Skabb och skunk på Kläppen

Har inte tvättat håret sen i tisdags, haha. Har inte varit så här skabbig sen jag va på scoutläger, och de va riktigt länge sen. Känner att det kommer bli en akutdusch imorn innan jag sticker ut i backen, det händer inte ofta. Äntligen fredag och äntligen ledig. Imorn blir det häng i Fjällvallen och lite banåkning med internutbildningen. Härligt häng på hemmaplan helt enkelt. Pratade äntligen med Karin idag. Det va inte helt fel. Så skönt att höra dig skratta. Det behöver du. Kunde ju även leverera den goda nyheten att jag kommer hem för att träffa henne nästa helg. Har nämligen fått ledigt vecka elva så tänkte bege mig till götet för att besöka mamma och titta på gravstenen som finally har kommit. Efter mys med o'boy och marshmallows med Karin bär det av söderut. Men inget av de här vet pappa eller Jensa så dom lär väl ringa och undra så fort dom läser. Hoppas inte ikväll bara för jag har redan krupit till kojs. Luften har verkligen gått ur ikväll. Det har varit en hektisk vecka. Men det har ju varit stockholmsveckan så inte så konstigt kanske. Jonte kommer hem på tisdag=). Kanske kan träffa honom hemma också. Vet inte om jag vågar, lär ju vara brun. Nu blir de natti. Adjö.

Första stickade mössan

Igår kväll stickade jag klart min första mössa. Den blev aningen toppig. Men det är så det går ibland. Sen började jag på min andra. Finns en risk att det kommer bli min bästa mössa. Det är en födelsedagspresent till Jennie. Lite i efterskott. Bättre sent än aldrig. Hoppas den blir klar imorn. Så kan jag börja med Tottes, den var ju trots allt målet med att lära mig sticka. Gött e de. Adjö.

Stickjunta och härliga snökanoner

Kom precis hem från kvällens stickjunta på Zebra. Så nu kan jag sticka också! Inte helt fel. Det ska bli en sån där fin mössa med aviga och räta så den blir randig. Den första blir ljusgrå men jag har en lätt känsla av att den är lite för liten så kanske får göra en ny till Totte, han vill ändå ha den vit så de kanske är lika bra.
Jag har börjat gå till och från jobbet. 4 km om dagen, det är skönt. Men jag får lite ont i ryggen.
Idag hade jag en tokhärlig lektion med snökanonerna, fyra stycken jämna som alla är glada. Det är inte ett dugg fel en sån här jobbig vecka. Dagens citat kommer från åttaårige svängar-gustav "Den här liften går upp till Vildmarksstigen om jag inte misstar mig." När jag va åtta visste jag inte äns att det fanns ett uttryck som hette "misstar mig", än mindre hur det skulle användas...? Adjö

Vem har tänkt?

Sitter och tittar på tåg/buss åre-sälen. Det både kostar mer och tar längre tid att åka till malung än sälen. Hur gick det till?

Östersund

På grund av toksnöning och alldeles för många stängda liftar blir dagens railning i fjällvallen uppskjuten till en annan dag. Istället drar vi (tove anton staff-johan) till Östersund och ser vad dom har att erbjuda. Så nu blir det påklädning! Adjö.

Ja ser de snöar!


Vår julgran har flyttat ut på balkongen.

image110
Fredag 8.00

image111
Lördag 8.00


Det ska snöa hela dagen. Loco loco

skidskolan slut, broken och houseparty

Äntligen fredag, äntligen skidskolan slut för veckan. Jag hade bara en favoritelev denna veckan. Riktigt tråkiga ungar har de varit. Men nu är det slut så nu kan jag glömma dom och hoppas på bättre nästa vecka. Ikväll skulle jag å totte till Broken å käka. Men nu verkar de som om Micke å Staff-Johan försöker dra ihop Borken+Bowling så kan blir de istället. Är lite putt. Imorn är det tydligen houseparty på Kläppen. Ingen här som visste de igår men det är så de kan vara. Spännande. Spontana saker är roligast. Nu känner jag att mina fötter luktar otroligt. Ska hoppa in i duschen. Adjö.

återfunnen

Jag har hittat min mobil! Så nu är jag nåbar igen=). Adjö

Längesen nu

Känns som jag varit seg på å skriva denna veckan. Jobbet är segt och oinspirerande. En massa internationellt folk som förstör kommunikationen. Den roligaste lektionen på dagen är snöbollarna som jag annars avskyr. Det säger en del. Men men. Bara att bita ihop och komma igen. Hoppas på bättre ungar nästa vecka. Treåriga Rory från England är i alla fall skön. Hans pappa: "Rory, put your skies on!" Rory: "No, I wanna keep my feets on the ground." Skönt med jordnära ungar.

Min mobil är borta för tillfället. Hade den i morse till frukost men sen vet jag inte vart den fick för sig att ta vägen. Så deppa inte ihop när jag inte svarar.

Nu är jag sjukligt trött och ska verkligen sova. Har redan sovit, va som en klubbad fisk i två timmar. Till sist ett härligt citat fårn kanske i söndags. Totte och Danne (eller mest Totte) wrestlar lite och har sig. Danne: "Fan sluta jag orkar inte. Vi är ju fan nyktra." Adjö.

Nytt rekord!

Jag har slagit nytt personligt rekord i bowling. 137 poäng på en serie. Duktigt nöjd. Andra serien fick jag 58 poäng på, så kan det gå. Haha. Jag skyller på diverse psykningar. Malin är rolig, vi har en massa gemensamt. Hon skulle t.ex. hetat Tova men det blev Malin och vi heter Kristina i mellannamn båda två. =) Adjö.

Slappdag, telisar och bowling

Igår degade jag och Anton hela dagen. Gick på byn, åkte upp med gondolen till Olympiafiket och åkt lunch, sen ner med gondolen igen och hem till slut. Kvällen gick till melodifestivalen. Malin flyttade in, inte helt fel. Så nu ska vi basta. Har åkte telisar med Anton hela dagen. Svårt men jag va nästan bra. Sa Anton i alla fall. Lunch på Fjällvallstältet. Riktigt mysigt. Ikväll ska vi iväg och bowla på holiday, hoppas att de går som de brukar för jag har sagt att jag är bra=). På torsdag ska jag och malin åka bräda. Adjö


Alla hjärtans dag-hjärtan, mysig middag och Moneybrother

Dagen började bra. Snöbolls-Valter ramlade och tappade andan så läpparna blev blå. Kunde gått dåligt. Idag kom de fyra eller fem busslaster med folk till Duved och Linbanan va fortfarande trasig. Kaos. Tur att skidskolan går före i kön. Pistörerna sprang omkring i backen och delade ut alla hjärtans dag-godishjärtan. Mysigt. På eftermiddagen hade vi Milko Ski Challenge med parallellslalom i Torpbacken. Jag vann över praktikant-Jacob och va nöjd resten av dagen. Kom hem till dukat bord och alla hjärtans dag-middag. Härlig lyx. Det blev till o med lunchlåda över så det blir lyx imorn också. Sen stänge vi in oss på rummet och lyssnade på musik. Jag va nära å kläcka ur mig "den här känner jag igen" när stairway to heaven började men lyckades hålla tyst. Tur för mig. Fick sms av Anders idag. Han åker hem idag. Alldeles rätt beslut. Tänker på er. Ikväll spelar Moneybrother på Bygget och jag är riktigt sugen men det kostar en massa. I vilket fall är det dags för en dusch efter dagens flängande i backen. Adjö


Brandlarm

Skulle precis gå och lägga mig när brandlarmet gick. Nåt ljushuvud på övervåningen hade gått ifrån ett värmeljus och det hade blivit lite varmt och svart på bordet men annars lugnt. Grejen är bara att man måste ha en nyckel till ett skåp för att kunna stänga av larmet och den nyckeln finns i fjällbyns reception så vi fick ringa dit, det kun en gubbe, han hade glömt nyckeln (?), fick åka tillbaka låste upp skåpet och nu en timme senare är det äntligen tyst. Så nu ska vi sova. Adjö.

sömnig

Gick och la mig klockan sju och sen sov jag. Till halv tre, sen kom partypatrullen hem och hade efterfest en timme, sen kunde jag somna igen. Just i natt bestämde dom sig för att vara på mellanvåningen så det gick inte direkt att undgå vad som hände där ute, även om jag låg i min säng och försökte. Blondie sprang in i en tavla och hade tillräckligt ont (bakis) för att sjukanmäla sig idag. Totte sparkade en fotboll på ett glas som självklart gick sönder, men ha skyller på Olov eftersom Olov duckade... Knobben knäckte ett ägg på sig själv för att bevisa att det var kokt. Det var de inte.. Sen hade dom lite wrestling borta vid Dannes rum innan det blev jage runt hela huset. En vanlig tisdagsnatt på Kläppen=).
Idag har det blåst storm i byarna och toksnöat nästa hela dagen. Inte helt kul väder att ha skidskola i, men det kunde varit värre. Det kunde regnat. Kom hem och storkokade chili con carne. Det blev middag för två och åtta stora lunchpåsar. Härligt. Min korv stroganof som jag äter varje dag till lunch börjar nämligen ta slut. Nu har jag duschat och är helt slut. Det borde jag inte vara efter nattens tolv sovande timmar. Om jag är så här trött imorn börjar jag fundera på om något är fel. Fast det är det. Något är riktigt fel. Livet ska inte vara så här. Kanin jag tänker på dig hela tiden. Adjö

Så kan det vara ibland

Började sju i morse. Segt. En timmes föreläsning om merförsäljning. Ännu segare. Sen lite morgonskidåkning. Emil va liftwaffer. Men jag mådde alldeles för dåligt så fick åka in igen. Ringde pappa och kände mig lite bättre sen. Frukost för tredje gången och lite vila innan skidskolan började. Snöbollar först. Lekte björnen sover med danske Oscar som björn men han ville inte vakna. Så kan det vara ibland. Tog med kanonerna till vildmarksstigen för linbanan är trasig. Hade stafett vid englandsliften. Jag fuskade för att lärarna skulle vinna, Ellen blev jätteledsen och började gråta. Så kan det vara ibland. Johan har tagit min Fräsarlektion så jag slutar tre. Riktigt skönt, synd bara att jag har barnområdet. Så kan det vara ibland. Nu mår jag mest dåligt. Har i alla fall lyckats trycka i mig lite mat och har lunch över till imorn. Ska försöka sova en timme för det är tisdag vilket betyder utgång. Men jag kanske bara är med här hemma först och sover sen. Behöver nog det. Känner mig sliten i knäna och det är bara tisdag. Riktigt segt. Tur att jag har praktikant, så kan han ta över lite. Ska försöka hitta på lite övningar till imorn så vi inte behöver glida omkring som vi gjorde idag. Kände mig som en dålig skidlärare. Så kan det vara ibland. Adjö

Faller

Fan fan fan. Livet är så jävla orättvist ibland. Varför. Älskade älskade Karin, jag är så orolig för dig. Jag vet hur det är fast ändå inte. Ingen vet. Ingen förstår. Inte på riktigt. Jag vill bara vara hos dig. Vill åka dit där du är. Jag är på väg. Bara för dig. Resten av livet ska jag bara göra roliga saker. Saker som jag vill göra. Livet är för kort för all annan skit.

skidskola igen, frukostmöte och broken

Ny måndag, nya grupper. Denna veckan har jag fått en praktikant, Jacob, så det går riktigt bra. Har två danskar och en irländare men resten är svenskar så det är skönt. Hannes har bara två svenskar på totalt fyra grupper. Man får inte alltid som man vill. Imorgon har vi obligatoriskt frukost möte klockan sju och sen lite morgonåkning innan skidskolan startar. Segt. Men det blir nog mysigt. Ska hoppa in i duschen en snabbis för Jennie fyller år idag så vi ska till Broken och käka. Blir mysigt. Adjö.

Lite mer bilder

Här kommer lite mer bilder. Ska jobba på att bli bättre på att lägga upp bilder samtidigt som jag skriver..


image109
Ta fart på parkeringen


image108
Totte hoppar på parkeringen.


image107
Hannes på skidskoleavslutningen.


image106
Jag på jobbet. Dålig bild men pappa blir glad i alla fall=).image96
Snöhjärtaimage97
På äventyr i vildmarksstigen


image98
Kim och jag i liften

image100
Ica


image101
Utsikt från skutan


image102
Svängar-Gillis på skidskoleavslutningen. Jag fick valla av honom i present=).


image103

Erik i Tott i onsdags
image104
Erik Bräcke idag.
Nu ska Totte valla mina skidor med vallan jag fick av Gillis och Jennie ska massera min rygg. Man har det allt bra ibland=). Adjö.


Middag

Det blev middag tillslut. Kyckling-med-smak-på-påse och ris. Precis som förra veckan (när samma mat gjordes) totalmisslyckades jag med riset. Denna gången blev det inte så salt som förra veckan vilket gjorde att det åtminstone gick att äta, men istället brände det fast så det vart inte så mkt ris kvar när vi väl skulle ätas. Adjö.

skidsöndag

Det blev skidor under fötterna tillslut även idag. Åkte Bräcke med Kim. Röda linjen gick hur bra som helst men när vi sen åkte över till gröna i rödkullen för skojsskull over skjutade jag alldeles för mycket och tokdök. Haha, det är så det ska vara. Kommer få ett fint blåmärke på höften. Sen bar det av till station för att hämta ut vinnarkameran som skulle kunna varit gjord av plast, haha hmm. Vidare ner på Ica och sen var resten av månadens pengar slut utan att jag hade köpt choklad, så det får jag iaf vara nöjd med. Snackade med TvillingAnna sen, härligt härligt. Var alldeles för länge sen senast men så länge får det inte dröja till nästa gång. Mamma och pappa hade varit uppe i helgen så allt verkade vara bra förutom att hon gått och blivit sjuk. Men jag gjorde henne lite piggare. Nu verkar det luta åt bastu fast jag är tokhungrig (ingen lunch) och borde egentligen käka. Men det får vänta. Pallar inte laga mat alldeles själv. Adjö.


Gomorron

Det blev aldrig något Panget igår. Sov istället. Första lediga dagen på en vecka. Segt att jobba imorn igen. Det jobbigaste var nog inte att jobba igår på en lördag utan att det bara va en ledig dag kvar sen. Ska aldrig hända igen. Idag bär det av till backen när alla sömntutor har vaknat. Ska åka lite nya skidor så jag kan valla dom inte lika nya ikväll. Känner att jag har misskött dom lite. Ska vallas en gång i veckan men det har aldrig hänt, har ändå åkt på dom sen december. Illa illa. Men kanterna har faktiskt varit inlämnade en gång i Sälen. Nu är jag hungrig så ska försöka dra upp han som ligger och sjunger Älskade Ängel och se om han också är hungrig. Tror att filen nästan är slut. Segt. Adjö.

4P = Privatlektioner, Photo Adventure, Pizza och Panget

Så har man jobbat privat också. Var galet nervös i morse. Men allt gick faktiskt ganska bra. Totte skjussade mig till jobbet och skulle hjälpa mig med barnområdet men sen ville tändhattarna inte vara med och leka längre så bilen gick inte att starta, och när den väl gick igen vart han tvungen att köra hem så att den inte stannade igen så det fick bli barnområde on my own, men det var nog lika bra det, jag är inte så samarbetsvillig klockan åtta på morgonen. Det första som hände när första lektionen startade va att Annika ("eleven") berättade att hon hade sett på TV Åre att jag hade blivit veckans vinnare i Åre Photo Adventure, så imorn ska jag pallra mig inte till Åre och hämta ut mitt pris. en kamera. Men det är lite olika meningar om vem som egentligen är vinnaren. Det var Totte som tog bilden, Erik som hoppade och jag som vann, ungefär. Men det va ändå min kamera som användes och det var jag som skickade in bilden. Finns en risk att det blir en allmän festkamera. Sen hade jag fyra lektioner till innan det var dags att ta ner området och gå (jag var lat och hade skidorna med så det blev taxi istället för gå) hem. Det blev latlyxmiddag för mig Totte och Hannes. Åkte in till Åre och köpte hämtpizza på Liten Krog. Alldeles alldeles underbart. Men kan inte göras alltför ofta. Det ryktas om House Party på Panget. Får se om man hamnar där. Har inte råd med taxi igen så hoppas någon kör. Men inte för lite sömn för imorn ska jag ut och träna röda linjen med mina nya skidor. Just de ja, Totte åkte skidor för första gången på en vecka idag. Knät verkar hålla för korridorhas i alla fall. Men lär ta ett tag innan de blir svarta linjen för hans del. Adjö.
image95
Vinnarbilden


Äntligen fredag

Fredag idag. Betyder sista dagen i skidskolan och barnavslutning. Fast jag hade lektion sista timmen så jag behövde inte vara med på avslutningen. Skönt för mig. Idag var nog första dagen då allt gick som det skulle. Förutom första timmen då jag inte hade någon lektion så jag var resurs tillsammans med Anton. Fick några uppdrag av chefen men lyckades inte med något. Stabilt. Men de va faktiskt inte vårat fel.

Går privat och börjar nio imorn så kvällen har varit lugn. Har uppfyllt mina primitiva behov (mat vila dusch) och var iväg till Torpet en sväng på världstråkig förfest och åkte hem igen. IBI.

Imorn blir det som sagt privat. Galet nervös och känner mig inte förberedd. Kan gå precis hur som helst. Men den första lektionen är iaf med en av Fräsarnas mamma så jag vet att hon är snäll. Det är bra. TJ Totte och det skadade knät ska iväg till Bräcke och hoppas på bra väder men jag hoppas att knät inte ska åka så mycke skidor. Men man får inte alltid som man vill.

Vart på Ica igår. Skulle bara köpa en grej men kom hem med 12 chokladkakor. Dom vart så billiga och jag tänkte att jag kunde ha dom länge men nu verkar det inte finnas någon kvar. Och jag som knappt gillar choklad. Inte bra.  Jag hade ju varit så duktig fram till igår och inte ätit choklad på tre dagar. Men en sak är i alla fall positiv, nu finns det ingen kvar som jag kan äta så nu kan jag sluta med choklad igen.

Fick sms av Lotta förut. Hon är visst på samma skidresa som Bror. Haha, världen är allt bra liten ibland. Saknar den där känslan när man står på parkeringen vid träffpunkten, det brukar nästan alltid vara fint väder. Alla packar in väskorna, paxar platser och men kan känna förväntningarna. Sen hoppar alla in i den gula bussen. Vi åker och man sitter där med sin lösviktsgodispåse och myser. 12 år sen första gången. I år är andra året jag inte är med. Men det får allt bli fler någon annan gång. Riktigt gött.

Nu verkar Totte ha ätit upp sin äckelkorv med sitt äckelpulvermos så det blir nog lite natti. Adjö.

Just de ja..

Jag mår bra också, det glömde jag säga. Vi har haft tokbra väder och det var sista dagen med förskolan så jag är riktigt nöjd. Det kunde ha varit alldeles perfekt om de inte varit för att jag just fick en stenhård kudde i ansiktet (jag hade glasögonen på) av en Totte tio meter längre bort. Ingen kan ju säga att han siktar dåligt i alla fall. Nu är det sängen nästa. Adjö.

Klen?

Johan tycker att Chilisås (helt vanlig chilisås som smakar som ketchup fast inte lika sött) är för starkt. Jag blir nästan chockad. Tvillingarna brukar säga att jag är klen men Johan tar priset!

Kaosig onsdag i skidskolan

Idag har jag inte haft en enda problemfri lektion. Är helt slut trots att jag ändå sov förhållandevis mycke i natt. Snöstjärnorna var lika jobbiga som vanligt, tur att det är slut imorn. Lektionen började bra med att jag fick en teckning av Lova=) men sen gick det utför. Vi höll till i barnbacken hela tiden medan dom tjatade om att dom ville åka ankarelift. Funderar på att ta dom till Hamre imorn, det lär ta livet av mig. I slutet av lektionen kom jag på den misslyckade idén att leka en lek med dom. Det va nämligen en dum snödag. Ingen kunde ta på sig skidorna igen eftersom det va snö under pjäxorna. Så jag fick hjälpa alla och blev rejält svett, när jag väl va klar upptäckte jag att dom hade kastat ner min ena skida bakom staketet så det var bara att klättra ner i en meter lössnö och hämta den. Hallelujah.

Med snökanonerna fick vi sitta och vänta tio minuter på Teddan som var sen men sen bar det av bort mot vildmarksstigen för första, men inte sista, gången denna onsdag. Märta ramlade och fick jätteont och grät en enda gång på hela lektionen, just då kom hennes mamma. Skål. Tur att mamman är snäll. När vi väl lektionen va slut va Teddans mamma tio minuter sen så vi hade stavfäktning. Jag vann så klart inte, det är hårt å vara skidlärare ibland.

Lunch på linbanefiket med Johan Hannes Richard. Hade glömt fixa matlåda så det fick bli dagens, kyckling med gorgonzolasås. Gott.

Inledde svängarlektionen med att åka rätt in i liftkön utan att kunna stanna. Blev lite kramkalas med okänd snowboardåkare. Mysigt. Haha. Hade bråttom tillbaka till skidområdet med Svängarna när vi var påväg uppför Englandsliften, precis innan sista branten ramlade Harry av så han fick åka ner och ta en ny lift upp. Det blev körigt vid bytet och ett tag var fräsarvästarna borta men allt löste sig tillslut. Tur för mig.

Fräsarlektionen va absolut sämst. Vi hann bara fram till toppen av Leråliften innan helvetet bröt ut. Det började med att de kom upp fem stycken på ett ankare i Englandsliften så jag skulle gå och säga till för jag blev lite arg. Självklart skulle en av mina Fräsare bli träffad av en släppt lift som kom farandes så fort jag vände ryggen till. Typiskt. Ungen grät resten av lektionen och jag är lite rädd han ska ha brutit armen. Får se imorn. Spännande.

När vi kom hem hade ingen nyckel för att komma in. Emil: "Ne jag har inte med min nyckel, jag låser ändå inte mitt rum så de behövs inte, är så rädd att tappa bort nyckeln." Skål på den.

Här hemma lär sig Olov görs bakåtvolter i vardagsrummet. När du behöver lite mer spänning i vardagen. Det verkar bära av mot Tottbacken och lite Red Bull Session senare ikväll så nu ska jag käka middag så jag hinner de idag. Middag är en bra-å-ha-sak. Adjö.


image90
Svängarna rockar loss hos Ren Orkesten i vildmarksstigen.


image91
Teckningen från Lova.


image92
Olov bakåtvoltar i vardagsrummet.Lite bilder

Länge sen jag la upp bilder så här kommer lite pottpuri. Se och njut!image81
Fint väder när jag och Bror var i backen.image82
Jag och Märta i liften.image83
LTG när det är som allra bäst.image84
Snöstjärnorna roar sig med att lyssna på liftens telefonkedja med Elin.image85
Skidskoleryggen.image86
Vad är syltkäft..?


image87
Just de ja, jag har köpt nya skidor. Inte helt fel.image88
Härligt att någon tycker om mig=). På tal om det är de Rix FM vecka denna veckan.image89
Dagens sanning!


Nu ska jag absolut sova! Natti.

Rån

Det händer inte mycket här uppe i norr. Mittnytt. Det har varit två rån idag, i blomsteraffärer. Ojoj, han tjänade 2500 kronor. Lucky bastard.


Inte sugen

Jag är inte sugen på jobb imorn. Verkligen inte. Borde sova nu, men det lär ju inte hända än på ett tag. Fest både på övervåningen och källaren. Det är ju tisdag. Bara att gilla läget.

House!

Tillbaka i soffan, sitter å käkar upp Tottes pancakes, hade egentligen tänkt ta dom till frukost imorn, hade varit kungligt, men är så illa sugen nu. Jag är hungrig hela tiden här, de här jobbet tar för mycket energi från mig. Nu börjar house! Jag har väntat på de här sen senaste avsnittet. Underbart! Adjö.

Chokeladepodding och Seven Sunny Days

Sitter i soffan och väntar på att Seven Sunny Days ska startas. Brevid får killarna en lektion i alpinismbindningar, väääldigt spännande. Första lektionen var helt värdelös. Blev så deppig att jag började skicka tyck-synd-om-mig-sms när jag åkte lift. Tur att jag bara har två dagar kvar med dom. Men jag får betalt, det är det som sporrar. Haha. Idag har jag faktiskt jobbat 7,75 timmar=). Kom hem från jobbet och Totte hade lagat mat till mig, kyckling klyftpotatis och beanaissås. Alldeles alldeles underbart. Jag och Hannes skulle egentligen ha åkt iväg på PF inför uppåkningen steg 2 med Nina men vi insåg att vi inte orkade. Istället blev det häng i soffan. Nu ska vi kolla på SSD och äta chokladpudding, wunderbauwn! Adjö.

Bacon!

Åh, det luktar bacon. Härligt härligt, men farligt farligt. Som allt annat. Det är Erik och Totte som står vid spisen, även det farligt, haha. Malin vet allt om tulipanerna. Haha igen. Just nu är allt väldigt roligt. Vi äter popicorn. Gott gott. Hanna ska säga något roligt men hon bara skrattar och svamlar lite, nästan Undra vad det blir till baconen.. Jag är sugen. Men det verkar inte som om jag och Malin får. Jucie istället. Men äppeljuice är gott. Faktiskt. Jag och Malin fick en halv bacon var. Det va gott.
Personalfesten va go. Skistars vann talangjakten.
Hanna ligger i soffan och väntar på soffbesök. Haha.
Lena X.
Lena utan X.
Arton 56.
Adjö.

Nu är jag skidlärare!

Första dagen på riktigt som skidlärare på riktigt. Känns grymt härligt och skönt att jag fortfarande lever. Det kanske mest beror på att jag fick vila första lektionen eftersom förskolegruppen som jag ska ha då bara är tisdag onsdag torsdag. Förmiddagslektionen hade jag två snökanoner, efter en halvtimme hade jag lyckats få båda att börja blöda i munnen, lyckat Tove. Haha. Teddan var inte så farligt men med Märta blev jag riktigt rädd. När jag skulle titta hade hon bara hälften av tänderna i munnen.. "Märta, hur många tänder brukar du ha?" kändes inte som den mest lugnande kommentaren men det var det bästa jag kom på just då. Men jag hade tur, hon var i tappa-tänderna-åldern så alla som skulle vara där var kvar. En hade dock blivit lite mer lös än tidigare..
Efter en härlig falukorv-i-ugn-matlåde-lunch blev det Svängare. Det gick bra förutom att jag var nära på att dra upp dom i linbanan fem minuter innan lektionen var slut. Tur att jag inte lyckades med det i alla fall..

Fräsare sista lektionen gick bra. Inga missöden, än.

När jag kom hade Totte städat rummet, ibland har man det alldeles för bra=).

Ikväll är det personalfest. Farligt. Nu ska jag duscha. Luktar fjäll och äckliga ungar. Adjö.


it's a beautiful day

Sitter i köket och käkar frukost. Pesto-mikro-mackor. Det är strålande sol, vindstilla och lite för kallt. Men vackrare frukostutsikt får man leta efter. Mackorna var inte så goda och idag kommer Sebbe. Får bli lite möss-session snart. Idag har jag skiddejt med Anders. Hade tänkt åka i Åre för alla liftar man ser härifrån verkar gå. Men efter gårdagens incident är mina skidor i Duved så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Funderar på att fjäska med han i rum 5, som förresten (hur är jag väldigt nyfiken på) fick till ett litet hemsläp igårkväll. Allt händer på Kläppen=). Nu dör snart batteriet och jag ska ut i en snödriva. Adjö.


2 februari

2 februari måste vara den sämsta dagen i mitt liv, otursdagen. Undra vad som händer nästa år. Jag fattar inte varför livet alltid ska vara orättvist mot dom jag gillar mest. Det gör mig så ledsen. mest arg egentligen. Jag orkar inte ens skriva.. life sucks, then you die.

Skidfodralssäng, toast och filmkväll

Någon som vill vara anonym (TJ) har blivit en legend här på Kläppen. Han har lyckats dela ett skidfodral med en tjej på golvet på sitt eget rum. Jag förstår inte hur. I bilen till jobbet kläckte han ur sig att det ändå var helt okej, det är säkert en halv centimeter stoppning, underbart.

Min och Antons lektion va den slappaste på hela veckan. Vi lyckades fördriva en halvtimme med Elin vid byliften, tanken var att vi skulle leka Vem är rädd för kakmonstret men då sa Märta: Alla på Anton! så det blev snöbrottning istället. Efter ett tag hördes Anton från högen: Jag tror någon sitter på mitt ansikte... Världens bästa jobb som sagt.

Barnavslutningen gick bra. Vi hade inte en chans mot ungarna i dragkampen och så kommer det nog förbli resten av säsong, dom var sjukt många. Treåriga Maja (favorit-Toves lillasyster) skulle åka banan men glömde ploga och svänga så hon kom farandes i hundraåttio ner för backen så Totte fick springa ut och kapa henne för att hon inte skulle flyga ut på parkeringen och ha ihjäl sig. Det var en spännande eftermiddag.

Efter jobbet skulle toastjärnet som inhandlades på Clas Ohlssons i förrgår användas för andra gången (det invigdes i morse men någon (Erik) åt upp min macka så jag vart en aning hungrig under dagen) och det gick bra fram tills Stekarn pillade på den för då la den av så nu står den på bänken med en arg icke-gjord macka i. Det så det kan gå.

Höll mig flytande på choklad och negerbollar (hemmagjorda, jag gillar inte å kalla dom de men det är vad dom heter i den lilla svarta) mest hela dagen, det blev lite gulasch till lunch också. Så vart inte så hungrig till middag och ingen orkade så klart laga mat så vi åkte till Mästerkocken Max istället. Sen ringde TL och undrade om vi ville komma på filmkväll så där har vi varit tills nu. I bilen dit ringde Amina, galet vad jag saknar dig! Står inte ut med tanken på att vi kanske inte ses på två år. Jag får helt enkelt komma till NY, and I will baby=).

Imorgon är jag ledig så då står skidåkning på schemat, så klart! Tänkte försöka åka några varv med Anders, hade hoppats på å få honom till Duved (där den riktiga åkningen finns) men de verkade inte som om han va så pigg på de, får fortsätta övertalningen imorn.

Totte skulle förresten (mot min vilja) montera min bräda, han satte fel bindning, på fel plats, åt fel håll. Grattis!=)

För tillfället lutar det mycket åt sovning för min del, vilade ögonen lite för många gånger under filmen (inget mot Totte som sov från början till slut) så jag antar att jag är trött. Adjö.


RSS 2.0