fast vi åkte inte så mycket skidor, det var ju VC-tävlingar!



Schyssta brillor! Tack för att jag får ta hand om dom Totte=)







På telisar i Tegefjäll!



Telisposen!!






Tove och Mia har köpt nya stavar, lika samma såklart!



Välförtjänt choklad med grädde!

Sjukt jobbig Taxigubbe

Åkte precis taxi hem från Bygget (hade inget vidare roligt så det blev tidigt hem). Åre (och förmodligen hela norra Sveriges) jobbigaste taxi-chaffis. Han babblade på hela vägen om en massa skit om hur bra han var och jag var inte ett dugg intresserad. Efter ett tag kom jag på att det var samma taxigubbe som jag såg backa in i en bil på torget och sedan smita. Det kändes kanske inte helsäkert. I fortsättningen kommer jag be att inte få Pekka..

Broken igen

Idag var jag tvungen att ta tag i mig själv efter jobbet. Så det blev in till byn för att lösa in en check (den gick ut idag så inte så mycket att välja på) och sen upp till sjukan och fick en liten avhandling om min griniga fot. Kort sagt, jag måste lästa mina pjäxor och får inte åka mer längd på ett bra tag. Jippie. Bra dag.
Sen skulle Jocke komma och hämta mig vid Kabin men det blev lite fel i kommunikationen så efter ett par springturer mellan torget och kabin kom äntligen Carro Pernilla och Hannes för att hämta mig "du, vi glömde säga att vi ska till Broken först". Så det blev middag på Broken och jag kan gissa att jag har varit där tolv gånger denna säsongen vilket ger ett snitt på cirkus en gång i veckan hela året. Gött! Men nu är jag mätt och nöjd och ska krypa ner i min säng för lite välbehövd sömn.

Sa jag förresten att dagen inleddes med regn, regn?!, som sedan följdes av mulet, strålande sol, mulet, hagelstorm, snöstorm, sol, mulet, sol. Det har varit en omväxlande dag..

Tjejbad!

Idag har vi haft tjejkväll. Drog till Holiday och bubblade bubbelpool och nu har vi ätit ostkaka med saft. Riktigt mysigt trots att jag känner mig väldigt död och en aning klorförgiftad..

Gött

Jag har haft en riktigt trevlig helg. Tack Carro o Frida o Lina o alla andra!!

Längd idag

Eftersom det är längdtävling och allt idag tänkte jag att det behövs en ordentlig uppladdning. Så här sitter jag med min chokladmuffins och varm o'boy. Man kan inte lyckas alltid.
Oscar Svärd ska tydligen starta, spännande. Jag insåg precis att jag kommer komma sist i mål..

Duvedsrajden



Imorgon blir det längdtävling för mig och Mia!!

Shopping à la Åre


Idag blev jag shoppingsugen. Det slutade med en hängsleklänning och ett par skor.



Och vilka skor sen!! oj vad jag är kär i dom:)

Istrav på sjön


Idag var vi och tittade på Istrav


Hästarna sprang


Jag var och tittade med Carro o Carro


En häst glömde att springa och stod still istället


Carro var nöjd

Tjejvasan!



Tänk ändå att jag klarade det. Tack Anton för att du var där och förevigade det hela!

Kälkåkning

Jag och Carro tröttnade på kläppen efter några sjukliga dagar så vi tog bussen in till byn och åkte kälke, det var mysigt och spännande. Imorgon väntar en ny sjukdag för chefen ville inte ha mig på jobbet innan jag var frisk (förståeligt).

Bakning och Yatzy

Idag har jag och Carro bakat kärleksmums. Vi har egentligen tisdagar som våra bakdagar men då var hon sjuk så vi tog det idag istället, när båda är hemma och lite sjuka. Så nu spelar vi Yatzy, kul men dom har konstiga regler, såklart!

RSS 2.0