Veckans tulpaner

Jag köper tulpaner varje vecka. Det är en del av min vardagslyx tillsammans med färsk DN och cheddarost varje morgon. Långt ifrån studentstandard men det får mig att må långt över studentstandard om morgnarna.
Denna veckan kände jag mig extra rik när jag installerade blommorna i fönstret och insåg att varje stjälk hade tre blommor vilket raskt gjorde att mitt tio-pack för 49 kronor förvandlades till ett 30-pack för 49 kronor. MYSIGT!

Hemljuvahem

Jag var hemma i Göteborg i helgen, det var väldigt fint. Träffade människor jag saknar mycket och gillar ännu mer. Finast hade jag det på fika hos mormor och morfar, det får mig att längta extra mycket till sommaren och Torekov.
I övrigt handlade helgen mest om mat. Fredagen lyxades till med färska räkor och på lördagen hann jag med inte mindre än tre fik och sen tapaskväll med Emelie på det.

När man saknar allt man inte har kvar

Jag stängde aldrig nånsin några dörrar
Jag bara gick ut
Och du fråga och jag svara
"Det är klart att jag saknar en dag som förut"

Bäst

Gårdagen var den bästa. Jag kan för mitt liv inte minnas när jag hade så roligt så länge senast. Kvällen började hos scenografichefen kusinvitamin med bubbel för att fira tidernas bästa scenografi och snittar med sås på de. Vid sju var det dags för sista föreställningen som bjöd på mycket improvisation och ännu mer skratt!
Edward: Mina ficklampsbatterier fungerar inte!
Svante: Men Edward, det här är fjärde föreställningen i rad!
Sen följde fyra vemodiga timmar när allt revs. De tre senaste veckornas febrila kreativitet på Stocken städades bort. Det åktes mycket hiss, plockades skruv och bars byggmaterial. Vi hann även med att knö i fyra personer, jag, kusin, Greven och ryttmästarinnan Schtiegbygel, i teaterförrådets garderob när vi gömde oss för producenten eftersom vi tröttnat på att städa och hellre ville dricka öl. Det var fint.
Till två höll vi på innan det ansågs vara färdigt. Sen var det fest på Fjellet! Vi dansade tills solen gick upp och lite till, legendariskt drag! Jag minns liksom bara att vi dansade och dansade, i fem timmar! Vid sju halv åtta någon gång fick Edward den fina idén att han skulle currykrydda Svante lite, plötsligt byttes den gemytliga stämningen i köket mot kompakt dålig stämning, jag tror det var då någon gång vi kom fram till att festen nog var slut. En sak är säker, det där var inte min sista marsspexproduktion!
Elake kusinen Fabian gör entré

Dorit, Claude och tjejerna
Det smögs mycket i stallet
Kommisarie Svante
Sen var det feest!

Ernstning, fransk kväll och vårtecken

Igår var Katrina här och fikade med blåbärsmuffins och mina nya muggar. Vi ernstade lite också, jag hade köpt tyg till bokhyllan men det blev inte alls bra, istället blev det en gardin, mycket fint. Tur att man inte har så höga fönster bara, jag var snudd på att trilla flera gånger om.
Jag ogillar skarpt det där att bilderna inte vänder upp sig. Nea vet du något om de?


Till kvälls vankades fransk picknick på golvet hos Simran som uppladdning inför P3-släppet med tema Paris. Det var fint. Sen begav jag mig över till stocken för premiärsläpp och stupade inte i säng förrän fem, orutinerat.
När jag skulle parkera cykeln på gården idag hittade jag snödroppar och krokusar, underbart! Det firade jag med att boka min första tvättid någonsin. Vuxenpoäng ja tack.

Idag smäller det!

Igår var det full rulle på Stocken. Ja om man inte var en del av bakis-scenografin, vi hade mystema och vräkte godis. Härlig kväll!

Hemma hos mig

Byrån som blev en byrå med större delar av min "servis" på.
(De är ju själva fan att jag inte kan få bilden att stå..)
Jag hade en sån här bokhylla hos Bosse också. Jag gillar det skarpt. Varje hylla blir liksom till ett rum med en liten bit av mig i. Fast denna gång är tanken att jag ska hitta ett tyg att sätta upp över för att få lite mer färg i rummet.
Fast översta hyllan ska fortfarande vara öppen. Det är min favorithylla.

Finally - Bror bloggar!


www.jensleire.blogg.se
Till detta lyssnar jag på Filip och Fredriks podcast på iTunes store i väntan på genrep av tratte-spexet - Fucking yes!

Tratte-bloggen

Tillslut blev det även scenografins tur att blogga. Läs det HÄR!
Jag erkänner, jag kan inte göra print screen, så jag tog helt enkelt kort på skärmen. Sån e ja.

Studentliv på övre slotts

I och med mina ytterst begränsade matlagningsmöjligheter hör trerätters och storkok till historien och jag lever nu studtikost matliv. Idag blev det därför nudlar med 30 öres-bröd (på riktigt, tre för en krona på folkes) och kesoröra. Eftersom jag bara har en djup skål, den med kesoröran, fick nudlarna förtäras ur min bakbunke. Ytterst oaptitligt. Resultatet blev att nudlarna inte smakade något alls och att jag lyckades spilla ganska mycket kesoröra på tangentbordet. Tur att det är upplyst.
Idag drog allmänna val till kåren igång. Härligt, snart är det kårval med yrkanden, remisser ajourneranden (min favorit) och tillslut en hejdundrande sexa, på en tisdag! Då ska ett nytt amöberi till och jag blir Cellkärna (nollningsgeneral) och ordförande i valberedningen, spännande.
Nu lyssnar jag på Tomas Ledin och tittar ut över ett Uppsala som förvandlats till vinterland för en dag. Det kom säkert fem centimeter snö men det töar redan.

När kreativiteten flödar och man mår sådär extra bra

De senaste dagarna har spenderats på Stockholms nation med dessa härliga tjejer! Det målas, snickras, sys och skrattas - allt för att få till den bästa scenografin i nationens spexhistoria (det ryktas att vi är på god väg). Idag var även spex-veteranen moster Eva på besök vilket lyckades kombineras med scenrep av spexets i särklass bästa uppvisning - kommissariens och Edvards sångnummer. Edvard är min idol för tillfället, blir alldeles lycklig när han är på scen.

Äntligen lite flyttspecial

Ihoppackad och flyttklar i Bosses garage
Framme på Övre Slotts!
Här bor jag! (mycket olustigt att bilden vägrar ställa sig upp) I det gröna huset i fönstret mellan burspråket och balkongen (det fönstret man inte ser) på tredje våningen.
En veckobukett och en inflyttningsbukett
På plats i fönstret men universitetsaulan i bakgrunden
Där framme bor jag och det här är gången ner till stan
Det hela firades med vårpicknick med tjejerna nere vid ån
Nåja, nästan vår i alla fall
Frukost med domkyrkan som utsikt. Här brukar jag sitta om morgnarna och spana på folk som är sena dit dom ska.
Här mår jag bra

Tisdagsnatt på övre slotts

Jag har flyttat nu. Till ett fönster man kan sitta i. Det är där jag sitter nu och dricker te ur min nya mon amie-mugg. Utsikten är universitetsaulans bakre ingång och på genom rutan hörs domkyrkan slå midnatt. Jag facineras mest av tanken på att någon för hundra år sen kan ha suttit här och gjort samma iaktagelser som jag nu gör. Jag tror jag stannar här ett tag. När jag inte sitter i mitt fönster dräller jag okring på stocken och meckar med dekåren för Stockholms nations marsspex där min kära kusin är scenografichef. Kika in hur det går för oss och produktionen på mysterietpatratteholm.blogg.se. På lördag är det premiär - fucking yes!

Massvis med nytt

Jag ska flytta. Och åka till Sälen. Och det börjar dra ihop sig till Portugal. Och jag har fått påsklov, så vi ska åka till Belgrad. Emellan varven försöker jag plugga lite.

Idag har jag gjort så många roliga saker (till förmån för tentaplugget). Katrina flyttade till studentrum i Ekeby så vi har burit en massa saker och åkt bil (det är lite exotiskt här i cyklarnas mekka), men mest av allt har vi varit på IKEA. Jag shoppade saker till mitt nya rum inne i stan som jag flyttar till nästa vecka och så åt vi 16 kronors-köttbullar, så klart! Jag köpte lådor att ha under sängen (den säng jag haft hittills har inte haft några ben så det har inte riktigt varit aktuellt), blockljus, fina glasburkar att ha just ingenting i och en vas till mina tulpaner. Införskaffade även klädskydd som jag tänkte ha gasque- och balklänningar i eftersom jag numer kommer ha en garderob (som man kan gå in i!).
Dom här fina djuren fyndades på barnavdelningen och jag döpte dom rask till Isa och Jack (efter ungarna här på Döbelnsgatan, jag ser det som ett bokslut).
Resten av dagen har ägnats åt möten med Internationella Utskottet som jag ska åka på Europakongressen i Lissabon. Vi planerade International Night och jag ska klä ut mig till Pippi. Grymt!
Till kvällsmat blev det fläskfilé med ris champinjoner och ärtor. En favorit. Sen skulle jag plugga men så kom jag på att tåget till Sälen ju går halv nio imorn och det kan ju vara en fördel om jag har packat till dess. Sen ringde Anna och sen ringde Lotta och nu är klockan tio och jag börjar bli trött. Ja hej och välkommen till min värld. Jag förstår inte vart all tid tar vägen.
Men jag mår bra. Min vardagslyx gör mig bra även om jag för tillfället är kort på cheddarost. Men tulpanerna denna veckan, alldeles underbara! Dom liksom hänger ut och spretar åt alla håll från vasen. Dom påminner mig så fint om mamma. Och så är det skönt att ha lite levande saker här i rummet.
I högtalarna hörs Elin Sigvardsson, om och om igen. Hon är härlig.
Imorn åker jag till Sälen för rekreation och tentaplugg. För att komma bort från Uppsala, Pharmen och det numera tomma huset på Döbelnsgatan nu när Katrina flyttat ut.
Nästa vecka kommer rulla på i en sjujävlar takt med studieråd, tentaplugg, tenta, arbetsmarknadsdagen Pharmadan och sen flytten till Pelle Svanslös gamla kvarter. Nästan så jag känner mig lite sugen att börja läsa igen. Femte våningen och utsikt över universitetsaulan. Drömmen!

RSS 2.0