Mina drömmars paradis på Sveagatan

Jag har hittat min drömlägenhet. Det gör ont i hela kroppen att jag inte kan införskaffa mig den. Men känns ju korkat att ha en lägenhet i Göteborg när jag ska vara borta hälften av det kommande året och flytta till Uppsala nästa höst. Men jag vill vill vill ha den. Den uppfyller fem av mina fem kriterier och uppe på det så är den underbar och helt i min stil.

Nr 1: I Linné

Om man sitter på terassen och tittar åt vänster ser man Skansen Kronan och hänger man över räcket och tittar ner har man hela Överhusargatan under sig. Och rakt ner ligger Franska caféet och Udéns sport. Det blir inte bättre.

Linné - Check!

Nr 2: På terassen ska det finnas plats för minst fyra att äta

Well.. vad ska man säga? Terassen är i etage med två sittgrupper. En för ciruks 6-8 personer om man tycker om varann och en utkiksplats för två om man nödvändigtvis ska sitta på stolar.

Stor terass - Check!

Nr 3: Man ska kunna se takåsarna

Lägenheten ligger på vån 6/6. Nyrenoverad vindsvåning. I Linné är alla hus ungefär lika höga. Oj vad många takåsar man ser från köket, hela vägen till Majorna.

Takåsar - Check!

Nr 4: 3:a

Jag vill bo i en trea för jag vågar inte bo själv. Lägenheten är en 2,5:a och jag ser att det är mycket lätt att fixa till det tredjerummet. Det behövs bara en dörr och max en halvmeter vägg.

3:a - Check!

Nr 5: Adressen

Min töntigaste punkt. Men för att en lägenhet ska vara fulländad för mig så måste gatunamnet var bra också. Men vad ska jag säga.. Sveagatan.. Inte helt fel. Det var ju trots allt där Palme blev mördad.

Adressen - Check!


Sen finns det ju lite andra sköna plussaker.. Som hiss, två garage, låg hyra och visning ikväll. Men jag borde verkligen verkligen inte gå. För jag ska ju inte ha den här lägenheten. Om jag går dit kommer jag drömma om den resten av mitt liv och vara bitter över att jag inte bor i min drömlägenhet.

Jag drömde om en svit på Grand men jag hamna i en ett i andra hand. - L. Winnerbäck

Jag ska gå dit. Jag helt enkelt måste gå dit!

Mästersnokaren i stövlarna

Jag borde sova. Verkligen ordentligt. För risken finns ju alltid att dom ringer om sex timmar och vill ha mig på jobb inom en halvtimme. Då blir det bråttom, och det är extra svårt att ha bråttom toktrött.
Men jag kan inte sova. Jag känner mig klarvaken. Lyssnar på Joshua Radin, Winnerbäck och har nu gått över till Håkan. Jag låter stereon bestämma musik ikväll.

Jag har en last. Jag skulle väl inte direkt vilja kalla mig stalker. Det låter så otrevligt och något säger mig att A kallar mig det mest för att provocera. Sådär som han är så bra på. Ne, jag skulle snarare vilja kalla mig snokare. Mästersnokare.
Så nu har jag fastnat på en blogg. En blogg som tillhör en tjej som jag mycket väl vet vem det är men inte känner. Är inte ens säker på om hon vet att jag existerar. Så det känns så fult. Att läsa vad hon skriver och se hennes bilder. Men nu kan jag ju inte sluta. Inte nu när jag har börjat. Mitt favoritcitat hittills:

Jag har blivit kallad tyken hela helgen, det betyder ungefär uppkäftig.

När man bor i Göteborg glömmer man att det finns folk som inte vet vad tyken betyder. Underhållande.

Impulsbio med A

När vi fikat klart säger A. Man kanske skulle gå på bio ikväll. Så vi hittade en Metro. Vi hittade en bänk. Och vi slog oss ner för att titta igenom utbudet. Kom fram till Flickan Som Lekte Med Elden. Åkte hem för middag. Tog nio-bion. Biograf-biljett-försäljaren var en skicklig försäljare. Vi köpte varsitt rabattkort och måste nu gå på bio en massa gånger för att det ska löna sig. Så vi har bestämt oss för att gå på bio en gång i veckan tills A åker. Som en liten tradition.

För sista dagen kan jag nynna oh she's only seventeen och tänka på N. Imorn fyller hon arton. Grattis!

Fika med A

Jag skulle egentligen suttit på en spårvagn på väg ner till stan vid det här laget. Ska träffa A och dricka te. Sweet Coffeshop hade jag tänkt mig. Håller på att segla upp som ny favorit. Så klart inte i närheten av Tintin. Tintin räknas inte riktigt med i favoritlistan. Det är så självskrivet. Behöver inte påminnas om. Tintin är mitt andra kök. Eller vardagsrum.

Sweet Coffeshop, eller filmkaféet som jag brukar kalla det. Är mysigt. Har trevlig personal. Sakerna ser goda ut. Och det finns inget luft-förpestande vaniljljus på Ikea på toaletten. Filmkaféet är helt enkelt bra på alla punkter där Tintin brister. Men sen så har dom ju ingen kycklingbaguette. Det är inte öppet dygnet runt. Men känner sig inte mest hemma i hela stan när man går in genom dörren. Och dom har inte stans godaste "stor bubbelvatten".

Filmkaféet har inte en chans när det väl kommer till kritan.


Till saken med mina fikaträffar med A hör att jag alltid är sen. För någon vecka sen missade jag vagnen, skickade ett sms där jag sa att jag skulle bli tiominuter sen och fick svaret:

Det gör inget. Så klart har jag redan räknat med det och kommer vara på Valand samtidigt som dig.

Därför var jag så otroligt nöjd idag när jag för en gångs skull var i tid. Självklart fick jag tokstressa men jag skulle vara i tid. Mycket bra. Tog på mig jackan och skulle precis slänga mig ut genom dörren när jag fick ett sms:

Du... Jag kanske blir lite sen. Kanske en kvart?

Och jag kunde lugnt ta av mig jackan och dimpa ner vid datorn ytterligare en stund. Tänk vad skönt att bo så nära stan.

Vi åkte till Öland och hem igen

I helgen tog vi ReLaX-bilen på långäventyr. Ända till Öland åkte vi. Och sen tillbaka till Göteborg igen. På vägen hittade vi på en massa roligheter och hade en väldigt mysig helg.
Jag fick känslan av att majoriteten av alla i Kalmar/på Öland pratar lite som gänget i Lönnerberga. Myspys.


På Ica var jag och Anna gladast eftersom det bara var vi som såg lyckan i alla provsmakningar.


Clementinerna har kommit till stan och gör alla oss clementinälskare lyckliga. Dom som inte gillar clementiner kan köpa en bagge på stortorget i Borgholm. Endast 1500 kronor.

Sen gjorde vi alla turistiga saker som man inte kan missa på Öland.
Väderkvarnar. Skördemarknad. Solliden. Fårvallning i slottsruinen.
Pumpasjälvplock. Fågelskrämmeutställning. Kroppkakor och glasblåsning
i Kosta.

En torsdag i slow motion

Jag orkar inte göra någonting. Hela kroppen är i slow motion och jag känner mig suddig och full av bomull. Fryser lite om tårna och kommer fram till att det är varmt på vänster sida av datorn där fläkten sitter. Det funkar ett tag.

Har ägnat mig åt att läsa i kapp alla åtta bloggar som jag följer i väntan på att A ska höra av sig. Men det händer inte så jag gissar på att han är på jobbet och jobbar in ännu mer pengar till sin resa så att han kommer vara i afrika ännu längre och jag kommer vara utan fikasällskap/bollplank/terapiare/retsticka/humoare ännu längre. Men jag ska ju roa mig på annat håll (geografiskt) under tiden. Närmare bestämt Filippinerna och Karibien. Jippieho!

I förrgår inleddes träningen inför Second Beach '09. Och precis som Anton så ska jag därför försöka sluta upp med intag av läsk och godis. Och eftersom jag börjat träna tror jag inte att det kommer bli särskilt svårt. Har inte känt suget på länge.

L är grym! Hon hade matteprov idag. heja heja!

Nu ska jag pallra mig ner på stan och skicka in min visumansökan till Filippinerna. Spännande.

Imorgon åker vi på tjejhelg till Öland. ReLaX-bilen ska få åka ut på äventyr och jag röstar starkt på att vi ska försöka besöka Ölands alla bagerier och få stämplar och vara med i någon sorts tävling där man kan vinna priser som ingen vill ha. Men jag kommer nog bli nedröstad. Har en stark känsla av det.

Död åt Tengil och alla som tar den sista mackan

Kom in i köket efter jobbet. En macka stod på tur. Tittade ner i bröd lådan. Såg inte påsen. En ohejdad tanke.

Vem har tagit sista mackan? Död åt Tengil och alla som tar den sista mackan.

Sen ser jag något grönt skymta. Ah! Brödpåsen. Det finns bara två mackor kvar. Jag tar båda.

På jakt efter träningens Tintin

I förrgår lyckades E få med mig till Fysiken. Ingen större skada skedd, vi gick på medelgympa (som för övrigt var otroligt mycket jobbigare än det låter) och jag kände hur träningsvärken långsamt kom smygande igår. Men det är så det är för mig. Det är bara att gilla läget.
Det är då, när E kläcker idén om att träningsvärk mår bättre av mer träning, som allt börjar gå snett. Det visar sig nämligen att E har tänkt gå på A-box. Det låter ju faktiskt kul. Och det börjar väldigt roligt med skuggboxning och allt känns nästan som en kurs i självförsvar. Men hela tiden är det något som liksom gnager i bakhuvudet..

Välkommen till A-box, det här är alltså ett högintensivt pass.


Jag är inte så haj på det här med gruppträning och Fysiken och så. Men högintensivt.. det låter ju otroligt jobbigt. Och det är då det slår mig. Igår var vi på medelgympa. Det var riktigt jobbigt. Nu befann vi oss alltså på intensivgympa fast inte gympa utan box.
Vilket skämt! Jag orkade hålla uppe tempot en kvart. Max. Ett tag orkade instruktörerna försöka heja på oss (läs: mig) och få oss att göra rätt. Men efter ett tag övergick dom till att bara försöka får oss (mig) att göra något överhuvudtaget.
Jag rann. På hela kroppen. Det har aldrig hänt förut. Och när jag la mig ner kändes det som att jag hade en bastu innuti mig. Har aldrig varit så varm innan.
Men vi kämpade. I synnerhet E kämpade. Så grym var hon! Och till slut kom belöningen. Avslappning och stretching. Vi har kommit fram till att träningens avslappning ungefär motsvarar utgångens fyllekäk. Det är liksom därför man tränar/går ut, för att komma åt den där totala lyckan på slutet. Tintin.
Eller träningens Tintin: avslappningen.

Nu åker vi!

Eller inte riktigt än. Men vi har köpt biljetter och S har redan packat ner allt från kortlek till solkräm. Först trodde jag att hon menade inför helgens Ölandstripp när hon berättade det och jag hade väldigt svårt att förstå vad hon skulle ha solkräm till på Öland i slutet av september. Men efter lite geniknölsgnuggande förstod jag att hon menad till Filippinerna. Sex veckor i förväg. Och vuxna klagar på att vi ungdomar inte har framförhållning. Dom skulle bara veta!


Malin hjärta JonasIgår var vi på bröllop. Det var mysigt och fröken P är omåttligt lik en
viss fröken L vid liknande ålder när föräldrarna L gifte sig.

MyskvällI fredags åt vi middag på Tintin. Vi var riktigt många för att vara på Tintin. Lotta och Andreas gjorde en gubbe av överbliven mat. Snyggis1000.
Sen åkte vi spårvagn, drack vin och spelade Nintendo 64. Greeat!

Torsdag

Idag har jag varit vuxen och besiktigat bilen alldeles av mig själv. Jag kom in i porten utan att behöva backa och utan att köra på hörnet. Bra kämpat. Det var en något pinsam upplevelse eftersom det visade sig att felen från förra året inte var åtgärdade som det så fint hette. Men det var en snäll gubbe på bra humör så jag slapp ombesiktning. Tack!

Ikväll har jag varit hemma hos E2 som fyller år med E1. Mycket trevlig tjejkväll men trerätters och Dirty Dancing. Jag säger bara aah men åååh!

Fredag hela veckan

Äntligen friNe, nu är det slut på det här. Väck med skylten. För jag vill se var alla vägar tar slut.

Vi plockade svamp!

Igår var jag och de kvinnliga A-sonarna och plockade svamp. Mycket trevligt. Trots att vi inte hittade så mycket svamp. Trots att vi glömde mjölken hemma så att jag och Emelie fick klara oss utan kaffe. Och trots att jag la muffinsarna i bilen så vi inte kunde äta dom förrän vi kom tillbaka. Men trots allt så hade vi mycket trevligt.

Den här otroligt missvisande bilden av hur gorgeous E egentligen är. Men det var den enda på alla tre så så fick det bli. Don't kill me E !

Vi hittade små svampar. Pyttesmå. (Så klart plockade vi dom inte. Vi "lämnade dom så att dom kan växa till sig tills vi kommer tillbaka".)

Vi hittade lite större svampar. Det var dåligt med trattisar i den Mölnlyckiska skogen men vi hittade en hel del gulingar !


Jag ska väl egentligen inte överdriva och säga att "vi" hittade svamp. Det var snarare "dom". När det kommer till kritan hittade jag inte en enda svamp. Så jag övergick ganska snart till mer lätthittade saker. Som lingon. Det fanns inte så många men de som fanns fick jag tag på! En rackarns bra lingonhittare var jag. Och varje gång jag såg ett så sa jag "lingon" så det gick inte att missa hur duktig jag var. Tycker dock inte om lingon så jag skänkte dom till E. När jag inte hittade lingon plockade jag lingonris istället. Det fick mig att tänka på fiskebäck, luciafirande och back in the days :).

Smilla fick följa med och var en ypperlig svamp- och fikavakt.

Jag hittade en groda som matchade fint med omgivningen.


" Väldigt fotogenic för att vara en snigel. Och fint ljus också."


Jag hittade ett alldeles perfekt klätterträd som jag absolut skulle klättra upp i. Jag måste klättra mer i träd, på tok för underskattat. Jag måste bli mindre höjdrädd, på tok för överskattat..

Den lille havfrue. Med instoppade byxor.Så här mycket fick jag och E tillsammans. Resten fick hennes mor. På kvällen gjorde vi svamp- och baconsås med pasta, tittade på Under Toscans Sol (jag somnade dock så missade det mesta) i hennes nya fina soffa och hade det väldigt trevlig tills en grinig granne kom förbi. Typiskt.

Underbar söndag!

Hoppa på a-brunnar

Telefonsamtal med L. Jag tycker om dig väldigt mycket men ibland gör du mig lite rädd. Som idag till exempel.

- Du vet hur jag är skrockfull och alltid har en massa fuffens för mig. Jag kan inte gå eller cykla på a-brunnar, eller om jag cyklar och det är en mycket trafik så kan jag ju cykla över en men då måste jag knacka mig själv på ryggen tre gånger.
Fast jag har börjat försöka ta tag i mig själv och bli lite stor. I helgen höll jag en spindel i handen och idag blev det a-brunnarnas tur. Så jag har cyklat omkring på a-brunnar hela dagen. Jag kanske till och med ska gå på en nu.
Ne nu ska jag ställa mig och hoppa på den här jävla a-brunnen bara för att jävlas. Hör du?


Off to the wood

Idag ska vi till skogen! Jag och E och hennes mamma. Hon är lite som min extra mamma ibland kan jag tycka och inbilla mig. Jag tycker om henne och det är så mysigt med sånna här mor-dotter-dotter-utflykter ibland. Det händer ju inte så ofta nu för tiden. Jag har ju iof inte frågat henne om lov att vara substitut för det jag längtar efter mest av allt nu då och för alltid. Men jag skulle bli smickrad, det skulle jag. Så det får hon också se till att bli.

Vi ska äta dubbelmackor. Dricka kaffe. Äta muffins med pärlsocker på. Och plocka svamp. Jag blir upphämtad om en kvart och eftersom jag aldrig är i tid och saknar altl vad framförhållning heter så är jag inte ens halvfärdig. Och sitter här. Taskig kombo.

Men plocka svamp, det ska vi! Och jag har letat upp min oanvända svampkniv. Skulle vilja ha en korg också..

Att bli stor ibland

Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut
Jag har varit kär men där jag är
finns inget hjärta att ge bort

Comeback i skolan

Dagens slutsats: Sjuor är stora. Nior är gigantiska.


Jag har alltså gjort debut på högstadiet. Närmare bestämt som spanskalärare och det gick väl.. helt okej.. sjukt läskigt och allt åt det hållet men det låter som om jag kommer få jobba där mer. Inte mig emot, riktigt mysig skola. Och lönen. Lönen! hundra fucking trettiotvå kronor. i timmen! jag kommer att bli rik mina damer och herrar. Jag kommer att bli rik.

En kväll med E

Smsande med E

Hej Godkväll. Ska du se Idol ikväll?

När börjar de?

Åtta!

Omg! :) kanske jag gör det. Måste städa, låter som en perfekt bakgrundsunderhållning ju! Ska du se det?

Of course jag ska. Städhjälp? Jag kan även bjuda på lite pauseunderhållning i form av redogörelser från helgen. Jag var full, oh så full. Twice!

Kom hit! :) Jag har cola!

Åh, cola! Jag kommer! Ska ö-köra en tur först. X

Drive safe. X


Sagt och gjort. Det blev Idol-kväll följt av Sweet Home Alabama (Minns att senast jag såg den filmen grät jag tokmycket till djurkyrkogårdsscenen men nu kunde jag för mitt liv inte se varför. Nåja, det var väl minst fem år sen. Jag var liten då. )

Sen kom djingeln till Seinfeld. Jag har verkligen aldrig förstått storheten med Seinfeld vilket jag så klart inte var sen med att på peka och E höll med mig. Varför kollar folk på det här?! Så E grävde ner sig med Twilight. Men jag orkade itne flytta på mig utan kasade bara längre ner på golvet. Och jag var fast! Vet faktiskt inte när jag skrattade så mycket åt en serie på tv. Sjukt bra var det och jag känner mig lite nedstämd över att jag har underskattat Seinfeld så länge. Förlåt Jerry!


Discokulan med en tumme i ögat

'jag tror discokulan har fått en tumme i ögat.' . Discokulan rules!

Poröst skal

Fan det gör ont i hela kroppen.
Varför så ont.
Tänk att dom skulle vara så lika.

September = höst?

Idag är det September. Äntligen säger en liten del av mig. Jag tycker faktiskt om hösten. Dom där månaderna när man faktiskt tycker att vardag och skola är mysigt och kul. Innan man tröttnar och undrar hur november kan gå så otroligt långsamt fastän den är kortare än augusti som går så fort.

Göteborg välkomnar hösten på bästa möjliga sätt. Tjugofem grader och molnfri himmel. Jag och E har vaknat, druckit o'boy, bankat ihop Antonius, promenerat till Delsjöbadet, suttit på en flytbrygga och blivit vattenstänkta, promenerat hem, tagit take-away-fika och ätit lunch. Produktiv förmiddag.

Kvällen ska tillbringas vid havet har jag bestämt. Det ska regna imorn. Picnic med S och A. och kanske A. Men först ska jag ta tag i min arbetslösa situation och skriva om mitt cv. Pappa kommer bli nöjd. Sen ska jag åka spårvagn.

RSS 2.0