En vanlig onsdag i Sälen

Inledde dagen och säsongen med morgonskidåkning och krasch. Något blått knä. Nu bär det av till Trysil med Sara Oscar Christoffer o Richard. Ikväll beger sig hela gänget till Lindvallen och räkfrossa!

Bra morgon med extra allt

Jag har precis haft en mycket bra morgon med alla de viktigaste sakerna. Vaknade under mitt nya fina duntäcke med mitt nya fina påslakan med rosor på. Skönt var det. Tittade ut genom fönstret, snö!!
Äter frukost framför tvn. Knäckebrö med cheddar och tomat, och flingorfiläpplekanel. Bra start blir bra dag!

Sitter i underställ och tittar på Sara som diskar. Känns ändå rätt bra. Att ha underställ och titta på någon som diskar och slippa diska själv. Sånt gillar Tove!

Idag blir det skidor, telisar i eftermiddag tror jag bestämt.

Det blev lite för mycket vin igår. Jag ska inte köra hoppkort idag.

"Jag vill knarka!"

Sitter på en lite för dyr restaurang i fucking Åmål och har långrast. Det vankas halvfabrikatskalkon med halvfabrikatspotatis och lomanders bearnais. Efter alldeles för många felkörningar och u-svängar i Göteborg, jag körde till o med mot enkelriktat, det gick inte helt min väg i morse, kom jag iväg men har fortfarande väldans långt kvar.

Jag kämpar på, kör försiktigt och ser fram emot fjällkyrkan ikväll. Har alltid varit lite nyfiken på de där gratismatkvällarna med föredrag. Spännande.

Nu ska jag skynda tillbaka till parkeringen, insåg precis att jag inte kollade upp om det kostade. Orutinerat.

Gps är bra. Borde använt den i Göteborg också.

Och när man längtar tar saker tid

Jag pratade med Åre idag. En afterskitaggad Erik och en olagligt bakfull Jonte. Galet vad jag längtar dit!

E: Jonte blev det hårt igår?
J: Mmm..
E: ?
J: Jag söp bort min iPhone.

Så typiskt dom. Så underbart. Och självklart kom den tillbaka.
Vill på ett sätt bara köra förbi Sälen och hela vägen upp till Jämtland imorn. Men pratade precis med Sarisen också och känner på mig att veckan kommer bli mycket bra. Hon har lovat mig Norge.

Men hjärtat finns ändå alltid i Åre. När jag åkte hem förra året kände jag att det här är ändå bara en helt vanlig by. Men det stämmer inte. Åre kommer alltid vara Åre för mig och en vinter kommer inte vara en vinter utan en tur till Åre. Fem svängar ner för Hamre. Lunch på Linbanecaféet. Många varv i Duvedsspåren. Afterski på Fjällgårn. Middag på Broken. En natt på Dippan. En perfekt dag och ett måste varje år.

Om en vecka är jag tillbaka. What a wonderful world.

Dåligt veckoavslut

Jag vaknade precis. Sex timmar försovd och på uruselthumör. Mest arg var jag på den som inte väckt mig (happend to be.. me).
Jag har absolut inte tid med det just idag och nu är allt istället väldigt försent. Ska slänga mig ner till Udéns som, tack god gud, har öppet till tre och försöka få tag på lite reaunderställ. Mina är ju fortfarande kvarglömda i Åre förra säsongen. Min dag blir inte direkt bättre av att bli påmind av det.
Enda fördelen med att sova länge är att jag iaf inte behöver äta lunch. Jippie!

Cause Andy you're a star..

..in nobodys eyes but mine.

Plötsligt händer det. Idag fick jag träffa min Andreas igen. Vi har inte setts på fem månader och ändå var det precis som vanligt. Jag var sen. Ovanligt sen (av ovanligt korkad anledning). Och Andreas var precis lika irriterande och härlig som vanligt. Det tog inte mer än fem minuter innan jag sa "jag kan verkligen inte förstå varför jag har saknat dig" första gången och det var definitivt inte den sista. Precis som vanligt.

Nu blir det några veckor till innan ytterligare Tintin-häng med kycklingbaguetter och dyrt te. Tills dess ska han vika kläder och låtsas se upptagen ut på JC på dagarna och härja på Avenyn med Landvetter/Lisebergfolket på kvällarna. Jag är inte avundsjuk. Inte ett dugg alls. Möjligtvis på hans black friday-konsert. Hoffmaestro är inte fy skam live.T: Fan vad kallt det är ute!
A: Fyra grader? Kallar du det kallt? Den här vintern har varit kylig ska du veta!

Mycket kan vara kyligt men minus femton i Göteborg är fan inte kyligt. Det är fucking freezing!
Stolt

Jag är stolt över min bror. Riktigt stolt. Imorn ska han till Stockholm för final i tävlingen Unga Forskare. Det är han och Adam som tävlar med projektarbetet. Heja heja!

En torsdag med Tove

Det har bara blivit några få dagar i Götet men gott är det!

Tog en tur till Torekov med Emelie i torsdags. Stämma av lite inför sommarjobbet med nya chefen. Och vilken chef! I gotta feeling, sommaren kommer bli ett hejdundrans kalas! Wiii..!
Torsdag betydde även våffeldag vilket firades rejält. Tre gånger om! Frukost med Emelie, middag med familjen och Emelie och kvällsfika i Mölnlycke med bror och Emelie och Emelies familj.

Torsdag var en bra dag.

På väg hem från Mölnlycke tänkte jag stöka undan lite telefonsamtal eftersom bror min fått körkort och jag därmed slipper köra.
Jag känner lite att klockan elva kan man fortfarande ringa folk. I alla fall dom jag skulle ringa. Även om jag i ärlighetens namn inte visste att klockan var elva. För vi skulle ju bara äta kvällsvåfflor. Inte nattavåfflor.
Anyway.
Ringer Sara. Klick.
Jaha, hon har väl fullt upp är den första tanken som kommer. Alldeles normalt. Jag skickar ett sms om att vi får höras imorn istället.
Ringer Andy. Klick.
Va fan? Jag blir lite bitter där i baksätet och börjar tjata om hur less jag blir på kompisar som klickar. Tänder till ordentligt och bestämmer mig för att ta ut aggressionen på Andreas. Skickar ett sms: "Kul med kompisar som klickar! Riktigt kul!!"
Får svar direkt: "Mm! Sover!"
Precis efter kommer ett från Sara också: "Sry att jag klickade, sover. Ringer imorn."

Vad är det med folk? Jag är fortfarande lite sur. Varför kan inte alla bara vara arbetslösa och sällskapssjuka precis som jag? Tur att jag snart ska till snön.

Hon kom med våren

Det känns underligt att vara hemma.

Underligt och bra. På ett sätt som är skönt i magen.

Det första jag gjorde var att ta åka längst ut i Hinsholmen, stannade bilen, gick ut och andades in hav. Vilken härlig känsla.

Det är vår i Göteborg. Eller det var det i alla fall. Aprilvädret kom lite väl tidigt när jag i morse iklädd träningskläder och mer redo än någonsin för Skatås inte möttes av vårsolen utan fyra grader och regn. Bittert. Det blev långfrukost istället.
Göteborg som vårstad är härligt. Men solen kom en vecka för tidigt, på torsdag öppnar uteserveringarna. Men dåå är jag låångt häär ifråå som Lule-Erik skulle sagt.
Jag hoppas på lite varmare imorn så jag och mina nyinköpta träningskläder kan få revanch.

Jag kan inte riktigt komma överrens med mig själv om jag är besviken eller inte. För att jag missade vintern. Det hade varit mäktigt att få stå där i Hinsholmen se isen sträcka sig ut bland öarna. Lite sorgsen är jag.

Men snön slipper inte undan mig. I övermorgon åker jag ocg ReLaXbilen på äventyr. Packar bilen full av påskägg, bacardi breezer och skidor, sen blir det åka av!
Påsken firas i Sälen där jag blir en 5514:are igen. Underbart! Jag har längtat efter er sen nyår tjejer!
Sen beger vi oss vidare, jag och RLX, till Åre för JOSS och fortsatta upptåg. Couchesurfing i världsklass. Det kommer kännas underligt att rulla in i Åre i bil och inte som en yrvaken tågbo.

Sen kommer jag till Göteborg på riktigt. Och jag tar med mig våren då också, fast på riktigt.

RSS 2.0