Längtan efter sommar i en vas

Våren är här nu. Längtan efter ljus och värme är över och det betyder slutet på varje års tulpan-period. I blomsteraffären finns skyltar som säger "årets sista tulpaner" och det finns bara gula påsktulpaner kvar så idag bestämde jag mig för att gå vidare. Det blev istället brudslöja och en längtan efter sommar. Det passar så väldigt fint med garnet och universitetsaulan. Det där fönstret är min stora kärlek just nu.
En liten kvist hade slitit sig och får bo i eterflaskan jag hittade hemma hos mamma.

Just inte så mycket

Jag firar årets enda lov med att göra just ingenting i väldigt sakta mak. Tittade på NittiLeaks ett tag, det gjorde min dag. Städar lite sporadiskt när energin kommer över mig. Jag köpte äntligen en garnkorg idag, den tog ganska mycket energi att fixa i ordning och nu är jag väldigt sugen på att sticka lite. Kan hända att det kommer gå före packandet och att det kommer bli en lång natt men så får det vara idag.

Modern släktforskning

Se vad jag hittade på hemsidan Digitaliserade Svenska Dagstidningar. En artikel från september 1919 om morfars farbror som omkom ganska offentligt (morfars ord) i en flygolycka i Helsingborg. Tänk vad man kan hitta med hjälp av Google. Jag hittade även en länk till Blekingska Nationen i Lund och upptäckte att samme Arvid Leire har ett stipendie där, attans att man inte pluggar i Lund!Flygolycka i Helsingborg.
Omkommen passagerare.
Vid 2-tiden på lördagsmiddagen inträffade en ohygglig flygolycka i Hälsingborg, varvid en av stadens mera kända och populära män, doktor Arvid Leire, förolyckades. Han gjorde en flygtur med sin vän marinflggaren löjtnant Wigert och just då maskinen befann sig över hamnen, störtade den från cirlta 50 meters höjd ned i vattnet. Flygaren lyckades frigöra sig ur maskinen och undkom utan skador, varemot d:r Leire drogs under vattnet och omkom.
Vid nedstörtandet lyckades löjtnant Wigert frigöra sig frän remmarna i förarsitsen. Flygmaskinen dök under vattenytan, men ställde sig sedan i vattnet med stjärten upp, och spanarsitsen, vari d:r Leire befann sig, låg flera meter under vattnet. Löjnant Wigert praktiserade sig flera gånger ned till den nödställde kamraten och försökte med en kniv skära loss honom ur remmarna, men misslyckades gång på gång och måste slutligen uppgiva försöket på grund av utmattning. Under tiden anlände bogser- och motorbåtar med folk och man fick snart maskinen på rätt köl. D:r Leire fördes ombord på en bogserbåt skyndsamt i land och energiska upplivningsförsök vidtogos omedelbart av d:r Hallengren, men det var fruktlöst. • Löjtnartt Wigert själv slapp alldeles oskadad från olyckan, men är, förklarligt nog, svårt nedbruten av den sorgliga händelsen. Maskinen, en från Tyskland inköpt 150 hkr. flygbåt, blev totalt spolierad. Medlemmen av flygkommissionen, kapten Porath, uttalar som sin åsikt, att orsaken till olyckan är en för snäv spiral — en som bekant mycket vanlig företeelse.

Lisbon Pre-congressMitt matschema fungerade ganska bra

Så här tomt var mitt kylskåp när jag lämnade Uppsala

tills vi ses

Imorn bär det av till Portugal och jag laddar för att kunna representera Sverige på bästa möjliga sätt! Jag räknar dessutom med att vara mindre blek om tio dagar när jag åter är på svensk mark.

Jag kan!

Jag har deadline på mina anteckningar imorn halv tio. Då måste hela kursen vara renskriven och uppkopierad till killen jag antecknar åt. Jag har i vanlig ordning skjutit på det å de längsta vilket resulterat i att jag idag hade 70 powerpoint-slides kvar. Trots det kunde jag inte komma mig för att vara superduktig på dagen. Sov lite för länge, åt frukost och läste tidningen lite för länge och hann endast med några sidor innan jag begav mig till Pharmen för valberedningsintervjuer. Dessa var så trevliga att jag lät dom dra ut på tiden. Jag intervjuade två personer och det tog totalt två och en halv timme. Lyckades få till en effektiv halvtimme innan det var dags för besök av Apotek Hjärtat som skulle prata om praktiken, jag borde verkligen inte varit där, men alla andra var ju det och dom bjöd på gratis hamburgare från puben efteråt. Jag bestämde mig för att äta fort och sen bege mig hemåt, kalkylerade på att jag hade sju timmar kvar att skriva. Men icke, jag hade mycket trevligt och efter ett tag kom mina favorit-labhandledar och slog sig ner så jag kom inte därifrån förrän tio. Men nu! Nu när jag inte får gå och lägga mig förrän jag blivit klar, tjena vad duktig jag är! Har bara tagit en kort paus när jag ställde mig i fönsterbrädan, öppnade överfönstret, la hakan mot kanten, andades och såg ut över Uppsala. Tre minuter unnade jag mig samtidigt som jag lyssnade på stad i ljus. Sen var det bara att fortsätta. Och nu! Nu är jag klar! På endast fyra timmar. Otroligt nöjd med mig själv, jag kan - bara jag måste.

-

Jag har räknat lite på matkonsumtionen den kommande veckan.
Måndag - Ägg och knäckebröd med kalkon till frukost. Spenatochräkpaj till lunch. Middag på landskapssexan på Snerikes.
Tisdag - knäckebröd med kalkon till frukost, skippar ägg till förmån för att komma i tid till labb. Spenatochräkpaj till lunch. Amöberimöte med tillhörande middag på ÖGs
Onsdag - Ägg och knäckebröd med kalkon till frukost. Spenatochräkpaj till lunch. Apotek hjärtat kommer till Pharmen och bjuder på hamburgare till middag.
Torsdag - Ägg och knäckebröd med kalkon till frukost. Spenatochräkpaj till lunch. ketchup med makaroner till middag.
Fredag - Sista ägget och knäckebörd och kalkon till frukost. Sen väntar tio dagar i Portugal och en vecka i Belgrad med restaurangmat - fint!
På fredag kommer mitt kylskåp vara heltomt

Om dimma och fina saker

Jag inviger mina tekoppar idag. Sitter i fönstret och tittar ut över ett grådassigt Uppsala som sakta vaknar till liv. Funderar över att definitionen av Uppsala-dimma borde vara när man inte kan se domkyrkotornen, inte äns hemifrån mig.

Det var precis som jag trodde. Att livet blir lite lättare med härliga tekoppar om morgnarna.
Det är därför jag gillar fina saker, för dom gör allt lite lättare.

Kvalitetsplugg

Idag jobbar jag med diciplin-plugg. Det är Kristins idé, man stänger av omvärlden 45 minuter och pluggar hela tiden, sen får man en kvarts rast. Precis som på föreläsning. Jag har precis klarat av dagens första timme och laddar för nästa. Misstänker lite smått att jag lider av koncentrationsproblem, jag kan verkligen inte koncentrera mig en trekvart i sträck, till och med trafiken utanför får det att klia i kroppen på mig, trots att jag bor på tredje våningen. Jag tror aldrig jag har lyckats ta mig igenom en hel föreläsningstimme utan att säga något till den bredvid eller titta om de hänt något kul i mobilen. Måste skärpa mig.

Ångestbedövande nationsbesök

Om en vecka är vi i Lissabon och innan dess har jag förskräckligt mycket jag borde göra. Men jag orkar inte. Istället håller jag på att ta mig runt Uppsalas alla nationer. I onsdags var det utfrågning på Snerikes och i torsdags var det middag på Värmlands och bubbel på Kalmars. Igår åt jag middag på V-Dala och nu är jag snart på väg till Norrlands för lördagsfika och på måndag vankas ett hejdundrans Landskap II på Snerikes. Det är mycket ångest som ska dövas och det görs på det bästa av sätt.

Snyggaste valberedningen ever

Igår var det äntligen dags för valberedningsmöte, och vilket möte sen! Inledde med middag på Värmlands men när det så småningom urartade till en klubbverksfest (tror vi) med danstävling begav vi oss vidare till Kalmars där vi firade Marsmötet med bubbel och jordgubbar. Vi fick gjort en massa bra saker dessutom!

RSS 2.0