.

idag streamar jag nittileaks och dricker te. precis som söndagar ska vara.

IDAG IDAG IDAG!

Först ska jag överleva laborationsredovisning i helklass (hundra pers), sen en kvick kursutvärdering med kursansvarige (som tur är var den kursen bra så kommer gå smärtfritt) och sen sen sen!
Lyckligaste dagen på lääänge!

Han är hemma

Han är hemma. Äntligen äntligen efter så lång tid är vi i samma land. Imorn är vi i samma stad. Det är så mycket känslor kring detta. Jag är liksom när att gå upp i limningen hela tiden. Igår var jag ett åskmoln stundvis, glad som en lärka nästa, alltid nära till tårarna.
I morse läste jag en artikel om en servicehund som räddat livet på sin matte och tårarna var igång. Det är det här askmolnet, jag har varit så orolig. Tänk tänk om han inte skulle komma hem i tid. Rädd har jag varit för jag klarar inte så länge till. Eller jo de är klart att jag gör men jag orkar inte. Har väntat så länge.
Nu är han hemma. Han ringde precis och trots att jag är så lycklig så kom de aldrig fram. Jag klarar inte av det där med telefoner. Fick honom inte att förstå utan pratade om ditten och datten och vardagsting. Lyssnade inte ens hela tiden, istället väldigt disträ. Gissar att han märkte det. Ne de är något med telefoner, fixar de inte.
De handlar nog också mycket om att jag inte riktigt vågar tro det än. Vi är ju inte där riktigt än. Det är i torsdag kväll 26 maj 2011 än. Men imorn. Som jag har längtat.

En vacker lördag i maj


Vårbalshelg i den bästa av studentstäder

Så är den äntligen här, vårbalshelgen, fantastiskt efterlängtad. Har man inte varit på vårbal har man inte varit student i Uppsala på riktigt säger dom.

Dom som är riktigt rutinerade är redan i full gång, Stockholms nation bjuder på vårbalsslabb för den som vill festa i dagarna tre men nattens riktiga happening är alla frackklädda nationskörsmän som är ute och sjunger serenader för sina kvinnor, som uppskattning firas en flaska punsch ner från fönstret. Klibbig natt. Jag ska ut och palla syréner sen när mörkret lagt sig och hoppas på att stöta på några. Vilken fantastisk tradition!
Jag väntar dock med äventyren till imorn, då det blir lunch med håruppsättning och sminkning innan Snerikeskören håller vårkonsert klockan tre i universitetsaulan, den vackra byggnaden jag har som utsikt. Det ska bli maffigt. Efter det traskar bal-deltagarna (som var på fördrink redan klockan ett) ner till nationen för bal. Vi däremot går hem. Av lite olika anledningar blev de inte bal-bal för mig och kusinvitamin i år (någon av studentupplevelserna måste ju sparas, jag ska trots allt vara här fyra år till) utan vi ses hemma hos mig för bubbel, donkenburgare (fin grund) och klänningspåtagning vid fem tillsammans med ytterligare två tjejer innan vi beger oss ner till Rosendahl för balkongmiddag för arton. Det ryktas att de bjuds på nubbe, hummer och jordgubbar bland annat så ja.. jag är förträffligt nöjd.
Vid elva bryts det upp för kamp om Göteborgsstämpel för senare bruk innan det är dags att ta sig in på valfritt släpp för styrdans och mingel till klockan fyra. I år står det mellan Stockholms och Snerikes. Väl färdigdansad någon gång fram på småtimmarna är det dags att utnyttja den förhoppningsvis införskaffade stämpeln på Göteborgs för att komma in på efter-eftersläppet som varar till solen går upp och lite till.
Om jag mot all förmodan har överlevt allt det här vankas nu frukost, öl och lägereldssång (förmodligen bestående av snapsvisor i och för sig) i Universitetsparken (fortfarande iklädd balklänning) innan jag ska hem för ombyte till förfest innan vårbalsbrunchen som drar igång på Stockholms nation vid tolv. Skulle tippa på att jag överlever där till tre. Sen tänkte jag sova.
Jag har redan mött den första manskören. Helgen är alltså officiellt igång och jag ser fram emot en oförglömlig upplevelse!

Det går fort nu

Insåg precis att det var fantastiskt länge sen jag skrev senast. Det flygs och fars så mycket att jag måste kolla min kalender för att veta vad jag ska ha för mig imorn, och då pratar vi ändå om tjejen som i normaltillstånd har koll på precis allt och alla.

Sen senast kan jag konstatera att min bror har hunnit fylla 20 och har i och med det tagit steget förbi det (i sverige) sista åldershindret. När han om ett år har fyllt 21 ska vi åka till NY igen. Lycka.
En fantastiskt spännande, händelserik, fartfylld och inte minst berusande valborgshelg har passerat. Den inleddes med att fira det nyaste tillskottet bland Uppsalahögtider, nämligen Skvalborg, med en bananförfest där vi åt och drack banan innan vi begav oss till Stockholmsnation för en sjukt kul med våra labbhandledare från organkemin. Resten av helgen hann vi med mycket häng i ekoparken, champagnegalopp (!), ännnu mer ekopark, chips och ös i triangeln till Frantic Sunday. Söndagen erbjöd endast ryggläge och kebab med kusinvitamin.
Förra helgen tog jag en tur ner till Lund för att fira en nybliven 30åring kusin med skiva i min gamla goda vän AF-borgen, mycket härligt! Vi lyckades även anlända till Lundagård samtidigt som årets deltagare av Tandem, slitet.
Trots att det är torsdag har jag redan lyckats spendera 21 timmar i kårhuset denna veckan och jag ska snart över igen för intervjuer med de som kandiderar till styrelseposter på det kommande majmötet. Men först ska jag ner till stan och köpa ett par efterlängtade vita låga converse.
Till helgen bär det av till Torekov för första gången sen i augusti, fantastiskt! Jag och Kusin ska ner och lägga schema och budget och planera utbildningsdagarna som vi ska hålla i juni. Jag hoppas på lika härligt sommarväder som det är i Uppsala just nu (vi väntar fortfarande på det förebådadet regnet som verkar härja i södra sverige).
Nästa helg är det så äntligen dags för vårbalshelg! På grund av lite olika yttre omstädigheter bestämde vi oss för att inte gå på själva balen utan det blir vårbalsmiddag med än så länge okänt antal personer på Norrlandsgatan innan vi toppar kvällen med släpp på Stockholmsnation och sen en sväng till Göteborgs innan det blivit söndag och dags att ta sig hem för att byta balklänningen mot en lite med modest klädsel på temat BILTEMA och tillbaka till Stockholms för vårbalsbrunch. Legendariskt. Förra året hade dom hoppborg. Jag säger då de.
Terminens sista helg vigs åt en tur till Göteborg för att fira familjens sista student. Detta är även helgen för det jag längtat efter i tio månader, att äntligen få befinna mig i samma stad som min bror. Oh heavenly day!

RSS 2.0